8 συμβουλές για να το κρατήσετε μακριά από τις καλλιέργειές σας

Η γάτα σας τείνει να αιωρείται γύρω από τις καλλιέργειες στο μπάλωμα λαχανικών ή στα παρτέρια σας. Λάτρης της κηπουρικής, η καρδιά του κηπουρού σας απελπίζεται μπροστά στην έξαψη που πραγματοποιεί το αιλουροειδές σας. Σου ξύνει τις ντομάτες, σου κατατρώει τις σαλάτες, παίζει με τα κολοκυθάκια… Τι καταστροφή! Φυσικά, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι αυτό σε καμία περίπτωση δεν σας βλάπτει και επομένως δεν αξίζει τιμωρία. Ωστόσο, υπάρχουν κόλπα για τον έλεγχο αυτής της ενστικτώδους συμπεριφοράς. Εδώ είναι 8 συμβουλές για να κρατήσετε τη γάτα σας (ή τη γάτα του γείτονά σας) μακριά από τις καλλιέργειές σας!

Καλό να ξέρω : προσοχή, αιθέρια έλαια είτε λεμόνι, ευκάλυπτος ή λεβάντα είναι τοξικό για τις γάτες. Επίσης, μην χρησιμοποιείτε ποτέ επιβλαβή περιβαλλοντικά ή ζωοαπωθητικά όπως χλωρίνη.

1. Λευκό ξύδι

Είναι γνωστό, η γάτα μισεί τη μυρωδιά του λευκού ξιδιού. Εδώ είναι ένα πολύ απλό κόλπο για να κρατήσετε το φιλικό σας τομάρι μακριά από τα πιο εύθραυστα φυτά σας. Μουλιάστε μια εφημερίδα ξύδι και προστατέψτε τα φυτά σας με αυτό.

Μπορείτε επίσης απλά να το ψεκάσετε γύρω από τα φυτά σας. Τόσο οι γάτες όσο και οι σκύλοι δεν θα χρησιμοποιούν πλέον τον λαχανόκηπό σας ως απορρίμματα.

2. Κάστανα ζωύφια

Το φθινόπωρο δεν λείπουν τα ζωύφια της καστανιάς. Καστανιές ζωύφια είναι τα μικρά πικάντικα κοχύλια που προστατεύουν τον καρπό.

Τοποθετήστε τα γύρω από τον λαχανόκηπό σας σαν να το οριοθετούσε. Θα τσιμπήσουν τα πόδια της γάτας που δεν θα πατήσει το πόδι του στο λαχανόκηπο σύντομα. Αυτή η τεχνική λειτουργεί και με φύλλα πουρνάρι.

3. Εσπεριδοειδή

Οι γάτες (όπως οι σκύλοι) μισούν τη μυρωδιά των εσπεριδοειδών. Λεμόνια, γκρέιπφρουτ ή πορτοκάλια, αυτά τα εσπεριδοειδή δρουν ως πραγματικά φυσικά απωθητικά. Απλά τακτοποιήστε φλούδες εσπεριδοειδών γύρω από τα φυτά σαςαυτό θα αποτρέψει τη γάτα σας από το να διασκεδάσει πολύ κοντά της ή να κάνει τις δουλειές της εκεί.

Μπορείτε να δοκιμάσετε το ίδιο με πιπέρι. Ακόμα καλύτερα, θα τρομάξει και μερικά τρωκτικά!

4. λουίζα λεμονιού

Για άλλη μια φορά, θα κάνουμε έκκληση στην ανεπτυγμένη όσφρηση της γάτας. Στον κήπο σας φυτέψτε λουίζα λεμονιού. Όχι μόνο θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μόνοι σας για να απολαύσετε νόστιμα παγωμένα τσάγια αυτό το καλοκαίρι, αλλά είναι επίσης μια αποτελεσματική λύση για να κρατήσετε τις γάτες μακριά από τις καλλιέργειες.

Πράγματι, η ευχάριστη μυρωδιά του λεμονιού που αναδύεται δεν απευθύνεται στους αιλουροειδείς φίλους μας. Φυτέψτε μερικά στη μέση των καλλιεργειών σας, θα πρέπει να τα τρομάξει μακριά.

η γάτα μυρίζει φυτό
Πιστώσεις: iStock

5. Καλλιεργήστε βότανα που του αρέσουν

Τι θα λέγατε να δημιουργήσετε ένα κομμάτι γης όπου καλλιεργείτε τα αγαπημένα βότανα της γάτας σας; Έτσι, δεν θα ενδιαφέρεται για τους πολιτισμούς σας. Τα αρωματικά φυτά, το ρείκι, τα χόρτα ή το catnip θα κάνουν το κόλπο.

6. Τοποθετήστε έναν φράχτη

Οι γάτες της γειτονιάς τείνουν να κυριεύουν τον κήπο σας; Εάν έχετε αρκετό χώρο, μπορείτε απλά μπλοκάρει την πρόσβαση στον λαχανόκηπό σας με φράχτη ή δίχτυ. Επιτέλους θα αποχαιρετήσεις τα αιλουροειδών που κατακλύζουν.

7. Μάλτσωμα

Το σάπιασμα των ποδιών των φυτειών σας διατηρεί το έδαφος δροσερό και ένα καλό επίπεδο υγρασίας για τα φυτά σας, αλλά είναι επίσης μια αποτελεσματική λύση για να κρατήσετε τη γάτα σας μακριά από τις φυτείες σας.

Μολτσάρισμα μέσα καμβάς καρύδας ή με ελαφρώς πικάντικο σχιστόλιθο θα εμποδίσει το κατοικίδιο ζώο σας να αφοδεύσει γύρω από τα φυτά ή τα λαχανικά σας.

8. Δημιουργήστε του έναν χώρο

Δημιουργήστε έναν χώρο κουκούλι για τη γάτα σας δημιουργώντας ένα σημείο μόνο για αυτήν στον κήπο. Ρίξε λίγο ξύστρεςτα αγαπημένα του φυτά, ένα κομμάτι γης… Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι αδέσποτες γάτες θα μπορούσαν να εγκατασταθούν εκεί.

Θα σας αρέσει επίσης:

5 απορρυπαντικά φυτά εσωτερικού χώρου που είναι ασφαλή για τη γάτα σας

7 υπέροχες ιδέες για φυσικά απωθητικά για γάτες

Ο πλήρης κατάλογος των δηλητηριωδών φυτών για τη γάτα σας

Πρέπει να κοιτάξετε τη γάτα σας στα μάτια;

Μπορούν οι γάτες να φάνε οτιδήποτε άλλο εκτός από κρέας;