6 συμβουλές για να εφαρμόσετε!

Δεν είναι μυστικό ότι οι γάτες είναι νυκτόβια ζώα! Αν και περνά τον περισσότερο χρόνο του στον ύπνο (περίπου 16 ώρες την ημέρα), το βράδυ του αρέσει να κυνηγάει και να κάνει περιπολίες στην επικράτειά του. Μόνη όλη μέρα, η γάτα σας περιμένει να επιστρέψετε για να αρχίσει να δραστηριοποιείται, γι’ αυτό μπορεί να έρθει και να σας ξυπνήσει. Ανακαλύψτε 5 συμβουλές για να το αποφύγετε!

Εάν η γάτα σας έρθει να σας ξυπνήσει κατά τη διάρκεια του ύπνου σας, σημαίνει ότι βαριέται ή ότι δεν είναι κουρασμένη (σε αντίθεση με εσάς). Για να κοιμάται μια γάτα το βράδυ, είναι σημαντικό εξαντλήστε το όταν είναι μέρα. Μια γάτα που δεν έχει ασκηθεί αρκετά κατά τη διάρκεια της ημέρας θα είναι ιδιαίτερα δραστήρια τη νύχτα. Επομένως, η γάτα σας πρέπει να μπορεί να ασκείται ενώ λείπετε και είναι στο χέρι σας να παρέχετε πολλά μέσα για να το κάνετε.

1. Παίξτε μαζί του

Για να χαλαρώσετε το αγαπημένο σας αιλουροειδές μετά από μια κουραστική μέρα μοναξιάς στο διαμέρισμά σας, συνιστάται ανεπιφύλακτα να ξεκινήσετε μεγάλα παιχνίδια ξέφρενες μαζί του μόλις φτάσεις σπίτι.

2. Αφήστε του παιχνίδια

Το ένστικτο του κυνηγού δεν αφήνει ποτέ πραγματικά μια γάτα! Όποια κι αν είναι τα σχήματα και τα χρώματά τους, χρειάζεται θήραμα για να εκφράσει τη φύση του. Αυτή η ανάγκη μπορεί να ικανοποιηθεί με παιχνίδια, γι’ αυτό συνιστάται να αφήσετε στη γάτα σας μερικά παιχνίδια στη διάθεσή σας, Μέρα και νύχτα.

3. Αγοράστε ένα Pipolino

Το Pipolino είναι ένας διαδραστικός διανομέας κροκέτας ή καραμέλας. Ο στόχος αυτού του παιχνιδιού είναι να κάνετε τη γάτα σας να σκεφτεί ώστε να βγάλει την τροφή που έχετε τοποθετήσει μέσα. Γυρίζοντας το πέφτει το φαγητό από το Pipolino και η γάτα σας πρέπει να το καταλάβει αυτό. Το να αφήσετε αυτό το παιχνίδι στη γάτα σας πριν φύγετε σας το επιτρέπει κρατήστε το απασχολημένο για λίγο και ξετυλίξτε το.

πιπολίνο
Συντελεστές: Καταγράψτε το YouTube/Lemon Crêpe

4. Τοποθετήστε ένα πτερύγιο γάτας

Το πτερύγιο γάτας επιτρέπει στη γάτα σας ναπρόσβαση έξω όταν θέλει. Αν τον πάρει μια ξαφνική επιθυμία για κυνήγι ή περπάτημα, δεν θα χρειαστεί να σας ξυπνήσει για να του ανοίξετε την πόρτα.

5. Αντισταθείτε!

ΠΟΤΕ δεν πρέπει να ενδώσετε στη γάτα σας (ακόμα κι αν σας κοιτάζει το Γατάκι με μπότες). Αρκεί μόνο μια φορά για να καταλάβει τις αδυναμίες σου. Αν σου ζητήσει να φας μέσα στη νύχτα και σηκωθείς να τον σερβίρεις, θα ξαναρχίσει. Μην κουνηθείς από το κρεβάτι σου αν έρθει να σε ξυπνήσει, πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι η προτεραιότητα.

6. Προβλέψτε

Και οι γάτες ξυπνούν την αυγή, είναι επειδή ξέρουν ότι είναι η καλύτερη εποχή για να πάτε για κυνήγι. Αυτό αρπακτικό ένστικτο ήταν πάντα στα γονίδιά τους. Έτσι, για να μην ξυπνήσει η γατόγατα σας από αυτή την ξαφνική επιθυμία να πάτε να πάρετε ένα μικρό πουλάκι, σκεφτείτε ταΐστε τον το βράδυ, λίγο πριν πάτε για ύπνο. Γεμίστε το μπολ του με κροκέτα και δώστε του μια κονσέρβα με γατοτροφή για να φάει το χορτάτο σε περίπτωση λίγης πείνας χωρίς να χρειάζεται να σας ξυπνήσει.

Περπατώντας τη γάτα σας με λουρί: ποιον εξοπλισμό να επιλέξετε;

Επιλέξτε μια δίαιτα προσαρμοσμένη στην ηλικία της γάτας σας