6 συμβουλές για να αναπτύξετε έναν πραγματικό δεσμό με τη γάτα σας

Το γεγονός της ανάπτυξης μιας πραγματικής σύνδεσης καθιστά δυνατή την ύπαρξη ενός ζώου που είναι πιο ειρηνικό και προσεκτικό στο αφεντικό του. Ωστόσο, το να έχετε έναν πραγματικό δεσμό με τη γάτα σας δεν συμβαίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Πράγματι, χρειάζεται υπομονή και ακρόαση. Ωστόσο, δεν είναι πάντα εύκολο να ξέρεις από πού να ξεκινήσεις. Ακολουθούν 6 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν με τον μικρό σας σύντροφο.

1/ Φροντίστε το

Φροντίστε καλά τη γάτα σας βοηθά να χτίσετε την αυτοπεποίθησή σας. Πράγματι, αν και είναι ένα αρκετά μοναχικό ζώο, παραμένει εξαρτημένο από εσάς. Εγκαταστήστε, λοιπόν, μια άνετη γωνιά για να ξεκουράζεται και προσφέρετέ του μια κατάλληλη και ποιοτική διατροφή. Επιπλέον, για να το αγαπήσετε, είναι επίσης για την προστασία του από τα διάφορα παράσιτα και να το παίρνετε τακτικά στον κτηνίατρο. Χάρη σε αυτές τις επισκέψεις, διασφαλίζετε την καλή υγεία του κατοικίδιου ζώου σας.

σπιτόγατα
Πίστωση: chendongshan/iStock

2/ Εκπαιδεύστε τον με καλοσύνη

Η εκπαίδευση είναι πολύ σημαντική με τα κατοικίδιά μας. Πράγματι, επιτρέπει να έχουμε αμοιβαίο σεβασμό και κοινό έδαφος για μια επιτυχημένη συμβίωση. Αυτή πρέπει ωστόσο να γίνει με θετικό τρόπο et πάντα καλοπροαίρετος. Η υπομονή και η ακρόαση είναι τα κύρια κλειδιά για την καλή συνοχή με το αιλουροειδές σας. θα το είχες καταλάβει, αυτά τα ευαίσθητα όντα χρειάζονται χρόνο και ευγένεια να κατανοήσουν τι αναμένεται από αυτούς.

3/ Περάστε χρόνο μαζί του

Εδώ είναι ένα κρίσιμο βήμα για να αναπτύξετε έναν δεσμό με τη γάτα σας: περάστε χρόνο μαζί της! Παρ ‘όλα αυτά, δεν χρειάζεται να είσαι μαζί του από προεπιλογή, αλλά πραγματικά το θέλεις. Ας μην ξεχνάμε ότι αυτά τα αιλουροειδή (όπως πολλά ζώα) νιώθουν πολύ εύκολα τα συναισθήματά μας. Αν λοιπόν δεν είσαι πραγματικά πρόθυμος και αναγκάσεις τον εαυτό σου, η γάτα θα το μυρίσει και δεν θα είναι μια παραγωγική ανταλλαγή. Είναι επομένως σημαντικό να δώστε του χρόνο, χωρίς να το μετρήσετε. Σε αυτές τις στιγμές που μοιράζεσαι μαζί του, μπορείς να τον χαϊδέψεις, να του μιλήσεις, να τον περιποιηθείς, αλλά και να παίξεις μαζί!

η γάτα που βρίσκεται αγκαλιά κοιμάται
Πιστώσεις: iStock

4/ Παίξτε με τη γάτα σας

Η διασκέδαση είναι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξή τους. Πράγματι, πρέπει να ψυχαγωγούνται συνεχώς. Έτσι, όταν δεν παίζουν μόνοι τους, μπορείτε να διασκεδάσετε μαζί τους. Συνιστάται επίσης ανεπιφύλακτα για δεθείτε με το κατοικίδιό σας.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά παιχνίδια όπως κυνηγητό, μπάλες, καλώδια κ.λπ. ο Οι γάτες δεν στερούνται ποτέ φαντασίας για να τις φροντίσουν! Πράγματι, τίποτα δεν μπορεί να τους ικανοποιήσει. Επιπλέον, μπορείτε να φτιάξετε και μερικά σπιτικά παιχνίδια εύκολα και οικονομικά. Αυτά τα στοιχεία θα το κάνουν μερικές φορές ακόμα πιο ικανοποιητικό από τα αντικείμενα που αγοράζονται σε σούπερ μάρκετ ή καταστήματα κατοικίδιων ζώων.

5/ Αφήστε του λίγη ελευθερία

Γνωρίζουμε ότι οι γάτες χρειάζονται την ανεξαρτησία τους για να είναι ήρεμες. Έτσι, αν και θέλουμε πολύ να είμαστε όλη μέρα στην πλάτη τους για να τους αγκαλιάσουμε, μπορεί να τους ενοχλήσει. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο νααποδεχτούν την ανάγκη τους για μοναξιά. Όταν δεν θέλουν να είναι κοινωνικοί, μην το κάνετε μην τους αναγκάζετε ποτέ να κάνουν τίποτα. Αυτό είναι απαραίτητο για τη διατήρηση του αμοιβαίου σεβασμού.

περιβάλλον γάτας
Credits: Marc Andreu/iStock

6/ Παρατηρήστε το για να το καταλάβετε

Για να αναπτύξετε έναν δεσμό με τη γάτα σας, είναι απαραίτητο να να το παρατηρείς, να το κατανοείς και να το ακούς. Όταν περνάτε χρόνο με το κατοικίδιό σας, βοηθάτε να γνωρίσετε την προσωπικότητά του για να το κάνετε να ξέρει τι του αρέσει και τι δεν του αρέσει. Επιπλέον, το να είσαι διαθέσιμος και να του δίνεις χρόνο θα κάνει αναγκαστικά τη σχέση σου πιο πλούσια και πιο ολοκληρωμένη.

Θα το έχετε καταλάβει: τα βασικά στοιχεία για να αποκτήσετε έναν στενό δεσμό με τη γάτα σας βασίζονται κατανόηση, καλοσύνη και υπομονή . Η γάτα σας πρέπει να μπορεί να βασιστεί σε εσάς για την άνεσή της, την υγεία της και τη διασκέδασή της. Επομένως, όσο περισσότερο χρόνο και αγάπη του δώσετε, τόσο περισσότερο θα σας είναι ευγνώμων. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει σε λίγες μέρες. Στην πραγματικότητα, μια καλή σχέση αναπτύσσεται σε αρκετούς μήνεςβάζοντας τη δύναμη της θέλησης σε αυτό.

10 χειρονομίες που πρέπει να εφαρμόσετε ή να αποφύγετε

Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει ποτέ να ψεκάζετε νερό στη γάτα σας