6 λόγοι γιατί

Δεν καταλαβαίνετε τίποτα: η γάτα σας μπορεί να έχει ένα ή περισσότερα μπολ με νερό γεμάτα με γλυκό νερό στο σπίτι, αλλά ποτέ δεν θέλει να βουτήξει το ρύγχος της σε αυτό. Από την άλλη, το νερό στη γλάστρα σας φαίνεται να μειώνεται δραστικά με τις μέρες. Και ας μην μιλήσουμε για το νερό της βρύσης στο οποίο σπεύδει η γάτα σας μόλις αρχίσει να ρέει. Γιατί όμως μισεί τόσο πολύ να πίνει από το μπολ του;

1. Δεν μπορεί να δει το νερό

Αντίθετα με σένα, η γάτα σας δεν βλέπει το νερό αλλά το ακούει. Έτσι, δεν είναι περίεργο που φυσικά πηγαίνει στο νερό που ρέει από τη βρύση, το οποίο είναι πιο εύκολο να εντοπιστεί από το νερό από το μπολ του, το οποίο δεν κάνει ήχο.

2. Δεν του αρέσει το μπολ του

Οι γάτες δεν είναι μόνο επιλεκτικοί, αλλά και όταν πρόκειται να επιλέξουν τα μπολ τους. Εκ τούτου, μισούν τα στενά μπολ στα οποία τα μουστάκια τους αγγίζουν τις άκρες όταν τρώνε ή πίνουν. Επίσης, η μυρωδιά του πλαστικού τείνει να τα αναβάλειεπομένως είναι καλύτερα να προτιμάτε τα κεραμικά μπολ.

3. Ενυδατώνεται ενώ τρώει

Όντας από τις πιο έρημες περιοχές του πλανήτη, η γάτα έπρεπε να αναπτύξει μια τεχνική για να επιβιώσει χωρίς νερό για αρκετές ημέρες. Έχει μάθει λοιπόν να αρκείται στο νερό που περιέχει το θήραμά του να ενυδατωθεί. Εάν η τροφή της γάτας σας είναι κυρίως υγρή (πατέ, κονσέρβες, κ.λπ.), είναι επομένως φυσιολογικό να αγγίζει σχεδόν ποτέ το μπολ με νερό της.

η γάτα τρώει
Credits : Sergey Pakulin/iStock

4. Το μπολ του είναι άστοχο

Εάν το μπολ με νερό της γάτας σας είναι τοποθετημένο κοντά στο μπολ φαγητού ή στο κουτί απορριμμάτων, αυτό εξηγεί γιατί διστάζει να πιει από αυτό. Πράγματι, οι γάτες έχουν διατηρήσει τα ένστικτα των άγριων προγόνων τους και, στη φύση, αποφεύγουν πάντα να πίνουν νερό που βρίσκεται κοντά στο φρεσκοκυνηγητό θήραμά τους ή όπου ανακουφίζονται για να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος μόλυνσης.

Επίσης, φροντίστε πάντα τοποθετήστε το μπολ της γάτας σας σε ανοιχτό μέρος όπου μπορεί να πιει ενώ μπορεί να ελέγχει τα πήγαινε-έλα όλων (μην το τοποθετείτε στραμμένο σε τοίχο για παράδειγμα).

5. Το νερό δεν είναι αρκετά φρέσκο

Για την αποφυγή ασθενειών, Οι γάτες έχουν τη συνήθεια να τρέχουν μακριά από στάσιμα νερά, στα οποία πολλαπλασιάζονται τα βακτήρια. Αυτός είναι ο λόγος που γενικά προτιμούν πιείτε κατευθείαν από τη βρύση. Έτσι, είναι απολύτως απαραίτητο να αλλάζετε το νερό της γάτας σας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα για να την ενθαρρύνετε να πίνει.

Διαφορετικά, μη διστάσετε να επιλέξετε ένα σιντριβάνι!

6. Το μπολ του δεν είναι καθαρό

Ακριβώς όπως πλένετε καθημερινά το ποτήρι νερό σας, είναι απαραίτητο να πλένετε τα μπολ της γάτας σας καθημερινά. Στην πραγματικότητα, η γάτα είναι ένα ζώο που έχει άψογη υγιεινή και το να πιει από ένα βρώμικο δοχείο είναι απλά αδύνατο για αυτόν τον μεγάλο μανιακό.

Σας άρεσε αυτό το άρθρο ? Θα σας αρέσει επίσης:

Να γιατί πρέπει να δώσετε στη γάτα σας μαγιά μπύρας

Οι εξαιρετικά εύκολες ιδέες μας για σπιτικές συνταγές!