5 υπέροχες ιδέες για να παίζει η γάτα σας ΜΟΝΗ

Είναι γεγονός, σου αρέσει να παίζεις με τη γάτα σου. Αλλά αν τον άκουγες, θα έπαιζες μαζί του ΟΛΗ μέρα. Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι έχετε άλλες υποχρεώσεις, ή και άλλες επιθυμίες… Για να σας επιτρέψουμε να ελευθερώσετε λίγο χρόνο, επιλέξαμε 5 ιδέες για παιχνίδια που θα επιτρέψουν στο αιλουροειδές σας να απασχοληθεί λίγο μόνο του. Πιστεύουμε σε!

1. Το κουτί του θησαυρού

Εδώ είναι μια απλή αλλά αποδεδειγμένη ιδέα. Πάρτε ένα ή περισσότερα κουτιά (σαν κουτί παπουτσιών για παράδειγμα) και τοποθετήστε το μέσα παιχνίδια και λιχουδιές. Τότε φώναξε τη γάτα σου και αφήστε τη μαγεία να συμβεί. Κανονικά προσπαθούσε να τα βγάλει από το κουτί με το πόδι του. Και πιστέψτε μας, μπορεί να πάρει λίγο!

Προσέξτε, όμως, να χρησιμοποιήσετε μικρά κουτιά ή κουτιά μεσαίου μεγέθους που δεν του επιτρέπουν να πηδήξει μέσα. Θα ήταν πολύ εύκολο!

2. Η βρύση

Στο Ma vie de chat, κυριολεκτικά μας κατακτά αυτή η όμορφη εφεύρεση που είναι το σιντριβάνι. Η απόδειξη, την αναφέρουμε τακτικά στα άρθρα μας! Όχι μόνο ένα σιντριβάνι ενθαρρύνει τους φίλους της γάτας μας να πίνουν, αλλά είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να καταπολεμήσουμε την πλήξη. Και για καλό λόγο, αν η γάτα σας τείνει να γοητεύεται από το νερό, μπορεί να περάσει ώρες παρακολουθήστε τη ροή του νερού ή προσπαθεί να το πιάσει με τα πόδια του.

Κι αν είναι λίγο απείθαρχος, μη διστάσετε να προσθέσετε παιχνίδια που επιπλέουν στο νερό (σαν μπάλες του πινγκ πονγκ) για να το προσελκύσουν. Από την άλλη πλευρά, για να αποτρέψετε το πάτωμά σας να μετατραπεί σε πισίνα, σκεφτείτε να τοποθετήσετε μια μεγάλη πετσέτα κάτω από το σιντριβάνι.

Καλό να ξέρω : αν δεν έχετε σιντριβάνι, μπορείτε πάντα να βάλετε παιχνίδια σε ένα μπολ με νερό!

3. Παιχνίδια νοημοσύνης

Εάν έχετε έναν προϋπολογισμό για τη διασκέδαση της γάτας σας, μη διστάσετε να πάτε σε ένα κατάστημα κατοικίδιων ζώων ή να ψάξετε στο Διαδίκτυο για να αγοράσετε παιχνίδια νοημοσύνης ειδικά σχεδιασμένα για αιλουροειδή. Η επιλογή είναι τεράστια: λαβύρινθους, διαδραστικούς διανομείς τροφίμων, κυκλώματα… Αλλά ο στόχος είναι ο ίδιος: να τονώσετε τη γάτα σας τόσο σωματικά όσο και πνευματικά!

η γάτα παίζει
Credits: iStock / Nils Jacobi

Σημειώστε ότι αν είστε πολυτεχνίτης, μπορείτε εύκολα φτιάξτο μόνος σου αυτού του είδους τα παιχνίδια για τη γάτα σας!

4. Προσχέδια

Πώς θα μπορούσε ένα σχέδιο να διασκεδάσει τη γάτα σας; Είναι απλό, απλάκρεμάστε στα χερούλια των θυρών και των παραθύρων (κλειστά!) κρεμαστά παιχνίδια – όπως ένα κουδούνι που κρέμεται από ένα κορδόνι για παράδειγμα.

Στη συνέχεια, αφήστε ένα παράθυρο ανοιχτό ή τοποθετήστε έναν ανεμιστήρα έτσι ώστε το παιχνίδι να ταλαντεύεται μόνο του στην άκρη του σχοινιού του. Αυτό θα πρέπει να αναδείξει τοκυνηγό ένστικτο της γάτας σου, που θα πρέπει να σε αφήσει ήσυχο για λίγο.

5. Ελατήρια

Είναι μια μικρή καινοτομία που φαίνεται να φέρνει επανάσταση στον κόσμο των παιχνιδιών για γάτες. Δοκίμασες ποτέ να ρίξεις τη γάτα σου; Αν όχι, σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να το ζήσετε. Όταν η γάτα σας σας παρενοχλεί να παίξετε μαζί της και δεν είστε διαθέσιμοι, δώστε της ένα ελατήριο. Θα δεις, δεν θα του πάρει πολύ για να εθιστεί τελείως!

Προσοχή, ωστόσο, σε επιλέξτε ασφαλή ελατήρια για τα μαλλιά σου. Προτιμήστε λοιπόν να τα αγοράσετε σε εξειδικευμένα site παιχνιδιών για γάτες.

Καλή ή κακή ιδέα;

5 αποτελεσματικές συμβουλές για να ενθαρρύνετε τη γάτα σας να το χρησιμοποιεί