5 συμβουλές για να το αποτρέψετε

Είτε η γάτα σας είναι ένα πραγματικό μικρό άγριο, ανθεκτικό στις αγκαλιές ή λάτρης των άγριων παιχνιδιών, μπορεί να σας γρατσουνίσει άθελά σας (ή όχι). Να ξέρεις ότι δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να τον επιπλήξεις. Αντίθετα, θα μπορούσε να ενισχύσει την παρεξήγηση του επειδή οι γάτες δεν είναι σε θέση να αμφισβητήσουν τον εαυτό τους. Απλώς θα νομίζει ότι είσαι κακός άνθρωπος που του φωνάζεις δωρεάν. Αν όμως παρ’ όλα αυτά έχετε βαρεθεί να καλύπτετε το σώμα σας με γρατσουνιές, να ξέρετε ότι υπάρχουν λύσεις.

1. Κόψτε τα νύχια του

Είναι ανόητο, αλλά κόβεις τα νύχια της γάτας σου μια φορά το μήνα, θα αποφύγετε γρατσουνιές και τρύπες στα ρούχα. Από την άλλη, πρόσεχε μην κάνεις τίποτα, μπορεί να τον πληγώσεις πολύ! Για να μάθετε πώς να κόβετε σωστά τα νύχια της γάτας σας, διαβάστε το άρθρο μας σχετικά με το θέμα.

2. Δώστε του μια γρατσουνιά

Για να αποτρέψετε τη γάτα σας από το να ξύνει το δέρμα σας, μη διστάσετε να της αγοράσετε (ή να της φτιάξετε) ένα ξύσιμο, ειδικά αν μένει σε διαμέρισμα. Πράγματι, οι γάτες με πρόσβαση στο εξωτερικό θα προτιμήσουν γενικά ξύστε ένα δέντρο. Το ξύσιμο είναι μια ουσιαστική πράξη για μια γάτα αφού της το επιτρέπει να τα διατηρήσουν.

chat griffoir
Credits: Zarifa / iStock

3. Δώστε του παιχνίδια

Εάν η γάτα σας πιάνει το χέρι ή τους αστραγάλους σας για α λείαθα πρέπει να του αποσπάσεις την προσοχή προσφέροντάς του αντικαταστήστε τα αγαπημένα σας άκρα με παιχνίδια. Μόλις, λοιπόν, αρχίσει να σας ξύνει το χέρι, τοποθετήστε ανάμεσα στα πόδια του ένα παιχνίδι που του αρέσει ιδιαίτερα.

4. Επιλέξτε τη σωστή τεχνική

Εάν η γάτα σας μισεί να την αγκαλιάζουν, αλλά πρέπει να το κάνετε, για παράδειγμα, να τη βάλετε στο καρότσι της, πλησιάστε τον από πίσω και σηκώστε τον κρατώντας τα μπροστινά του πόδια για να μην σας γρατσουνίσει.

5. Κάντε λίγο θόρυβο

Αν υπάρχει ένα πράγμα που μισούν οι γάτες, αυτό είναι δυνατούς και εκκωφαντικούς θορύβους. Για να αποθαρρύνετε τη γάτα σας να σας ξύσει, μπορείτε να δοκιμάσετε φωνάξτε και χτυπήστε δυνατά τα χέρια σας όταν βάζει τα νύχια του στο δέρμα σου. Στη συνέχεια θα αφομοιώσει αυτή τη χειρονομία σε ένα δυσάρεστο συναίσθημα. και (ίσως) δεν θα θέλει να ξαναρχίσει.

μου λείπω η γάτα μου;

Καλή ή κακή ιδέα;