5 συμβουλές για να κάνετε την καθημερινότητα πιο εύκολη για μια κωφή γάτα

Η γάτα σας γερνάει, επηρεάζεται από κάποια ασθένεια ή κωφεύει από τη γέννησή του; Δεν του είναι αδύνατο να ζήσει καλά παρά αυτό το μειονέκτημα, ακόμα κι αν χρειάζεται πολλή υπομονή. Πράγματι, αν και δεν ακούει, αναπτύσσει όλες τις άλλες του αισθήσεις. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να κάνετε την καθημερινή ζωή του κατοικίδιου σας πιο εύκολη.

1/ Ένας ήρεμος και άνετος βιότοπος

Προκειμένου να προωθηθεί ένας άνετος τρόπος ζωής παρά την αναπηρία κάποιου, είναι σημαντικό να δημιουργηθεί ένα καθησυχαστικό και χαλαρωτικό περιβάλλον. Γι ‘αυτό, τον έστησε σε μια ζεστή γωνιάαλλά και να του δείξετε ξεκάθαρα πού είναι τα μπολ του, το κουτί απορριμμάτων και όλα όσα χρειάζεται.

Η γάτα κοιμάται στο λεκανοπέδιο
Συντελεστές: Aleksandar Cvetanović/Pexels

Αν μόλις τον υιοθετήσατε, είναι απαραίτητο να τον αφήσετε μια περίοδο προσαρμογής και να μην τον βιάζω. Το ίδιο είναι αν πρέπει να ζήσει με άλλες γάτες. Το να έχει μια σύντροφο μαζί του είναι ένα καλό σημείο αναφοράς για την καθημερινότητά του. Πράγματι, αν και είναι μοναχικά, τα αιλουροειδή μας εκτιμούν και την παρέα των ζώων. Όταν μια γάτα έχει αναπηρία, τότε το συγγενές της μπορεί γίνει πραγματικός πυλώνας γι ‘αυτόν, τόσο συναισθηματικά, σχεσιακά όσο και εκπαιδευτικά. Ωστόσο, αν η γάτα σας είναι μόνη, μην πανικοβληθείτε! Αυτό θα αναπτυχθεί σε ένα δικό του περιβάλλον και θα μάθει χάρη στις διάφορες παρακλήσεις σας.

2/ Σημαντική διέγερση

Σε γενικές γραμμές, τα tomcats είναι πολύ παιχνιδιάρικο. Πρέπει λοιπόν να χρησιμοποιήσετε τη φαντασία σας για να βρείτε δραστηριότητες που τους κρατούν αρκετά απασχολημένους. Έτσι, είτε πρόκειται για συγκεκριμένα παιχνίδια είτε για παιχνίδια που έχετε δημιουργήσει εσείς, το δικό σας η γάτα θα χαρεί να μπορεί να ασκηθεί και να διασκεδάσει. Χρειάζονται επίσης να τραβούν πολλή προσοχή από εσάς, είτε πρόκειται για αγκαλιά, περιποίηση, βούρτσισμα κ.λπ. Η γάτα πρέπει να καταλάβει ότι είστε ένα αξιόπιστο άτομο για αυτήν. Σε διαφορετική περίπτωση, δεν πρέπει να του λείπει τίποτα. Δώστε του, λοιπόν, άφθονο νερό, ένα μπολ με κροκέτες και έναν τακτικά καθαρισμένο χώρο απορριμμάτων.

παιχνιδιάρικη λευκή γάτα
Συντελεστές: Alek_B/Pixabay

3/ Προστατέψτε το από εξωτερικούς κινδύνους

κωφές γάτες δεν μπορεί να ακούσει τις διάφορες γύρω απειλές. Συνιστάται λοιπόν ανεπιφύλακτα να το διατηρείτε σε εσωτερικό χώρο, σε ασφαλές μέρος. Φυσικά, εάν έχετε ένα καλά περιφραγμένος κήπος όπου δεν είναι δυνατό να ξεφύγεις, μπορείς να τον αφήσεις να περιπλανηθεί εκεί. Παρ ‘όλα αυτά, ο δρόμος και τα ζώα του εξωτερικού είναι πραγματικά επικίνδυνα για αυτόν. Επομένως, προσέξτε να μην το βγάλετε σε μέρος χωρίς επίβλεψη για να το προστατέψετε. Ωστόσο, μπορεί να συμβεί μια πόρτα να μην έχει κλείσει σωστά και η γάτα σας να καταφέρει να βγει έξω. Σε αυτή την περίπτωση, είναι ακόμη πιο σημαντικό να το έχετε εντοπίσει για να το βρείτε πιο εύκολα.

4/ Επικοινωνία και εκπαίδευση

Οι κωδικοί που θα χρησιμοποιήσετε με μια κωφή γάτα δεν είναι πραγματικά ίδιοι με μια γάτα που ακούει. Εσείς πρέπει να χτίσετε εμπιστοσύνη με το κατοικίδιό σας, αλλά και να προσέχετε να μην τον ξαφνιάζετε, να μην τον τρομάξετε ή να τον τρομάξετε φτάνοντας χωρίς να τον προειδοποιήσετε. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να του ανακοινωθείς απαλά.

τζίντζερ γάτα κοιμάται
Συντελεστές: LiinaFox/Pixabay

Πρώτα, κάντε βαριά βήματα. Εκ τούτου, θα νιώσει τους κραδασμούς και τον ερχομό σου ταυτόχρονα. Μπορείτε επίσης να τραβήξετε την προσοχή του με το φως. Το κυριότερο είναι να γυρίζει μόνος του το κεφάλι του και να σε ψάχνει. Μπορείς κάντε σήματα με τα χέρια σας να επικοινωνήσει και να του στείλει μηνύματα. Ωστόσο, αυτά πρέπει να είσαι πάντα σαφής και διακριτός για να μην μπερδεύει τη γάτα. Όταν θέλεις να δείξεις την παρουσία σου και παρά αυτά τα κόλπα δεν σε βλέπει, προσπαθήστε να τραβήξετε την προσοχή του χωρίς να τον αγγίξετε απευθείας, αλλά χτυπώντας απαλά το σημείο στο οποίο βρίσκεται για παράδειγμα. Έτσι μπορεί μύρισε τη μυρωδιά σου και επίσης αντιδρούν στα χτυπήματά σας.

5/ Προειδοποιήστε τους γύρω σας

Όταν έχετε επισκέπτες, οι γάτες είναι συνήθως αρκετά φοβισμένος και προτιμούν να μείνουν σε μια γωνία. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να έχει η γατόγατα σας πρόσβαση σε κρυψώνες, αλλά και μέρη για να σκαρφαλώσετε για να διασκεδάσετε και να μπορέσετε να παρατηρήσετε το περιβάλλον του. Επιπλέον, μπορεί να νιώσει την ταραχή των καλεσμένων, που μπορεί να του προκαλέσει πολύ άγχος. Πάρτε το προβάδισμα λοιπόν δίνοντας σήμα στους γύρω σας ότι η γάτα σας είναι κωφή και ότι δεν χρειάζεται να ζητάς πολλά. Επιπλέον, σε ειδικές περιπτώσεις, μη διστάσετε να το εγκαταστήσετε σε ένα δωμάτιο όπου θα είναι ήσυχο κατά τη διάρκεια της δεξίωσής σας.

παιχνιδιάρικο γατάκι
Συντελεστές: Willian Justen de Vasconcellos/Unsplash

Ετσι αυτός είναι πολύ πιθανό να ζεις με μια κωφή γάτα. Το πιο σημαντικό είναι να να δώσουν προσοχή, αλλά και να συνειδητοποιήσει όλες τις ανάγκες του. Στη συνέχεια θα σας δώσει τόση αγάπη όσο μια γάτα χωρίς αυτή την ιδιαιτερότητα.

Μπορείτε να μοιραστείτε το φαγητό σας με τη γάτα σας; 4 φθηνές τροφές για να μοιραστείτε με το κατοικίδιό σας

3 συμβουλές για να τον αποτρέψεις