5 συμβουλές για να βοηθήσετε τη γάτα σας να αντιμετωπίσει το κολάρο

Η γάτα σας μόλις πήγε στον κτηνίατρο και επιστρέφει με κολάρο; Αυτό το εργαλείο είναι σχεδιασμένο για το καλό του! Πράγματι, επιτρέπει στον μικρό σας σύντροφο να μην αγγίζει τα ράμματα, τους επιδέσμους, τις πληγές του και να αντιμετωπίσει άλλα προβλήματα που μπορεί να συναντήσει. Ωστόσο, μερικές φορές είναι πολύ δύσκολο να το αντέξουμε για τα αιλουροειδών μας με ισχυρή θέληση! Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να το ανεχθεί η γάτα σας όσο το δυνατόν καλύτερα και να μην διακυβεύσει την ανάρρωσή της.

άρρωστη γάτα κώνου γιακά
Συντελεστές: iStock/Lightspruch

1/ Καταλάβετε γιατί δεν το υποστηρίζει

Τα δικα σου η γάτα ανέχεται τέλεια το γιακά και δεν στενάζει καθόλου κατά τη διάρκεια όλης της χρήσης του. Αντίστροφως, είναι πιθανό να γίνει ο χειρότερος εχθρός του μικρού σας αιλουροειδούς! Εάν παρατηρήσετε ότι δεν το υποστηρίζει καθόλου, υπάρχουν μερικά σημεία που πρέπει πρώτα να ελέγξετε:

  • Βεβαιωθείτε ότι μην είσαι πολύ σφιχτή. Δεν πρέπει να μπορεί να το αφαιρέσει, αλλά πρέπει να αναπνέει σωστά και να μην είναι τσιμπημένο στο ύψος του λαιμού.
  • Προσοχή στις αλλεργίες! Το υλικό μπορεί να μην είναι κατάλληλο για τη γάτα σας. Σε αυτήν την περίπτωση, απλώς αλλάξτε τον τύπο της στεφάνης.
  • Elle μπορεί να είναι πολύ άκαμπτο για αυτόν. Επιλέξτε ένα πιο ευέλικτο και λιγότερο ευκρινές μοντέλο.
  • Αυτή είναι πολύ μεγάλο ή πολύ μικρό. Τότε μπορεί να βλάψει τη γάτα σας. Επιπλέον, αν είναι πολύ μεγάλο, θα ντρέπεται πολύ περισσότερο παρά με ένα γιακά στο μέγεθός του. Αντίστροφα, αν είναι πολύ μικρό, κινδυνεύει να είναι πολύ σφιχτό, αλλά και δεν έχουν την αναμενόμενη αποτελεσματικότητα. Για να το ελέγξετε αυτό, κοιτάξτε τη γάτα σας όταν σηκώνει το κεφάλι του: δεν πρέπει να μπορεί να βγάλει τη μουσούδα του έξω. Αν ξεπεράσει, είναι πολύ μικρό και άρα άχρηστο, γιατί πάντα θα μπορεί να ξύνεται ή να γλείφει μόνο του.
  • Είναι πιθανό η γάτα σας απλά να μην το υποστηρίζει γιατί είναι εργαλείο πραγματικά ογκώδης. Πράγματι, μπορείτε να βάλετε τον εαυτό σας στη θέση τους, να έχετε ένα μεγάλο χωνί στο λαιμό σας, μπορεί να σας φανεί περίεργο!
γάτα με γιακά
Credits: Svetlana Popova/iStock

2/ Περάστε χρόνο με τη γάτα σας

Αφού συλλέξετε το κατοικίδιό σας από τον κτηνίατρο, είναι σημαντικό περάστε χρόνο μαζί του για να τον καθησυχάσετε . Έτσι, στην αρχή, η παρουσία σας θα τον ηρεμήσει και θα επιτρέψει την καλύτερη αποδοχή του γιακά. Ωστόσο, μπορεί να προσπαθήσει να πηδήξει προς όλες τις κατευθύνσεις για να το ξεφορτωθεί. Σε αυτήν την περίπτωση, βάλτε τον σε ένα ασφαλές, καλά κλειστό δωμάτιο που έχει συνηθίσει . Μείνε μαζί του για λίγο μέχρι να ηρεμήσει. Μη διστάσετε να του μιλήσετε με απαλή φωνή για να τον κατευνάσει.

3/ Οργανώστε το χώρο σας

Ένα στενό μπουφάν πιάνει χώρο! Επομένως, τακτοποιήστε το χώρο της γάτας σας με τέτοιο τρόπο ώστε να μην χτυπάτε σε έπιπλα και ότι μπορούσε πάντα να πηγαίνει εκεί που συνήθιζε. Επίσης φροντίστε να σηκώστε τα μπολ σαςνερό και κροκέτα για να μπορεί να φάει ή να πιει κρατώντας το γιακά του. Μπορείτε επίσης να πάρετε μικρότερα μπολ για να μην μπει εμπόδιο το κολάρο. Επίσης, αν το κουτί απορριμμάτων της είναι καλυμμένο, αφήστε το άστεγο ενώ θεραπεύει .

κολάρο γάτα που πίνει
Πιστώσεις: NexTser/iStock

4/ Αποσπάστε του την προσοχή

Είναι πιθανό η γάτα σας να μείνει για λίγο με αυτό το αντικείμενο στο λαιμό της, κάτι που δεν της αρέσει απαραίτητα. Επί πλέον, δεν πρέπει οπωσδήποτε να το αφήσετε έξω όταν φοράτε γιακά, καθώς αυτό μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο. Προσπαθήστε λοιπόν να του αποσπάσετε την προσοχή με τα παιχνίδια του, αλλά προσέξτε να μην του ζητήσετε πολλά για να μην σπάσει τα ράμματά του. Θα χρειαστεί λίγη φαντασία για να απασχολήστε τη γάτα σας διατηρώντας την ήρεμη !

5/ Άλλες δυνατότητες

Παρά όλες τις συμβουλές μας, η αγαπημένη σας γάτα μπορεί να εξακολουθεί να δυσκολεύεται να διατηρήσει την ηρεμία. Τότε είναι απαραίτητο να βρεθεί μια άλλη λύση για να τον ανακουφίσουμε χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η ανάρρωσή του. Μπορείτε για παράδειγμα να τον δοκιμάσετε ορίστε ένα διαφορετικό κολάρο :

  • Ένα φουσκωτό(κολάρο φεγγαριού) που μερικές φορές μπορεί να γίνει καλύτερα ανεκτή από τις γάτες λόγω της άνεσης του.
  • Ένα κορδόνιμπορεί να εξεταστεί εάν η πληγή ή η περιοχή που πρέπει να προστατευτεί δεν είναι στα πόδια ή στο κεφάλι. Ωστόσο, δεν πρέπει να φοριέται συνεχώς, καθώς η πληγή πρέπει να αναπνέει σωστά για να επουλωθεί σωστά.
  • Ένα πιο ευέλικτο ζυγό και μαλακό στο ξύσιμο για παράδειγμα.
κολάρο γάτας
Πίστωση: koldunova/iStock

Αν και δεν είναι ευχάριστο να βλέπεις το ζώο του λυπημένος, γιατί φοράει γιακάδεν πρέπει να το ξεχνάμε είναι για το καλό του και ότι θα πρέπει να το κρατήσει μέχρι την πλήρη ανάρρωσή του. Επομένως, όσο περισσότερες κτηνιατρικές συστάσεις ακολουθούνται, τόσο πιο γρήγορα η γάτα σας θα είναι και πάλι υγιής. Επομένως, είναι σημαντικό να προσέχουμε το μέγεθος του ζυγού, αλλά και να το διασφαλίζουμε χρησιμοποιήστε το σωστάγια την καλή υγεία του αγαπημένου σας συντρόφου.

εδώ είναι τα πιο συνηθισμένα!

3 συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε για να ανταμείψετε σωστά τη γάτα σας