5 παραδείγματα για πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε για την ευημερία της γάτας σας

Οι γούνες μας είναι συχνά πλήρη μέλη της οικογένειας. Επιπλέον, καθώς τους συναντάμε καθημερινά, είναι εύκολο να τους γνωρίσουμε και να κατανοήσουμε την προσωπικότητά τους. Ωστόσο, μπορεί να κάνουμε αδέξια πράγματα που δεν τους αρέσουν ή που δεν είναι καλά για αυτούς. Ανακαλύψτε σε αυτό το άρθρο 5 παραδείγματα πράξεων που πρέπει να αποφύγετε για την ευημερία της γάτας σας.

1/ Προσοχή στο makeover

Το πρώτο παράδειγμα μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά είναι σημαντικό να το διευκρινίσουμε. Οι γάτες δεν αγαπούν ιδιαίτερα τα νέα κουρέματα. Είναι λοιπόν απαραίτητο να αποφεύγεται το κούρεμα τους ή η αφαίρεση των φυτιλιών τους. εκτός αν είναι για λόγους υγείας. Από την άλλη πλευρά, συνιστάται ανεπιφύλακτα να βουρτσίζετε τακτικά το κατοικίδιο ζώο σας για να το συνηθίσετε να περιποιείται με αυτόν τον τρόπο και να μειώστε τον κίνδυνο σχηματισμού κόμπων.

Επίσης, μην κόβετε τα μουστάκια της γάτας σας. Μερικές φορές τα παιδιά καταφέρνουν κατά λάθος να αρπάξουν το ψαλίδι και να δοκιμάσουν τα μαλλιά μας. προσπάθησε νααποτρέψει αυτό να συμβεί ώστε να προστατέψτε τη γάτα σας από μια ακούσια μεταμόρφωση.

κουρεμένη γάτα
Πιστώσεις : undefined undefined/iStock

2/ Βερνίκι νυχιών

Σε ορισμένες φωτογραφίες ή βίντεο, μπορεί να έχετε ήδη δει βερνίκι νυχιών στα νύχια των ζώων μας. Αυτά τα προϊόντα είναι πολύ χημική και τοξική εκτός από το ότι είναι τελείως άχρηστο για αυτούς. Αυτές οι ουσίες είναι πράγματι επιβλαβείς και μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνες. αν το ζώο καταφέρει να το καταπιεί. Για την ευημερία της γάτας σας, φροντίστε απλώς να κόβετε τακτικά και σωστά τα νύχια της εάν δεν τα φθείρει φυσικά.

3/ Ενάντια στα σιτηρά χάδια

Τα χάδια είναι για αυτούς πραγματικές στιγμές αγάπης και προσοχής. Εκτός από το να μοιραστούμε μια στιγμή μαζί τους, τους προσφέρουμε ένα δωρεάν μασάζ! Ωστόσο, φροντίστε να τα χαϊδεύετε πάντα προς την κατεύθυνση των μαλλιών και όχι το αντίστροφο. Αυτό μπορεί να φαίνεται προφανές σε κάποιους, αλλά είναι σημαντικό να το δηλώσουμε. Πράγματι, μπορεί να είναι δυσάρεστο, ακόμη και πληγήνα χαϊδευτείς κόντρα στο σιτάρι.

η γάτα χαϊδεύει το κεφάλι
Credits: NiseriN / iStock

4/ Κοροϊδία

Δεν το συνειδητοποιούμε πάντα, αλλά τα ζώα είναι πολύ προσεκτικά και καταλαβαίνω πολλά πράγματα. Επιπλέον, αν κάποιοι δεν είναι πολύ εκδηλωτικοί, άλλοι μπορούν εύκολα να εκφράσουν τη χαρά ή την απογοήτευσή τους. Είναι λοιπόν σημαντικό να τους σεβόμαστε και όχι να τους προσβάλλουμε ή να τους κοροϊδεύουμε.

Για να νιώθουν καλά στην οικογένειά τους είναι και απαραίτητο αποφύγετε ενοχλητικές καταστάσεις (μεταμφίεση, εγκλεισμός κ.λπ.). Γενικά, είναι απαραίτητο να τους σεβαστούν και περάστε χρόνο μαζί τους για να ξέρουν ότι τους αγαπάτε.

5/ Τρόφιμα ακατάλληλα για την υγεία τους

Αυτό το τελευταίο παράδειγμα μπορεί να φαίνεται αντιπαθητικό όταν βλέπουμε μια γάτα να ζητά τροφή. Ωστόσο, είναι σημαντικό να παρακολουθεί την ποσότητα τροφοδοσίαςτην ποιότητά του, καθώς και τις σωματικές ασκήσεις του συντρόφου σας.

Επίσης, κάποιες λιχουδιές πρέπει να είναι δεδομένα μόνο περιστασιακά. Επιπλέον, αν και η γάτα σας μπορεί να λατρεύει ορισμένα προϊόντα που τρώμε, Πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικόςαυτοκίνητο μπορεί να είναι τοξικά για εκείνον. Τέλος, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι το να σκέφτεστε την ευημερία της γάτας σας σημαίνει επίσης να φροντίζετε να μην δημιουργείτε ανησυχίες για την υγεία, όπως το υπερβολικό βάρος.

γάτα τρώει μπολ
Πιστώσεις: iStock

Φυσικά, αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα που ίσως δεν είχατε σκεφτεί ή συμπεριφορές που θεωρούσατε αβλαβείς. Επομένως, αυτός ο κατάλογος δεν είναι εξαντλητικός.και μερικά δεν παραμένουν προφανές και κοινή λογική. Η γάτα σας πρέπει νιώθω καλά και ασφαλείς μαζί σου. Εξαιτίας αυτού, είναι σημαντικό να μην τους κάνετε να αισθάνονται άβολα ή σε μια άβολη κατάσταση.

πρέπει να χωρίσετε τα μπολ φαγητού και νερού;

3 συμβουλές για να το αποτρέψετε από το να μασάει