5 λόγοι γιατί

Γνωρίζετε ότι οι γάτες δεν είναι ζώα που είναι γνωστό ότι είναι μεγάλοι λάτρεις του νερού, είτε είναι στο παλτό τους είτε στο στόμα τους. Ωστόσο, έχετε την εντύπωση ότι η γάτα σας δεν πίνει κυριολεκτικά ποτέ νερό… υπάρχει λόγος να ανησυχείτε;

1. Διατήρησε τα άγρια ​​ένστικτά του

Η γάτα ζούσε αρχικά στο τις περισσότερες ερημικές περιοχές του πλανήτη. Για να αντισταθμίσει την έλλειψη νερού στο περιβάλλον του, έπρεπε λοιπόν να μάθει επιβιώνει με την ενυδάτωση σχεδόν αποκλειστικά από το νερό που περιέχεται στο θήραμά του. Ακόμα κι αν σήμερα η γάτα έχει εξημερωθεί και δεν τρώει σχεδόν πια φρέσκο ​​θήραμα, έχει διατηρήσει τη συνήθεια να πίνει πολύ λίγο.

Εάν ταΐζετε κυρίως το αιλουροειδές σας με υγρό φαγητό (πατέ…), είναι φυσιολογικό ότι αυτός δεν πίνει σχεδόν ποτέ. Από την άλλη πλευρά, εάν η διατροφή της γάτας σας αποτελείται αποκλειστικά από κροκέτες, θα πρέπει να προσπαθήσετε να την ενθαρρύνετε να πιει για να αποτρέψετε το σχηματισμό λίθων στο ουροποιητικό σύστημα.

2. Το νερό του δεν είναι φρέσκο

Η γάτα έχει τάση φυγής από λιμνάζοντα νερά, για τον απλό και καλό λόγο ότι εκεί πολλαπλασιάζονται τα βακτήρια. Έτσι, απολαμβάνει να πίνει μόνο το φρέσκο, καθαρό και συχνά ανανεωμένο νερόπου εξηγεί την αγάπη του για τις βρύσες ή για το νερό που ρέει από τη βρύση.

Σκεφτείτε λοιπόν αλλάξτε το νερό στο μπολ της γάτας σας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα. Ή να του προσφέρει μια βρύση.

σιντριβάνι για γάτα
Credits: Lightspruch / iStock

3. Το μπολ του δεν του ταιριάζει

Η γάτα είναι ένα ιδιαίτερα δύσκολο ζώο όσον αφορά το φαγητό, αλλά όχι μόνο. Πράγματι, αν το μπολ της γάτας σας είναι μέσα πλαστική ύληαν είναι τοποθετούνται πολύ κοντά στο μπολ φαγητού ή στο κουτί απορριμμάτων που είναι πολυ στενο και τα μουστάκια του να αγγίζουν τις άκρες όταν προσπαθεί να πιει, είναι φυσιολογικό να της βουρκώνει.

Φροντίστε λοιπόν να του προσφέρετε ένα μεγάλο κεραμικό μπολλιγότερο οσμή από το πλαστικό, και τοποθετήστε το σε α ανοιχτό μέρος και αρκετά μακριά από το δοχείο απορριμμάτων του ή την τροφή του προκειμένου να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος βακτηριακής μόλυνσης.

4. Το μπολ του δεν είναι καθαρό

Η γάτα είναι α φρικιό της υγιεινής, οπότε περιμένει να είστε κι εσείς. Εκ τούτου, Η γάτα σας δεν θα πιει ποτέ από ένα μπολ που δεν έχει πλυθεί για αρκετές ημέρες. Τουλάχιστον έχεις προειδοποιηθεί…

5. Μοιράζεται το μπολ με το νερό του

Η γάτα είναι α πολύ εδαφικό ζώο που δεν αντέχει να μοιράζεται τον χώρο του με μια άλλη γάτα. Εάν έχετε πολλά αιλουροειδή, είναι επομένως απαραίτητο προσφέρετε ένα μπολ με νερό σε όλουςκαθώς και ξεχωριστό κουτί απορριμμάτων.

Πότε να μεταβείτε σε τροφή για ενήλικες γάτες;

Δείτε πώς μπορείτε να βελτιώσετε την πέψη της γάτας σας!