5 αποτελεσματικές συμβουλές για να ενθαρρύνετε τη γάτα σας να το χρησιμοποιεί

Αν έχετε βαρεθεί να σας ξυπνάει η γάτα σας στη μέση της νύχτας για να της ανοίξετε την πόρτα, και όλα αυτά επειδή ο MR αποφάσισε ότι το πτερύγιο της γάτας δεν του άξιζε, αυτές οι 5 συμβουλές είναι για εσάς!

1. Αφήστε το πορτάκι της γάτας ανοιχτό

Το να περνάει ένα πτερύγιο γάτας δεν είναι ενστικτώδες για μια γάτα, ειδικά από τότε ο θόρυβος που παράγει η βαλβίδα όταν κλείνει είναι τρομακτικός.

Για να κατανοήσετε τη γάτα σας ότι το πτερύγιο της γάτας είναι ένα μέσο πρόσβασης μέσα ή έξω από το σπίτι, και επομένως ένα μέσο ελευθερίας, αφήστε την αιωρούμενη πόρτα ανοιχτή στερεώνοντάς το με κολλητική ταινία. Μόλις η γάτα σας έχει το θάρρος να τολμήσει εκεί αρκετές φορές, μπορείτε κλείνετε σταδιακά τη βαλβίδα.

2. Χρησιμοποιήστε λιχουδιές

Για να βάλετε τις πιθανότητες με το μέρος σας, μη διστάσετε να παίξετε με τη λαιμαργία του μαλλί σας. Γι ‘αυτό, τοποθετήστε λιχουδιές μέχρι το πτερύγιο της γάτας (του οποίου η βαλβίδα είναι ανοιχτή, θυμηθείτε), αλλά και από την άλλη πλευρά του τελευταίου.

Αυτή η τεχνική, η οποία λειτουργεί καλύτερα όταν η γάτα πρέπει να πάει μέσα στο σπίτι, επιτρέπει στο ζώο να περάσει μέσα από το πτερύγιο της γάτας χωρίς να το καταλάβει, εμμονή καθώς είναι με την καλή μυρωδιά των γλυκών. Αλλά θα ξέρει ακόμα ότι το έκανε και ότι ο φόβος του να κολλήσει ήταν αβάσιμος.

η γάτα γυρίζει σε κύκλους
Συντελεστές: Nils Jacobi / iStock

3. Να τον συγχαρείς

Οι γάτες εκτιμούν επίσης την ενθάρρυνση, όπως και οι σκύλοι. Μη διστάσετε λοιπόν να συγχαρείτε τη γάτα σας παίρνοντας ένα ψηλή, χαρούμενη φωνή και δίνοντάς του μια μικρή αγκαλιά. Όχι μόνο αυτό θα του επιτρέψει να συσχετίσει το πτερύγιο της γάτας με κάτι θετικό, αλλά θα χαρεί επίσης πολύ που σας έκανε χαρούμενους και θα θέλει να το κάνει ξανά.

4. Τραβήξτε τον με φυτά

Ένα μικρό κόλπο είναι να τοποθετήσετε κοντά στο πτερύγιο της γάτας σας, έξω, λίγο γατόγατο, ένα αρωματικό φυτό που αγαπούν οι αιλουροειδείς. Το μυρίζοντας τους βυθίζει σε μια κατάσταση ευφορίας και τους επιτρέπει να χαλαρώσουν, όλα χωρίς κίνδυνο.

Η τοποθέτηση ενός κομματιού catnip στην άλλη πλευρά του πτερυγίου της γάτας μπορεί επομένως να ενθαρρύνει τη γάτα σας να βγει έξω.

5. Μην το πιέζεις

Η γάτα είναι ένα ζώο που τραυματίζεται εύκολα. Για να αποφύγει να τον αηδιάζει για πάντα με το πόρτα κατοικίδιων ζώων, μην το πιέζετε να περάσει. Αντιθέτως, η πρωτοβουλία πρέπει να προέρχεται από αυτόν, ακόμα κι αν χρειάζεται χρόνος. Η υπομονή είναι ένα απολύτως απαραίτητο προσόν για κάθε ιδιοκτήτη γάτας!

5 υπέροχες ιδέες για να παίζει η γάτα σας ΜΟΝΗ

Τι θα λέγατε να δώσετε στη γάτα σας κολοκύθα;