5 απλά βήματα για να φτάσετε εκεί

Εάν έχετε βαρεθεί να αλλάζετε τα απορρίμματα της γάτας σας ή το σπίτι σας είναι μόνιμα εμποτισμένο με τη μυρωδιά των ούρων της γάτας σας, να ξέρετε ότι υπάρχει μια ριζική και αποτελεσματική λύση που όμως απαιτεί πολλή υπομονή: μάθετε τη γάτα σας να πηγαίνει στην τουαλέτα. Σας λέμε πώς να το κάνετε.

1. Μετακινήστε το κουτί απορριμμάτων της

Για να εξοικειώσετε τη γάτα σας με το δωμάτιο στο οποίο βρίσκεται η τουαλέτα, θα χρειαστεί πρώτα να μεταφέρετε εκεί το κουτί απορριμμάτων της. Εκ τούτου, il θα μάθει να καλύπτει τις ανάγκες του σε αυτό το κομμάτι, δίπλα στο μπολ. Ωστόσο, θα πρέπει να το φροντίσετε αφήνετε πάντα την πόρτα του μπάνιου ανοιχτή !

Προσοχή, Η γατόγατα σας μπορεί να ενοχληθεί κάπως από αυτή την αλλαγή και μπορεί να συμβούν μικρά περιστατικά. Αν διαπιστώσετε ότι μετά από μια εβδομάδα η γάτα σας δεν έχει ακόμα συνηθίσει στο νέο της περιβάλλον και συνεχίζει να ανακουφίζεται μέσα στο σπίτι, μην επιμείνετε και επαναφέρετε το κουτί της απορριμμάτων στη συνηθισμένη της θέση.

απορρίμματα γάτας
Πιστώσεις: iStock

2. Σηκώστε το κουτί απορριμμάτων

Εάν η γάτα σας φαίνεται να προσαρμόζεται εύκολα σε αυτή την αλλαγή θέσης, ξεκινήστε σηκώστε ελαφρώς το κουτί απορριμμάτων με λίγα βιβλία ή ένα σκαμπό. Μετά από λίγες μέρες, αν η μετάβαση εξακολουθεί να πηγαίνει καλά, μπορείτε τοποθετήστε το στο ίδιο επίπεδο με τη λεκάνη της τουαλέτας.

3. Τοποθετήστε το κουτί απορριμάτων της στην τουαλέτα

Τοποθετώντας το κουτί απορριμμάτων της γάτας σας απευθείας στην τουαλέτα, θα το συνηθίσει σταδιακά αφομοιώστε το μπολ στο σημείο όπου πρέπει να ανακουφιστεί.

Βεβαιωθείτε, ωστόσο, ότι το μπολ είναι σταθερό για να αποφύγετε να τραυματίσετε τη γάτα σας σε περίπτωση πτώσης. Επίσης, το καπάκι πρέπει να είναι πάντα επάνω και η στεφάνη προς τα κάτω.

4. Χρησιμοποιήστε ένα κιτ εκμάθησης

Για να αρχίσετε να μαθαίνετε πώς να χρησιμοποιείτε την τουαλέτα, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό κιτ που μπορείτε να βρείτε εύκολα στο Διαδίκτυο. Το κιτ περιέχει διάφορα μεγέθη καθισμάτων τουαλέτας. Ξεκινήστε τοποθετώντας την τουαλέτα σας με το μεγαλύτερο κάθισμα τουαλέτας που έχει μια τρύπα όπου θα χρειαστεί να ρίξετε απορρίμματα για να μην ενοχλείτε πολύ τη γάτα.

Μόλις η γάτα σας βρει την ισορροπία της και θα μπορέσει να ανακουφιστεί σε αυτή τη θέση, εγκαταστήστε το μέγεθος του καθίσματος από κάτω και στη συνέχεια αυτό που είναι ακόμα κάτω μέχρι να μείνει μόνο το κάθισμα της τουαλέτας σας.

5. Ενθάρρυνε τον

Με κάθε πρόοδο που σημειώνει η γάτα σας, θυμηθείτε να την ενθαρρύνετε με ένα κατοικίδιο ή μια λιχουδιά. Ναι, δεν αρέσει μόνο στα σκυλιά να ανταμείβονται, αλλά και στις γάτες!

Θα σας αρέσει επίσης:

Οι 5 καλύτεροι τύποι κουτιών απορριμμάτων φιλικών προς το περιβάλλον για τη γάτα σας

5 συμβουλές για τη γάτα σας για να σταματήσει να βάζει παντού κόκκους απορριμμάτων

Το κόλπο που πρέπει να ξέρετε για να αποφύγετε να καθαρίσετε το κουτί απορριμμάτων της γάτας σας

17 φωτογραφίες από γάτες σε ασυνήθιστα μέρη!

υπενθύμιση των κινδύνων της σοκολάτας για τις γάτες