3 συμβουλές για να το αποτρέψετε από το να μασάει

Είναι από την ηλικία των 9 εβδομάδων που τα γατάκια αρχίζουν να χάνουν τα δόντια του γάλακτος. Αυτά τα προσωρινά δόντια αντικαθίστανται σταδιακά από μόνιμα δόντια που τελειώνουν την ανάπτυξη τους περίπου στην ηλικία των 5 ή 6 μηνών. Έτσι, από 2 έως 6 μηνών, τα γατάκια λέγονται «δόντια», όπως και τα ανθρώπινα μωρά. Πηγή δυσφορίας, ακόμα και πόνου στα ούλα, αυτή η περίοδος ωθεί τα γατάκια να μασήσουν ό,τι περνάει κάτω από το πόδι τους. Μπορεί να είναι αντικείμενα, το χέρι σας, τα έπιπλα, τα δάχτυλα των ποδιών σας… Για να επιβιώσετε αυτή την περίοδο χωρίς πολλές ζημιές, ακολουθούν 3 συμβουλές για να βάλετε στη θέση τους!

Σημειώστε ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θυμηθείτε να αφαιρέσετε από το σπίτι σας ή να κρύψετε αντικείμενα που θα μπορούσαν να είναι επικίνδυνα για το γατάκι σας: τοξικά φυτά, ηλεκτρικά καλώδια, ξύλινα αντικείμενα…

Επί πλέον, προτιμήστε να του δίνετε υγρή τροφή παρά κροκέτα γιατί είναι πιο εύκολο να μασηθεί. Τελικά, πρόσεχε να μην βουρτσίζει τα δόντια του ενώ βγάζει δόντια γιατί θα μπορούσε να του κάνει κακό. Ωστόσο, όταν γίνει ενήλικας, υπάρχουν κίνδυνοι να μην δεχτεί πλέον αυτή τη χειρονομία, που σχετίζεται με πόνο.

1. Επιλέξτε παιχνίδια για μάσημα

Τα παιχνίδια για μάσημα δεν είναι μόνο για σκύλους. Τώρα μπορείτε να βρείτε όλα τα είδη παιχνίδια ειδικά σχεδιασμένα για να ανακουφίζουν την οδοντοφυΐα γατάκια. Τα πιο αποτελεσματικά για την ανακούφιση των ερεθισμένων ούλων είναι αυτά που μπορείτε να βάλετε στην κατάψυξη.

Μη διστάσετε να το προσφέρετε τακτικά στο μαλλί σας. Μάλιστα, όσο περισσότερα παιχνίδια για μάσημα έχει, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να δαγκώσει οτιδήποτε και τα πάντα. Και μην ξεχνάτε Παίξτε μαζί του τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα για να τον κάνεις να εκκενώσει την ενέργειά του και ταυτόχρονα να σου σφίξει τα δεσμά!

2. Μην τον αφήνεις να παίζει με τα χέρια σου

Ακόμα κι αν το γατάκι σας δεν σας πονάει όταν σας δαγκώνει το χέρι και το βρίσκετε μάλλον διασκεδαστικό, μην το ενθαρρύνετε να το κάνει! Χωρίς τι, μόλις γίνει ενήλικας, θα είναι δύσκολο να τον κάνεις να περάσει αυτή την κακή συνήθεια.

δαγκώματα γατάκι
Συντελεστές: iStock / BubblegirlPhoto

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, φροντίστε να κρατάτε τα χέρια σας μακριά από το στόμα του. Προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε ένα παιχνίδι κρεμασμένο στην άκρη μιας κλωστής, για παράδειγμα, για να παίξετε μαζί του.

3. Δώστε του να καταλάβει ότι σας πληγώνει

Όταν ήταν μικρός και πλήγωσε ένα από τα αδέρφια του ενώ έπαιζε, το γατάκι σας προειδοποιήθηκε αμέσως ότι αυτή ήταν κακή συμπεριφορά. Πως ? Χάρη στην κραυγή πόνου που ακούγεται από το δαγκωμένο ή γδαρμένο γατάκι.

Για να καταλάβεις το γατάκι σου ότι δεν χρειάζεται να σε δαγκώσει, φώναξε από τον πόνο οξύς όταν το κάνει. Στη συνέχεια, σταματήστε αμέσως να παίζετε ή να χαϊδεύετε.

5 παραδείγματα για πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε για την ευημερία της γάτας σας

Μπορείτε να μοιραστείτε το φαγητό σας με τη γάτα σας; 4 φθηνές τροφές για να μοιραστείτε με το κατοικίδιό σας