3 συμβουλές για να τον αποτρέψεις

Όχι μόνο η γάτα σας κινδυνεύει να υποστεί ηλεκτροπληξία μασώντας τα ηλεκτρικά καλώδια, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει πυρκαγιά. Είναι τόσο επικίνδυνο για εκείνον όσο και για σένα. Για να αποφύγετε την καταστροφή, ακολουθούν οι πιο αποτελεσματικές συμβουλές μας για να κάνετε το μαλλί σας να χάσει αυτή την ενοχλητική συνήθεια!

Γιατί στη γάτα μου αρέσει να παίζει με τα ηλεκτρικά καλώδια;

Αν η γάτα σας περνάει τον χρόνο της ροκανίζοντας ηλεκτρικά καλώδια στο σπίτι, όπως ένα κουνέλι, είναι για έναν «καλό» λόγο. Πράγματι, οι αιλουροειδείς φίλοι μας μην ενεργείς ποτέ για εκδίκηση του ανθρώπου τους ή για να τους ενοχλήσουν.

Έτσι, πολλές αιτίες μπορεί να είναι η πηγή μιας τέτοιας συμπεριφοράς: ανίαο στρεςένα κακό οδοντική υγείαεγώυπερθυρεοειδισμός ή μια διατροφική διαταραχή όπως τυπογραφική σειρά 12 στιγμές. Επιπλέον, υπάρχει μια θεωρία ότι ένα ηλεκτρικό καλώδιο μοιάζει με ουρά ζώου, η οποία έχει έναν τρόπο να ακονίζει τα κυνηγετικά ένστικτα μιας γάτας.

το γατάκι παίζει
Credits: iStock / Nils Jacobi

Πώς να το αποτρέψετε;

1. Κρύψτε τα καλώδια

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να εμποδίσετε τη γάτα σας να μασάει καλώδια είναι απλώς να τα κρύψετε από τα μάτια. Για αυτό μπορείτε τυλίξτε τα ηλεκτρικά καλώδια προσεκτικά και φρόντισε να μην προεξέχει τίποτα για να μην δελεάσεις το αιλουροειδές σου. Ο στόχος είναι να μην κρέμονται ή να ελίσσονται. Είναι επίσης δυνατό να στερεώστε τα στον τοίχο χρησιμοποιώντας κολλητική ταινία.

Διαφορετικά, μια άλλη τεχνική είναι να τα κρύψεις μέσα τακτοποίηση καλωδίων ή μερικά κάλυμμα από σύρμα. Μπορείτε να το βρείτε σε οποιοδήποτε κατάστημα DIY.

2. Τρίψτε τα εσπεριδοειδή στα καλώδια

Εάν θέλετε απλώς να κρατήσετε τη γάτα σας μακριά από ηλεκτρικά καλώδια, χρησιμοποιήστε α όλα τα φυσικά απωθητικά : εσπεριδοειδή! Ναι, οι αιλουροειδείς φίλοι μας μισούν τη μυρωδιά τους! Οπότε απλά χρειάζεται τρίψτε τη φλούδα πορτοκαλιού ή λεμονιού στα καλώδια σας. Μπορείτε επίσης να σπρέι ένα μείγμα από ξύσμα εσπεριδοειδών και νερό. Αυτό θα έχει το πλεονέκτημα ότι θα αποθαρρύνει την τρίχα σας να την πλησιάσει.

3. Διασκεδάστε τη γάτα σας

Για να σταματήσει η γάτα σας αυτή την επικίνδυνη συμπεριφορά, προσπαθήστε να το κάνετε αποσπάσει την προσοχή του σε άλλα αντικείμενα, ιδιαίτερα στα παιχνίδια του. Για αυτό, μη διστάσετε εμπλουτίστε το περιβάλλον σας παίρνοντας στηρίγματα και παιχνίδια διαφορετικών σχημάτων και υφών.

Επιπλέον, φροντίστε να αφιερώσετε πολύ χρόνο κάθε μέρα για να παίξω μαζί του. Ο στόχος;Να καταπολεμήσετε την πλήξη εξαντλώντας την ψυχικά και σωματικά.

5 συμβουλές για να κάνετε την καθημερινότητα πιο εύκολη για μια κωφή γάτα

10 χειρονομίες που πρέπει να εφαρμόσετε ή να αποφύγετε