3 συμβουλές για να τα παρατήσει

Είναι ένα συναίσθημα που πολλοί ιδιοκτήτες γατών γνωρίζουν: να νιώθετε σαν θήραμα για τη δική σας γάτα. Και για καλό λόγο, δεν είναι λίγες οι φορές που οι αιλουροειδείς φίλοι μας κρύβονται σε ενέδρα σε μια γωνιά και περιμένουν υπομονετικά να περάσουμε στο οπτικό τους πεδίο για να πεταχτούν βίαια στους αστραγάλους μας. Και το χειρότερο είναι ότι δεν σταματούν μόνο σε μια μικρή μπουκιά. Όχι, κυριολεκτικά προσκολλώνται σε αυτό και τρυπώνουν οδυνηρά το δέρμα μας. Αλλά γιατί το κάνουν αυτό; Και πώς να τα προλάβετε;

1. Ακινητοποιήστε το

Εάν η γάτα σας έχει την τάση να παρακολουθεί τους αστραγάλους σας με φθόνο, μπορεί απλώς να οφείλεται στο ότι η μητέρα της δεν της έμαθε να ελέγξτε τα δαγκώματα σας όταν ήταν γατάκι. Αυτό συμβαίνει συχνά σε γατάκια που απογαλακτίζονται πολύ νωρίς ή σε γατάκια που έχουν απορριφθεί από τη μητέρα τους.

Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει οπωσδήποτε να αναλάβετε το ρόλο της μητέρας του και να του διδάξετε τον αυτοέλεγχο. Για να το κάνετε αυτό, μόλις αρχίσει να επιτίθεται στους αστραγάλους σας, πείτε «όχι» με σταθερό τόνο. Επειτα ακινητοποιήστε τοόπως θα έκανε η μητέρα του, βάζοντας το χέρι σου στο κεφάλι του και αναγκάζοντάς τον να ξαπλώσει στο έδαφος.

Αν σταματήσει να σας επιτίθεται αφού τον μαλώσει, να τον συγχαρώ χαϊδεύοντάς το και δίνοντάς του μια λιχουδιά. Εάν όχι, επαναλάβετε τη λειτουργία μέχρι να λειτουργήσει.

2. Αγνοήστε το

Μια δεύτερη μέθοδος είναι να αγνοήσετε τη γάτα σας όταν τυλίγεται γύρω από τους αστραγάλους σας. Προτού χτυπήσει πάνω σας, εάν παρατηρήσετε ότι η γάτα σας έχει διεσταλμένες κόρες και είναι έτοιμη να ορμήσει, σταματήστε να κινείστε. Πράγματι, το γεγονός ότι σας βλέπει να κινείστε έχει το χάρισμα να ενθουσιάζει το αιλουροειδές σας.

κουβέντα
Πιστώσεις: Selcuk1/iStock

Εάν η τρίχα σας είναι ήδη κολλημένη στους αστραγάλους σας, κρατήστε ακίνητη επίσης. Μην φωνάζετε, μην προσπαθήσετε να τραντάξετε το πόδι σας ή να σπρώξετε τη γάτα σας. Πράγματι, θα έδειχνε ότι συμπεριφέρεστε σαν θήραμα.

Αν παρατηρήσει ότι δεν κινείστε πλέον, δεν θα τον ενδιαφέρετε πλέον.. Θα αναγκαστεί λοιπόν να το αφήσει. Στη συνέχεια, αγνοήστε τον μέχρι να φύγει.

3. παίξε μαζί του

Για να εξαφανίσετε αυτή την ενοχλητική συμπεριφορά στη γάτα σας, πρέπει οπωσδήποτε να της προσφέρετε μια εναλλακτική. Γιατί όταν η γάτα σας επιτίθεται πάνω σας, είναι απλώς επειδή είσαι το μόνο «πράγμα» που κινείται στο περιβάλλον του. Στην πραγματικότητα, Το κυνήγι είναι μια βασική δραστηριότητα για την ευημερία των φίλων μας των αιλουροειδών. Και για καλό λόγο, στην άγρια ​​φύση, περνούσαν τον περισσότερο χρόνο τους κυνηγώντας το θήραμα. Και δεν ήταν μόνο για φαγητό, ήταν και για διασκέδαση!

Αποκλείεται λοιπόν να εμποδίσετε τη γάτα σας να κυνηγήσει. Αντίθετα, θα πρέπει να ενθαρρύνεται. Απλά, πρέπει να του προσφέρεις πιο ενδιαφέρουσα λεία από τους αστραγάλους σου. Για να γίνει αυτό, συνιστάται ανεπιφύλακτα να Παίξτε με τη γάτα σας τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα. Και, αν είναι δυνατόν, δύο φορές (πρωί και βράδυ για παράδειγμα).

Σε διαφορετική περίπτωση, ταξιδεύετε πάντα με ένα παιχνίδι να ανακατευθύνετε την προσοχή της γάτας σας σε αυτόν όταν πρόκειται να παίξει με τους αστραγάλους σας. Δώστε προτεραιότητα στο παιχνίδια με καλάμι ψαρέματος για να μιμηθείτε καλύτερα τις κινήσεις του φυσικού θηράματος της γάτας σας. Επιπλέον, βοηθά να τοποθετήσετε κάποια απόσταση μεταξύ του δέρματός σας και των δοντιών και των νυχιών της γάτας σας.

Ομοίως, το παιχνίδια διανομέα κροκέτας ή λιχουδιές (παζλ, πιπολίνο…) είναι μια καλή επιλογή για να τονώσετε το κυνηγετικό ένστικτο της γάτας σας. Σε κάθε περίπτωση, φρόντισε το περιβάλλον του να είναι εμπλουτιστικό για εκείνον, να μπορεί δηλαδή να ασκήσει τον εαυτό του αλλά και να ταράζει τα μυαλά του!

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

3 τρόποι για να διακοσμήσετε το εσωτερικό σας για να κάνετε τη γάτα σας χαρούμενη

Πώς να απασχολήσω τη γάτα μου ερήμην μου: 10 εξαιρετικά αποτελεσματικές ιδέες!

15 απλές ιδέες για να παίξετε με τη γάτα σας

πώς να δημιουργήσετε εύκολα ένα παιχνίδι Star Wars για τη γάτα σας!

6 διατροφικές συνήθειες που πρέπει να αλλάξετε τώρα!