3 ασταμάτητα κόλπα για να φέρετε τη γάτα σας στο σπίτι

Κάθε βράδυ, είναι το ίδιο πράγμα: η γάτα σας ξέρει πολύ καλά ότι πρέπει να γυρίσει σπίτι για να κλείσετε τα παντζούρια, αλλά τίποτα δεν μπορεί να γίνει, ποτέ δεν θέλει να δείξει την άκρη της μύτης του. Οπότε περνάς τρεις ώρες καλώντας τον με όλη σου τη δύναμη μέχρι ο Monsignor να συμφωνήσει τελικά να επιστρέψει στο σπίτι του. Αλλά μην ανησυχείτε, υπάρχουν μερικά κόλπα για να τον ενθαρρύνετε να γυρίσει σπίτι πιο γρήγορα!

1. Σβήστε τα φώτα

Αυτό το κόλπο λειτουργεί σχεδόν κάθε φορά. Αντί να σας φωνάζετε με τις ώρες, τηλεφωνήστε στη γάτα σας μόνο μία φορά (πιστέψτε μας, σας ακούει από μακριά αφού έχει ιδιαίτερα έντονη ακοή) και αρχίστε να κλείνετε το σπίτι και να σβήνετε τα φώτα, σαν να πήγαινες για ύπνο. Όταν καταλάβει ότι κινδυνεύει να διανυκτερεύσει έξω, θα επιστρέψει γρήγορα.

chat βρετανική μακρυμάλλη
Credits: iStock / Nils Jacobi

2. Κάντε λίγο θόρυβο με τα μπολ του

Εάν η γάτα σας είναι άπληστος τύπος, μπορείτε να δοκιμάσετε κουνήστε τις κροκέτες του έξω για να μπορεί να ακούσει το γλυκό κάλεσμα του φαγητού. Καθώς οι γάτες είναι προικισμένες, εκτός από την ακοή, με μια ιδιαίτερα ανεπτυγμένη όσφρηση, μπορείτε επίσης ανοίξτε την αγαπημένη σας τσάντα πουρέ ή να ξαναζεστάνει το αγαπημένο του κρέας, θα το μυρίζει για χιλιόμετρα.

Ωστόσο, μην περιμένετε να γυρίσει σπίτι ούτε λεπτό. Πράγματι, ακόμα κι αν οι γάτες δεν απομακρύνονται ποτέ πολύ από τα όρια της επικράτειάς τους (το οποίο καθόρισαν οι ίδιοι όταν έφτασαν στο σπίτι), είναι πιθανό η γάτα σας να βρίσκεται στη μέση της εξερεύνησης μιας νέας περιοχής και να χρειάζεται λίγος χρόνος για να επιστρέψει.

3. Προετοιμάστε το

Δεν είναι μόνο τα σκυλιά που μπορούν να είναι υπό όρους ! Για να αναγκάσετε τη γάτα σας να επιστρέψει σπίτι, τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλό: απλά πρέπει να σφυρίζετε κάθε φορά που της δίνετε φαγητό. Εκ τούτου, θα αφομοιώσει το σφύριγμα την ώρα του φαγητού και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σφυρίξετε όταν είναι έξω και θα επιστρέψει τρέχοντας. Προσέξτε, αυτό το κόλπο λειτουργεί μόνο μετά από αρκετές ημέρες, ακόμη και εβδομάδες. Ειδικά δεδομένου ότι μερικές γάτες χρειάζονται πολύ περισσότερο χρόνο από άλλες για να είναι τέλεια προετοιμασμένες. Υπομονή λοιπόν!

Πώς να προετοιμάσετε τη γάτα σας για ένα ταξίδι με αυτοκίνητο;

εδώ είναι τα πιο συνηθισμένα!