10 χειρονομίες που πρέπει να εφαρμόσετε ή να αποφύγετε

Ανάμεσα στα πολλά πράγματα που κάνουμε καθημερινά για να εξασφαλίσουμε την άνεση των ζώων μας, το να τα ταΐζουμε είναι αναμφίβολα το πιο βασικό. Είναι όμως και ένα από τα πιο σημαντικά όταν ξέρεις πόσο το φαγητό μπορεί να επηρεάσει την υγεία και άρα την ευεξία… Οπότε μπορείς να υιοθετήσεις και τα σωστά αντανακλαστικά σε αυτόν τον τομέα!

Βήματα που πρέπει να κάνετε…

Εξασφαλίστε επαρκή παροχή νερού

Όπως το φαγητό, το νερό είναι απαραίτητο και συμβάλλει στην καλή υγεία: είναι κάτι παραπάνω από 60% του συνολικού βάρους μιας ενήλικης γάτας. Έχετε λοιπόν αρκετά σημεία νερού στο σπίτι, σε μέρη που αρέσουν ιδιαίτερα στη γάτα σας. Που μας φέρνει στο επόμενο σημείο.

Ταΐστε το με βρεγμένη τροφή

Γιατί ? Ήδη γιατί βοηθά στην καλύτερη ενυδάτωση του. Αλλά και γιατί είναι ευκαιρία να διαφοροποιήστε τη διατροφή σας. Το υγρό φαγητό όπως ο πουρές είναι επίσης λιγότερες θερμίδες και έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Δεν πρέπει να παραβλέπεται, λοιπόν.

Προσαρμόστε τη διατροφή σας

Κάθε γάτα έχει διαφορετικές ανάγκες. ΕΝΑ γατάκι δεν θα έχει τις ίδιες ανάγκες με ένα ενήλικη ή ηλικιωμένη γάτακαι όλα εξαρτώνται από το προφίλ της υγείας τους: στειρωμένος, νεφροπαθής, και τα λοιπά. Κάθε γάτα έχει τη δική της διατροφή. Ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψει τι του ταιριάζει καλύτερα είναι ναμιλήστε με τον κτηνίατρό σας.

Δώστε προτεραιότητα στις πρωτεΐνες

Αν μπορεί να τραφεί με φρούτα και λαχανικά, αυτά τα τρόφιμα δεν αποτελούν ξεχωριστό καθεστώς για μια γάτα. Είναι ως επί το πλείστον άχρηστα για το σώμα τους, όταν το τελευταίο είναι σε θέση να τα αφομοιώσει… Φροντίστε λοιπόν πάντα να το κρέας είναι ένα από τα κύρια συστατικά τα μπολ τους, πριν τα δημητριακά και το ρύζι!

Αφήστε τον να παίξει με το φαγητό

Αυτό που οι άνθρωποι δεν μπορούν να κάνουν, οι γάτες μπορούν… Και αυτό ισχύει για το παιχνίδι με το φαγητό τους! ΕΝΑ πιπολίνο ή ένα διασκεδαστικό μπολ, τι καλύτερο για να γαργαλήσουν το κυνηγετικό τους ένστικτο; Αυτό το διεγείρουν σωματικά και ψυχικά, που είναι κάτι παραπάνω από ιδανικό για την ευημερία τους. Είναι επίσης μια έτοιμη λύση για αποφύγετε τη λαιμαργία!

η γάτα τρώει
Credits : Sergey Pakulin/iStock

.. Και αυτά να ξεχάσουμε

ταΐστε τον πάρα πολύ

Φυσικά, το να μην θέλετε το κατοικίδιό σας να πεινάει είναι αξιέπαινη συμπεριφορά. Αλλά ότι ο κύριος έχει εμμονή με το φαγητό δεν πρέπει να σας οδηγήσει να παραγεμίσετε το μπολ του. μην το ξεχασεις Η παχυσαρκία είναι μια από τις πιο κοινές παθήσεις στις γάτες . Οι κτηνίατροι συνιστούν μεταξύ 25 και 35 θερμίδες ανά κιλότου ζώου σας, αλλά ένα ραντεβού με τον κτηνίατρό σας είναι προτιμότερο να υιοθετήσετε προσαρμοσμένες μερίδες.

Σταματήστε τα υπολείμματα τραπεζιού

Τείνουμε να πιστεύουμε λανθασμένα ότι οι γάτες είναι παμφάγα, αλλά είναι κυρίως σαρκοφάγα. Εάν ένα κομμάτι κοτόπουλου κάτω από το τραπέζι φυσικά δεν τους βλάπτει κάθε τόσο – αν και συνιστάται προσοχή με τα κόκαλα – η καλύτερη δίαιτα είναι αυτή που σέβεται τη φύση τους.

Αφήστε το να σνακ όλη μέρα

Δεν υπάρχει μπουφές απεριόριστης κατανάλωσης για τους φίλους μας με γάτες! Μπορεί να τα κάνει ληθαργικός και απαθής. Ας μην ξεχνάμε ότι η γάτα είναι ζώο το κυνηγετικό ένστικτο, το οποίο πρέπει επομένως να προσέχει για το φαγητό του. Μάλλον προτιμήστε 4 ή 5 γεύματα την ημέρα σε μικρές μερίδες.

Ταΐζοντας δύο γάτες μαζί

Εάν είστε αρκετά τυχεροί και έχετε πολλές γάτες, το πρώτο βήμα είναι να βεβαιωθείτε ότι έχουν και οι δύο γάτες το δικό τους μπολ. Μετά φρόντισε να τρώνε ο καθένας στη γωνιά τουή ακόμα και σε διαφορετικά δωμάτια για να αποφύγετε οποιοδήποτε άγχος λόγω του μοιράζονται ή κλέβουν φαγητό.

Δεν του δίνουμε τροφή για σκύλους

Μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να παρέχετε την ίδια τροφή για τη γάτα και τον σκύλο σας, αλλά είναι α πολύ κακή ιδέα. Αυτά τα ζώα που δεν έχουν όχι τις ίδιες διατροφικές ανάγκεςη παροχή τροφής για σκύλους στη γάτα σας κινδυνεύει προκαλούν ελλείψειςγια παράδειγμα στην ταυρίνη (την οποία οι σκύλοι παράγουν φυσικά και την οποία επομένως στερείται η τροφή τους).

3 συμβουλές για να τον αποτρέψεις

6 συμβουλές για να αναπτύξετε έναν πραγματικό δεσμό με τη γάτα σας