υπενθύμιση των κινδύνων της σοκολάτας για τις γάτες

Το Πάσχα πλησιάζει και είμαστε ήδη έτοιμοι να προμηθευτούμε σοκολατάκια! Ωστόσο, όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, υπάρχουν πολλές τροφές στην καθημερινότητά μας που είναι τοξικές για τα ζώα μας. Ορίστε, λοιπόν, μερικές υπενθυμίσεις για τους κινδύνους της σοκολάτας για τις γάτες, προκειμένου να αποφύγετε προβλήματα υγείας που θα μπορούσαν να αποβούν μοιραία.

Η σοκολάτα είναι επικίνδυνη!

Το κακάο είναι πολύ επιβλαβές για τις αγαπημένες μας μπάλες μαλλιών. Επομένως, όλα τα προϊόντα που το περιέχουν πρέπει να αποφεύγονται! Είναι επίσης προφανές ότι όσο πιο δυνατή είναι μια σοκολάτα σε κακάο, τόσο περισσότερο θα είναι κακό για την υγεία τους. Ωστόσο, η λευκή σοκολάτα δεν είναι υγιεινή γιατί όλη η ζάχαρη και το γάλα που περιέχει είναι επιβλαβείς για τα γατάκια μας. Σε κάθε περίπτωση, απαγόρευση όλων των κατηγοριών προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι δεν θα το εκθέσετε σε θανατηφόρους κινδύνους.

Γιατί όμως η σοκολάτα είναι τόσο επικίνδυνη; Στην πραγματικότητα, είναι λα θεοβρωμίνη υπάρχει στο κακάο που είναι το τοξικό στοιχείο. Επιπλέον, η επικινδυνότητα αυτού του μορίου δεν αφορά όχι μόνο τα αιλουροειδή μαςαλλά επίσης Σκύλοι, κουνέλια, ινδικά χοιρίδια κ.λπ. Όπως θα έχετε καταλάβει, οι σοκολάτες είναι λοιπόν απαγορεύεται αυστηρά για αυτούς.

σοκολατένια γάτα
Credits: Larysa Lyundovska/iStock

Πώς να αποφύγετε τα ατυχήματα

Είναι δυνατόν για την αποφυγή ατυχημάτων παρακολουθώντας τη γάτα σας προσεκτικά. Επιπλέον, αν έχετε παιδιά, μη διστάσετε να το κάνετε ενημερώστε τους για τους κινδύνους που αντιπροσωπεύει η σοκολάτα για τα ζώα. Πράγματι, είναι πολύ σημαντικό να το γνωρίζουν για να το κάνουν να ενεργήσει σωστά.

Μόλις μοιραστούν οι σοκολάτες, φροντίστε να τις τοποθετήσετε μέσα κλειστό μέρος, ασφαλές. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να παρακολουθείτε πότε το δίνετε στα παιδιά. Η τοποθέτησή τους σε ασφαλές μέρος βοηθά περιορίσει τους κινδύνους (και να μην το φάτε όλο με τη μία!). Επιπλέον, παρακολουθώντας την κατανάλωση, θα είστε σίγουροι ότι δεν θα υπάρξει καμία κανένα που θα πέσει στο έδαφος σε κοντινή απόσταση από τη γάτα σας. Είναι επιτακτική ανάγκη να ενημερώσετε όλη την οικογένειά σας, γιατί τη ζωή του κατοικίδιου ζώου σας εξαρτάται από αυτό!

σοκολατάκια γάτας πασχαλινά
Πιστώσεις: SirJ_Po/iStock

Agir σε περίπτωση κατάποσης

Αν συνειδητοποιήσετε ότι η γάτα σας το έχει φάει παρά όλες τις προφυλάξεις σας, είναι ακόμα καιρός για δράση ! μην περιμένεις ποτέ ότι η γάτα σας έχει συμπτώματα πριν αναλάβει δράση. Επικοινωνήστε αμέσως με έναν κτηνίατρο για να έχετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε. Πράγματι, το γεγονός της φτάστε σε αυτό γρήγορα μειώνει σημαντικά τις συνέπειες της κατανάλωσης σοκολάτας.

Επιπλέον, κάθε γάτα δεν θα έχει ακριβώς την ίδια ανοχήανάλογα με την ποσότητα που λαμβάνεται: όσο μικρότερο είναι, τόσο λιγότερο το σώμα του θα ανεχθεί αυτή την ουσία. Εδώ είναι τα διάφορα συμπτώματα που θα πρέπει να σας προειδοποιήσουν εάν δεν πιάσετε το κατοικίδιό σας στην πράξη:

  • Πεπτικές διαταραχές
  • Νευρικές διαταραχές
  • Αυξημένη κατανάλωση νερού
  • Διάρροια
  • Υπερκινητικότητα
  • Σπασμοί
  • Καρδιακές διαταραχές

Και πάλι, τουλάχιστον αλλαγή συμπεριφοράςμην διστάσεις να επικοινωνήστε με τον κτηνίατρό σας.

5 απλά βήματα για να φτάσετε εκεί

Πώς να προωθήσετε την ευημερία της γάτας σας;