Το πλεονέκτημα των κροκέτες χωρίς κόκκους

Αν ψάχνετε για την καλύτερη κροκέτα για την αξιολάτρευτη γάτα σας, έχετε έρθει στη σωστή σελίδα. Πράγματι, θέλουμε το καλύτερο για το γατάκι μας. Θέλουμε να το απολαμβάνει ενώ έχει τη σωστή πρόσληψη προκειμένου να παραμείνει υγιής, και για αυτό, προφανώς πρέπει να επιλέξετε τη σωστή κροκέτα. Από την άλλη, αυτό δεν είναι προφανές εν όψει όλων των υπαρχόντων μάρκες και κροκέτες στην αγορά! Αλλά μην ανησυχείτε, θα σας βοηθήσουμε να δείτε τα πράγματα πιο καθαρά.

Τι γίνεται αν επιλέξετε κροκέτες χωρίς δημητριακά;

Δεν θα δείτε ποτέ μια γάτα να κατευθύνεται σε έναν λαχανόκηπο για να φάει μια ντομάτα ή έναν σκουπιδοτενεκέ για να φάει το ρύζι που περίσσεψε. Αντίθετα, τρέχει όταν ανοίγετε μια κονσέρβα τόνου ή τη συσκευασία σας με ζαμπόν, αλλά σπάνια όταν ανοίγετε τη συσκευασία με τα ζυμαρικά σας. Οι γάτες είναι πραγματικοί κυνηγοί και χάρη σε αυτό το ταλέντο τρέφονται στην άγρια ​​φύση. Από τη φύση της, η γάτα είναι πράγματι α σαρκοφάγο ΚΑΘΑΡΟΣ. Στην καθημερινή ζωή, οι άγριες γάτες τρέφονται με μικρά θηράματα, όπως πτηνά ή τρωκτικά, και παρόλο που το στομάχι τους μερικές φορές περιέχει φρούτα και λαχανικά, η διατροφή τους αποτελείται κυρίως από πρωτεΐνες. Οι γάτες χρειάζονται επίσης ορισμένα θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται κυρίως στο κρέας, όπως η ταυρίνη.

Ωστόσο, ορισμένοι κατασκευαστές κροκέτας θα το κάνουν αυξήστε τη δόση των δημητριακών σε σύγκριση με το κρέας λόγω του χαμηλού κόστους τους, που τους επιτρέπει να παράγουν φθηνότερες κροκέτες. Ωστόσο, αυτό με τη σειρά του αυξάνει το επίπεδο των υδατανθράκων που προσλαμβάνεται, γεγονός που προάγει κίνδυνος υπέρβαρου, παχυσαρκίας, διαβήτη, παγκρεατικών προβλημάτων ή ακόμα και χρόνια φλεγμονώδη νόσο του εντέρου. Και μόλις γίνει η ζημιά, είναι πραγματικά αποκαρδιωτικό να τα βάζεις σε δίαιτα ή να τα βλέπεις να υποφέρουν. Είναι λοιπόν απαραίτητο να δράσουμε από την αρχή!

Επιπλέον, τα δημητριακά που προστέθηκαν στο κροκέτες μπορεί να είναι κακής ποιότητας και μολυσμένα με μυκοτοξίνες (τοξικές ουσίες που εκκρίνονται από μικροσκοπικούς μύκητες που μπορεί να υπάρχουν στους κόκκους των δημητριακών και στο καλαμπόκι). Ωστόσο, μην ανησυχείτε, οι premium μάρκες ελέγχονται τακτικά και βρίσκουμε ελάχιστα ή καθόλου ίχνη από αυτές τις τοξίνες σε αυτές, σε αντίθεση με τις μάρκες με έκπτωση.

Επίσης, ας μην ξεχνάμε ότι το κροκέτες χωρίς σιτηρά είναι πολλά πιο εύπεπτο παρά κροκέτες με υψηλό ποσοστό δημητριακών. Αντί για το τελευταίο, θα βρείτε την παρουσία πατάτας, κολοκυθιού ή αρακά που είναι εγκεκριμένα και κυρίως απαραίτητα για τη δημιουργία της συνοχής των κροκέτες.

Γιατί να επιλέξετε καλές κροκέτες;

Ταΐζετε τις κροκέτες της γάτας σας υψηλή ποιότηταειδικά χωρίς σιτηρά, έχει πολλά πλεονεκτήματα. Στην αρχή θα του επιτρέψουν να έχει όμορφα μαλλιά και κυρίως υγιές δέρμα. Επιπλέον, θα αποτρέψει τη γάτα σας από το να πάρει πολύ βάρος και να έχει προβλήματα υγείας, όπως αλλεργίες και προβλήματα του ουροποιητικού συστήματος, ενώ θα περιορίσει τον σχηματισμό τριχόμπαλων. Με λίγα λόγια, θα έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να παραμείνει σε φόρμα και να διασκεδάσει κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι το έντερο της γάτας είναι μάλλον κοντό. Το τελευταίο έχει μήκος περίπου 1 μέτρο, σε αντίθεση με αυτό του Ανθρώπου που έχει 6 μέτρα. Επιπλέον, το παχύ έντερο του έχει μέγεθος 20 με 40 εκατοστά, κάτι που είναι χαρακτηριστικό του κυνηγού με μικρά θηράματα, μαρτυρώντας έτσι το γεγονός ότι χρειάζεται μια δόση πρωτεΐνης πολλές φορές την ημέρα.

γάτα κυνηγός πουλιών
© istock/Ornitolog82

Πώς να τα επιλέξετε;

Για να επιλέξετε τις καλύτερες κροκέτες, δείτε το λίστα συστατικών. Θα βρείτε εκεί το ποσοστό των κρεάτων και των λαχανικών. Φυσικά, η περιεκτικότητα σε κρέας πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 35 ή και 40% εκτός από το ότι είναι το το πρώτο συστατικό που εμφανίζεται στη λίστα. Προσέξτε, ωστόσο, να μην μπερδεύετε προϊόντα και υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης, γιατί τα τελευταία αντιπροσωπεύουν τις περισσότερες φορές σφάγια που έχουν αλεσθεί, ειδικά αν είναι κοτόπουλο και όχι φρέσκο ​​κρέας που περιέχει όλες τις πρωτεΐνες που είναι απαραίτητες για το σωστό λειτουργία του σώματος της γάτας.

Πώς να κάνετε τη γάτα σας πιο αγκαλιά: 6 συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε

Τι είναι η θεραπεία με γάτες;