τι να κάνω για να τον ενθαρρύνω να φάει;

Ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά δουλεύεις κάθε μέρα για να του βάλεις τα καλύτερα πράγματα στο μπολ, εδώ και λίγες μέρες ο κύριος είναι επιλεκτικός και τρώει λιγότερο – ή ακόμα και σχεδόν περισσότερο. Και λογικά αυτή η συμπεριφορά σε ανησυχεί. Πώς να το εξηγήσετε και ποια είναι τα κόλπα που πρέπει να εφαρμόσετε για να του ανοίξετε την όρεξη;

Γιατί αρνείται να φάει;

Υπάρχουν δκαι πολλούς λόγους για το οποίο οι γάτες περιφρονούν ένα γενναιόδωρα γεμάτο μπολ. Στην πραγματικότητα, η μείωση της όρεξης είναι ακόμη και ένα από τα τα πιο κοινά σημάδια δυσφορίας στα αγαπημένα μας αιλουροειδή.

Μπορεί να είναι α σωματική δυσφορία λόγω μιας ασθένειας που στοχεύει το στομάχι, για παράδειγμα, όπως η παγκρεατίτιδα ή εντερικά προβλήματα. Μπορεί επίσης να προέρχεται από α πόνος στο σαγόνι ή στο επίπεδο των δοντιών.

Η απώλεια της όρεξης μπορεί επίσης να έχει α περισσότερο ψυχολογική αιτία και μεταφράστε α ανησυχία ή μια καταθλιπτική κατάσταση. Φυσικά, καλό είναι να συμβουλευτείτε εκ των προτέρων τον κτηνίατρό σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν πρόκειται για σωματική ανησυχία.

Μια άλλη επιλογή: μπορεί να συμβεί ότι το παρενέργειες του εμβολίου προκαλέσει προσωρινή απώλεια της όρεξης. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απολύτως φυσιολογικό και τα συμπτώματα εξαφανίζονται μέσα σε λίγες ώρες. Το ίδιο και για το ταξίδια με αυτοκίνητομε αεροπλάνο κ.λπ., και αλλάζει η συνήθεια γενικά.

γάτα τρώει μπολ
Πιστώσεις: iStock

Πώς να αντιδράσετε;

Εάν η γάτα σας αρνείται να φάει, μη διστάσετε να την σπρώξετε λίγο του άνοιξε την όρεξη. Για να το κάνετε αυτό, μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό κόλπο για να ανοίξετε την όρεξη στα μαλλιά σας! Σε συμφωνία με τον κτηνίατρό σας και σε σεβασμό στη διατροφή η γάτα σας, εάν είναι απαραίτητο, ακολουθούν μερικά εύκολα βήματα.

Προσπαθήστε να αλλάξετε τις συνήθειές σας

Βασικά, συνιστάται, όταν είναι δυνατόν, να πραγματοποιηθεί α κυλιούνται στο φαγητό της γάτας σας, με ρυθμό 2 έως 3 διαφορετικών τύπων ή μάρκες κροκέτες ετησίως. Αυτό επιτρέπει να ελαχιστοποιήστε τον κίνδυνο αλλεργίας και τονώστε το στομάχι του.

Μην τον βιάζεσαι

Δεν χρειάζεται να βάζεις το φαγητό κάτω από τη μύτη του για ώρες, ενώ περιμένεις να το απολαύσει για να το πάρει. Αυτό μπορεί πράγματι δημιουργήστε μια πραγματική αποστροφή για το φαγητό που του προσφέρεις και για το φαγητό γενικότερα, πέρα ​​από το να συνδέεις το φαγητό με ένα δυσάρεστο συναίσθημα.

Λανθασμένα βήματα

Πράγματι, θα αποφύγουμε να παρέχουμε στον κύριο τρόφιμα που δεν είναι φρέσκα. Υπάρχει κάποια αλήθεια όταν λέμε ότι οι γάτες έχουν ευαίσθητο ουρανίσκο. Θα καταλάβει αμέσως αν αυτό που του σερβίρετε είναι φρέσκο ​​ή όχι.. Αν περιφρονεί το φαγητό του, κρατήστε το στο ψυγείο για να μην χαλάσει. Από την άλλη, μη διστάσετε να περάσετε το σύνολο μερικές στιγμές στο φούρνο μικροκυμάτων πριν του δώσετε φαγητό: οι γάτες προτιμούν ελαφρώς ζεστό φαγητό.

η γάτα τρώει κονσέρβα
Πιστώσεις: iStock

Αφήστε τη λαιμαργία σας να μιλήσει

Όπως όλα τα ζωντανά όντα, οι γάτες έχουν τα δικά τους χαριτωμένα αμαρτήματα όσον αφορά το φαγητό. Κάποιοι θα το λατρέψουν thon ή θαλασσινά ενώ άλλοι πρόκειται να ρίξουν κυνόδοντες έξω στο ωμό κρέας ή το γκοφρέτα βουτύρου ξεχασμένο στον πάγκο εργασίας. Αν το αγαπημένο του φαγητό δεν αποτελεί απειλή για την υγεία του, μη διστάσετε δόλωμα τον με.

Προσοχή: δεν είναι θέμα να ετοιμάσετε ένα γεύμα από αυτό, αλλά διεγείρουν την όρεξή του χάρη σε μικρές ποσότητες! Για παράδειγμα ρίχνοντας λίγο χυμό από την κονσέρβα τόνου ή γαύρου στο κάτω μέρος του μπολ του ή προσθέτοντας μια πινελιά τριμμένης παρμεζάνας από πάνω.

Επίσης, μη διστάσετε να απασχολήστε τις άλλες αισθήσεις σας. Ένα φαγητό που μυρίζει καλά (όπως σαρδέλες ή θαλασσινά) αναμφίβολα θα τον φέρει πιο κοντά στο μπολ του. Μπορείτε επίσης να το ενθαρρύνετε να φάει κινητοποιώντας το κυνηγετικό του ένστικτο με ένα πιπολίνο.

Επιπλέον, και αν είναι δεκτικός, μπορείτε ταΐστε τη γάτα σας με το χέρι. Βάζοντας λίγο φαγητό στο δάχτυλό σας, πρέπει στη συνέχεια να το αφήσετε να το γλείψει όλο. Αυτή είναι η ιδανική τεχνική για περίπλοκες γάτες που δυσκολεύονται να φάνε νέες τροφές, για παράδειγμα, βοηθώντας τις να κερδιζω την εμπιστοσυνη. Φυσικά, αυτή η λύση πρέπει να είναι προσωρινός.

Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει ποτέ να ψεκάζετε νερό στη γάτα σας

Μόνο η γάτα σας μπορεί να ακούσει αυτόν τον ήχο: δοκιμάστε!