Πώς να φροντίσετε μια ετοιμοθάνατη ή ηλικιωμένη γάτα;

Οι γάτες μας είναι σύντροφοί μας για πολλά χρόνια. Όπως εμείς, γερνούν και χρειάζονται τακτικά ιδιαίτερη φροντίδα σε όλη τους τη ζωή. Ως ιδιοκτήτες, καθήκον μας είναι να τους δίνουμε αγάπη και προσοχή σε όλη τη διαδρομή. Ορίστε, λοιπόν, μερικές συμβουλές για να διευκολύνετε την ηρεμία της γάτας σας κατά τα τελευταία χρόνια της ζωής της ή όταν πεθαίνει.

Ηρεμία

Η πρώτη συμβουλή που πρέπει να κάνετε είναι από αυτόν δημιουργήσει μια δική του ήσυχη γωνιά. Το ιδανικό είναι να το αφήσεις εκεί που νιώθει ασφάλεια καιαποφύγετε τις περιβαλλοντικές αλλαγές. Οι ηλικιωμένες γάτες δεν κυκλοφορούν πολύ, επομένως είναι σημαντικό να έχουν τα πάντα κοντά για να μπορούν δεν εξαντλούνται για να φτάσουν στα μπολ ή στο κουτί απορριμμάτων τους. Ωστόσο, ούτε αυτά πρέπει να κολλάνε στη μύτη τους. Στην πραγματικότητα, είναι ακόμα απαραίτητο το ζώο σας να ενεργοποιήσει το ελάχιστο προκειμένου να συνεχίσει να κάνει τους μύες του να λειτουργούν (εκτός αν αντενδείκνυται από τον κτηνίατρο).

Συνοψίζοντας, το μαλλί σου πρέπει να νιώθεις καλά, με έναν εύκολο τρόπο ζωής! Θα το καταλάβετε ως εξής: η ηρεμία και η ηρεμία είναι απαραίτητα. Επίσης, μην το πιέζετε ποτέ να κάνει κάτι που δεν θέλει όπως: να παίξει, να περπατήσει, να το βουρτσίσουν κ.λπ.

άρμα ξαπλωμένος ήλιος
Πίστωση: krblokhin/iStock

Καλή κτηνιατρική φροντίδα

Μια καλή κτηνιατρική παρακολούθηση είναι απαραίτητη για τις μεγαλύτερες γάτες, επειδή είναι πιο εύθραυστες. Επομένως, είναι απαραίτητο να το γνωρίζουν αυτό και να ενεργούν σωστά σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Μερικά ζώα μπορεί να αναπτύξουν ασθένειες που σχετίζονται με το γήρας και επομένως απαιτούν συχνότερα ιατρικά ραντεβού. Ωστόσο, η επίσκεψη σε έναν επαγγελματία υγείας των ζώων δεν προορίζεται για ηλικιωμένες γάτες. Είναι πράγματι σημαντικό σε όλη τη ζωή της γάταςκαι αυτό από μικρή ηλικία.

Μια κατάλληλη δίαιτα

Με το γήρας, μερικές γάτες μπορεί να μην έχουν καθόλου δόντια ή να έχουν προβλήματα με το φαγητό. Εκ τούτου, προσαρμοσμένη και εξειδικευμένη διατροφή για το μικρό σας αιλουροειδές είναι απαραίτητο. Αν δεν έχει ιδιαίτερη ανησυχία, προτιμήστε κροκέτες/πατέ για μεγαλύτερες γάτες (ηλικιωμένους) ώστε να λαμβάνει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται.

τρώει γάτα
Credits: vladans/iStock

Δώστε προσοχή στη φαρμακευτική αγωγή

Εάν η γάτα σας πεθαίνει ή χρειάζεται ειδική φροντίδα, είναι απαραίτητο να παραγγελθεί για θεραπεία. Προσπαθήστε να γράψετε σε ένα ημερολόγιο/τετράδιο τι πρέπει να κάνετε ή να δώσετε, ώστε να μην ξεχάσετε ποτέ τίποτα. Σε διαφορετική περίπτωση, μην πας να αγοράσεις τα ναρκωτικά την τελευταία στιγμή, προγραμματίζετε πάντα λίγο χρόνο πριν το τέλος των αιμοπεταλίων για να είστε σίγουροι ότι θα τα παραλάβετε έγκαιρα στον κτηνίατρο. Στην πραγματικότητα, μερικές φορές πρέπει να παραγγείλετε ορισμένα προϊόντα επειδή δεν υπάρχουν σε απόθεμα. Επιπλέον, όπως για εμάς στο φαρμακείο, είναι απαραίτητο φέρτε και κρατήστε συνταγές που σχετίζονται με τις θεραπείες της γάτας σας (συνήθως θα σας ζητούνται κάθε φορά).

Γάτα ξαπλωμένη έξω
Credits: Makovsvet/iStock

Πολλή αγάπη και χρόνος για αυτόν

Προφανώς, αυτή η συμβουλή είναι πολύ σημαντική και να μην παραμελείς ποτέ! Απολαμβάνουν συχνά την παρέα μας και την αγάπη που μπορούμε να τους δώσουμε. Όταν μια γάτα είναι γερασμένη ή πεθαίνει, Η τρυφερότητά μας απέναντί ​​τους λαμβάνεται ακόμη περισσότερο υπόψη . Είναι επομένως απαραίτητο για το ηθικό τουςπου παίρνουμε ώρα για αυτούς. Μη διστάσετε να πάτε να τους δείτε, να τους μιλήσετε, να τους αγκαλιάσετε, σεβόμενοι παράλληλα την ανάγκη τους για ηρεμία.

6 διατροφικές συνήθειες που πρέπει να αλλάξετε τώρα!

Πώς να εκπαιδεύσετε ένα γατάκι με γιογιό;