πώς να τους κάνουμε να ζήσουν μαζί με ασφάλεια;

Η συμβίωση με ψάρια και γάτες μπορεί μερικές φορές να είναι δύσκολη. Ενώ ορισμένα αιλουροειδή θα αγνοήσουν βασιλικά το ενυδρείο στην επικράτειά τους, άλλα θα έχουν μόνο μία επιθυμία: να ψαρέψουν! Εάν η γάτα σας είναι ένα από αυτά τα μικρά λάτρεις που έχουν μόνο μια εμμονή, το να πιάνουν ψάρια, εδώ είναι μερικές συμβουλές για να ζήσουν όλοι μαζί με ασφάλεια.

1. Βάλτε το ενυδρείο μακριά

Το πρόβλημα με το να έχεις γάτα είναι ότι είναι πολύ δύσκολο να τοποθετήσεις αντικείμενα μακριά από την πρόσβαση. Και για καλό λόγο, ακόμα κι αν βάζετε αντικείμενα ψηλά, θα βρίσκει πάντα έναν τρόπο να σκαρφαλώνει στα έπιπλα για να φτάσει στον στόχο του.

Επομένως, σας συμβουλεύουμε όχι μόνο να μετακινήσετε το ενυδρείο σας σε υπερυψωμένη τοποθεσία, αλλά και να το διασφαλίσετε μπλοκάρει το δρόμο στη γάτα σας για να την αποτρέψετε να σκαρφαλώσει επάνω της. Για να το κάνετε αυτό, μην έχετε έπιπλα κοντά για να εμποδίσετε τη γάτα σας να τα χρησιμοποιήσει για να σκαρφαλώσει. Ωστόσο, αν δεν έχετε άλλη επιλογή, μη διστάσετε να βάλετε εμπόδια στα έπιπλα, όπως βιβλία για παράδειγμα.

Επίσης, αν έχετε τη δυνατότητα, τοποθετήστε το ενυδρείο σε ένα κλειστό δωμάτιο όπου η γάτα σας δεν μπορεί να μπει.

2. Stabilizer l’aquarium

Όταν έχεις γάτα και ψάρι, ο κίνδυνος δεν αφορά μόνο τα ψάρια. Πράγματι, στην προσπάθεια να τους πιάσουμε, η γάτα μπορούσε να χτυπήσει τη δεξαμενή. Θα μπορούσε τότε να βλάψει τον εαυτό του, ή ακόμα χειρότερα. Για να αποφύγετε αυτό, φροντίστε να το κάνετε επιλέξτε ένα ενυδρείο πιο φαρδύ από το ψηλό. Και πάνω από όλα, φροντίστε η βάση να είναι σταθερή!

3. Επιλέξτε ένα καπάκι

Εάν η γάτα σας επιμένει να προσπαθεί να πιάσει το ψάρι στο ενυδρείο ή ακόμα και να πιει το νερό σε αυτό, προτιμήστε ένα καπάκι. Με αυτόν τον τρόπο, το αιλουροειδές σας δεν θα έχει πλέον πρόσβαση στο εσωτερικό του ενυδρείου. Να σημειώσω ότι περιορίζει επίσης τον κίνδυνο πνιγμού και ηλεκτροπληξίας για τα μαλλιά σου.

ενυδρείο συνομιλίας
Πιστώσεις: iStock / LeoMalsam

Προσέξτε, ωστόσο, να μην επιλέξετε οποιοδήποτε καπάκι. Όχι μόνο θα πρέπει να έχει τρύπες για να επιτρέπει στον αέρα να περνάει, αλλά θα πρέπει επίσης να είναι αρκετά ασφαλές ώστε η γάτα σας να μην μπορεί να το τραβήξει. Εάν είναι δυνατόν, αποφύγετε επίσης να πάρετε ένα γυάλινο καπάκιγιατί ο μικρός σας σύντροφος θα μπορούσε να το σπάσει πηδώντας του για παράδειγμα.

4. Τοποθετήστε ένα σεντόνι πάνω από το ενυδρείο το βράδυ

Εάν η γάτα σας ενδιαφέρεται για τα ψάρια σας ειδικά το βράδυ που όλοι κοιμούνται, δοκιμάστε αυτήν την τεχνική: τοποθετήστε ένα σεντόνι πάνω από το ενυδρείο. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να κάνει το ενυδρείο πολύ λιγότερο ενδιαφέρον για το αιλουροειδές σας. Μη λαμβάνοντας υπόψη τα ψάρια σας θα χαρούν πολύ να είναι στο σκοτάδι για την νύχτα.

5. Τοποθετήστε μια βρύση μπροστά από το ενυδρείο

Για να επικεντρωθεί η γάτα σας σε κάτι άλλο εκτός από το ενυδρείο, μη διστάσετε να τοποθετήσετε μια βρύση κοντά. Τότε όχι μόνο θα μπορεί να πίνει όπως θέλει, αλλά θα μπορεί και να πιει παίξε με το νερό κίνηση, που είναι εξίσου λιγότεροι λόγοι για να πλησιάσεις τα ψάρια σου!

6. Παγιδέψτε το ενυδρείο

Ένα τελευταίο κόλπο συνίσταται στην τοποθέτηση γύρω από το ενυδρείο αντικείμενα με δυσάρεστη υφή για τους αιλουροειδείς φίλους μας. Μπορεί να είναι, για παράδειγμα, ταινία διπλής όψης, χαλίκι, κατακάθι καφέ ή ακόμα και αλουμινόχαρτο.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε φυσικά απωθητικά που θα ψεκάσετε γύρω από το ενυδρείο: πιπέρι, λευκό ξύδι, σκεύασμα με βάση το λεμόνι…

ορίστε σε τι ποσότητες ανάλογα με την ηλικία του

Η γάτα μου λατρεύει να πηδά στην επιφάνεια εργασίας: πώς μπορώ να το σταματήσω;