Πώς να προωθήσετε την ευημερία της γάτας σας;

Οι φίλοι μας οι γάτες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Είναι επίσης μέρος της οικογένειας. Αν και τους αγαπάμε πολύ, δεν παύουμε να συμπεριφερόμαστε σωστά μαζί τους; Δεν είναι εύκολη ερώτηση. Πράγματι, ορισμένες πράξεις που μπορεί να μας φαίνονται ασήμαντες δεν τους φέρνουν πολλή ευτυχία ή μπορεί ακόμη και να τους βλάψουν. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την προώθηση της ευημερίας της γάτας σας.

Μην τα φοράτε αν δεν θέλουν

Συχνά θέλουμε πολύ να αγκαλιάζουμε τις γάτες, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν είναι πάντα πολύ χαρούμενες που έχουν ύψος αρκετά εκατοστά. Πράγματι, τα αιλουροειδή μπορούν να αισθάνονται ανήσυχος σε αυτή την κατάσταση.

Μπορεί έτσι να μην αισθάνονται ασφάλεια, ακόμη και παγιδευμένο. Αυτό το συναίσθημα είναι πιο συνηθισμένο από όσο νομίζετε. Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να επιμένετε όταν μια γάτα θέλει να πηδήξει από την αγκαλιά σας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σε αγαπάει, απλώς ότι δεν σε αγαπάει.μην εκτιμάς η θέα από ψηλά και προτιμά να βολεύεται με τα πόδια του!

Εκπαιδεύστε τους σωστά

Μια σωστή και σεβαστή εκπαίδευση επιτρέπει στη γάτα σας να ανθίσει και να εξασφαλίσει την ευημερία της. Το να της επιτρέψει τα πάντα δεν θα της κάνει τη χάρη ούτε θα τη βοηθήσει να πετύχει την ευτυχία. Για να εδραιωθεί λοιπόν μια υγιής συμβίωση, είναι απαραίτητο να θέσετε κανόνες για τη μικρή σας σύντροφο. Φυσικά, δεν είναι θέμα υπερβολικής αυστηρότητας! Χρειάζεται δικαιοσύνη για να θεσπιστεί ένα αμοιβαίος σεβασμός.

γάτα τυλίγει την ουρά
Συντελεστές: Daga_Roszkowska / Pixabay

Μην τους βρεφώνετε

Είναι σημαντικό να μην νηπίζετε τη γάτα σας ή να την εξανθρωπίζετε προσπαθώντας να το κάνετεφόρεμα ή να του μιλάς σαν να μην καταλαβαίνει. Πράγματι, αν και είναι αξιολάτρευτα, δεν είναι παιχνίδια ή λούτρινα ζωάκια.

υπενθύμιση των κινδύνων της σοκολάτας για τις γάτες

Πώς να κάνετε τη γάτα σας πιο αγκαλιά: 6 συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε