Πώς να προετοιμάσετε τη γάτα σας για ένα ταξίδι με αυτοκίνητο;

Οι τετράποδοι φίλοι μας χρειάζονται μια ρουτίνα και ασφαλή μέρη για να νιώθουν καλά. Συμβαίνει όμως να πρέπει να ταξιδεύουμε τακτικά ή πιο περιστασιακά, όπως να πάμε στον κτηνίατρο. Αν και μερικά αιλουροειδή απολαμβάνουν να κινούνται, σε άλλα δεν αρέσει πολύ. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να προετοιμάσετε καλύτερα ένα ταξίδι με τη γάτα σας.

Διαφορετικοί τύποι ταξιδιών

1/ Από το ένα κατάλυμα στο άλλο

Όταν υιοθετείτε μια γάτα, μπορεί να την καλωσορίσετε στο σπίτι σας, αλλά αυτό δεν είναι οριστικό. Πράγματι, υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους πρέπει να κάνετε ταχυδακτυλουργίες μεταξύ ενός καταλύματος και του άλλου: σπουδές, εργασία, πρακτική άσκηση κ.λπ. Ωστόσο, μερικές φορές είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς έναν προσωρινό χωρισμό με το ζώο του και μπορεί επομένως να καταλήξει με δύο σπίτια όπως εσύ. Μερικές γάτες το ζουν πολύ καλά, αλλά άλλες έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να ακούτε τις ανάγκες του φουρμπολ του και να αναρωτηθείτε αν σας ταιριάζει αυτή η κατάσταση. Επιπλέον, πρέπει να ληφθεί υπόψη η συχνότητα του ταξιδιού, γιατί η γάτα σας δεν θα αντιδράσει με τον ίδιο τρόπο εάν είναι ένα ταξίδι 45 λεπτών ή 4 ωρών, για παράδειγμα.

καφάσι μεταφοράς αυτοκινήτου γάτας
Credits: Michel VIARD/iStock

2/ Στον κτηνίατρο

Η γάτα είναι ένα ζώο που αισθάνεται πολλά σήματα από τον άνθρωπο. Έτσι, όταν έχει ραντεβού με κτηνίατρο, είναι πιθανό ενημερώστε τον πριν καν τον προετοιμάσετε να πάει ! Επομένως, μη διστάσετε περνάω χρόνο με για να τον αποσπάσει και να τον καθησυχάσει. Επιπλέον, μπορείτε να αφήσετε το κουτί μεταφορικά πάντα προσβάσιμαώστε να μην ανησυχεί όταν έβγαινε. Επιπλέον, για να τον παρηγορήσετε, μπορείτε να βάλετε και catnip στο τελάρο του ή στα παιχνίδια του που θα τοποθετήσετε σε αυτό.

3/ Ταξίδια διακοπών

Τα μονοπάτια πρέπει να προετοιμαστεί εκ των προτέρων, ειδικά αν η γάτα σας είναι αρκετά ανήσυχη από τη φύση της. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε πρώτα να μιλήσετε με τον κτηνίατρό σας για να το κάνετε για να δημιουργήσετε μια θεραπεία προσαρμοσμένη στο ζώο σας, εκτός από τις παρακάτω συμβουλές. Αν έχει ναυτία, διάρροια ή αν το άγχος εκδηλώνεται διαφορετικά, είναι σημαντικό να κάνουμε το καλύτερο. Αν και μερικές γάτες δεν έχουν πρόβλημα με τα αυτοκίνητα, άλλες είναι ακόμα πιο ευαίσθητες.

θήκη μεταφοράς αυτοκινήτου γάτα ζεν
Πίστωση: chomphuphucar/iStock

Καλά αντανακλαστικά

Το ιδανικό είναι να συνηθίσεις τη γάτα σου από μικρή ηλικία εν κινήσει . Ωστόσο, μπορεί να μην είναι πάντα πολύ άνετος και φοβισμένος από αυτά τα τακτικά ή περιστασιακά ταξίδια. Στη συνέχεια, μπορείτε να το προετοιμάσετε εκ των προτέρων με καταπραϋντικές φερομόνεςστο δικό σου στέγαση και στο αυτοκίνητο. Επιπλέον, ορισμένα σπρέι βαλεριάνας βοηθούν στην ανακούφιση από το άγχος και στη χαλάρωση των ζώων. Προσθήκη στο κουτί μεταφοράς του μια κουβέρτα με το άρωμα και τα παιχνίδια σας . Χάρη σε αυτό, θα τοποθετηθεί άνετα και θα έχει μαζί του καθησυχαστικά στοιχεία.

Επίσης, βάζετε μια πετσέτα στο τελάρο για να είναι στο σκοτάδι. Αυτό ηρεμήστε το ζώοκαι τον κάνει πιο σίγουρο. Μόλις μπείτε στο αυτοκίνητο, μην διστάσετε παρηγορήστε τον μιλώντας τουπάντα σε ένα ήπιο και χωρίς ανησυχία ή ενόχληση. Όταν είναι δυνατόν, να συνοδεύεστε. Εκ τούτου, μπορείτε να χαϊδέψετε τη γάτα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού . Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτά τα αιλουροειδή εξαρτώνται από εμάς και μπορούν να ανησυχούν πολύ όταν αλλάζουμε τις συνήθειές τους. Είναι απαραίτητο νανα έχετε υπομονή και κατανόησημε αυτούς. Επιπλέον, μπορείτε επίσης παίξτε καλά μαζί του πριν από την ώρα αναχώρησης προκειμένου να χαλαρώστε τον και ξοδέψτε την ενέργειά του. Έτσι, θα είναι ελαφρώς πιο ήρεμα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

γατάκι που παίζει
Συντελεστές: Andrey Sayfutdinov/iStock

Αν και τα ζώα μας μπορούν απολαύστε τα διαφορετικά ταξίδια , κάποιοι χρειάζονται βοήθεια για να τους υποστηρίξουν. Μπορεί να χρειαστεί πολλή υπομονή πριν η γάτα είναι πιο ήρεμη κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότιη γνώμη ενός κτηνιάτρου είναι απαραίτητηΓια’κάντε ό,τι καλύτερο για την ευημερία σας.

Καλή ή κακή ιδέα;

3 ασταμάτητα κόλπα για να φέρετε τη γάτα σας στο σπίτι