Πώς να κάνετε τη γάτα σας πιο αγκαλιά: 6 συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε

Οι γάτες έχουν τη φήμη ότι είναι μοναχικά, ανεξάρτητα, ακόμη και απόμακρα ζώα. Αλλά μπορούν επίσης να είναι στοργικά, τρυφερά και ευγενικά ζώα (όταν το θέλουν). Όπως εμείς, έτσι και κάθε γάτα έχει τον δικό της χαρακτήρα και προσωπικότητα. Εάν η γάτα σας είναι δύσκολο να την αγκαλιάσετε, έστω και λίγο άγρια, ο καλύτερος τρόπος για να τον ενθαρρύνετε να γίνει πιο στοργικός είναι να δημιουργήσετε μια πραγματική σχέση μαζί του.

1. Μην το πιέζεις

Αν υπάρχει κάτι που μισούν οι γάτες, είναι όταν τις αναγκάζουμε να έχουν σωματική επαφή μαζί μας. Ακόμα κι αν πεθαίνεις να αγκαλιάσεις τη γάτα σου, μην του ρίξειςθα ρίσκαρε να νιώθει παγιδευμένος και μετά θα έτεινε να τρέξει μακριά σου. Αντιθέτως, περίμενε να σου έρθει φυσικά ή τον προσελκύουν με το φαγητό για να μπορέσει να του δώσει λίγο χάδι.

Ομοίως, εάν η γάτα σας έχει δεχτεί μια στιγμή αγκαλιάς, μάθει να αναγνωρίζει τα σημάδια που δείχνουν ότι έχει βαρεθεί : χτύπημα της ουράς, διεσταλμένες κόρες, αυτιά ξαπλωμένα προς τα πίσω…

2. Εκπλήξτε τον

Μπορεί να φαίνεται περίεργο, αλλά στις γάτες, ακόμα κι αν τους αρέσει η ρουτίνα της ζωής τους, αρέσει επίσης να εκπλήσσονται. Εκ τούτου, μη διστάσετε να τονώσετε τη γάτα σας αγοράζοντας του νέα παιχνίδια, κάνοντάς του μια διαδρομή με εμπόδια σε ύψος ή ακόμα και δίνοντάς του κατά καιρούς την αγαπημένη του λιχουδιά.

Όσο πιο θετική προσοχή έχετε απέναντί ​​του, τόσο περισσότερο η γάτα σας θα νιώθει καλά μαζί σας. και τόσο περισσότερο θα θέλει να έρθει σε σένα.

χαδιάρης γάτα
Πιστώσεις: Rawpixel/iStock

3. Κάντε του χώρο στη ζωή σας

Η γάτα δεν είναι αντικείμενο. Αν έχετε πάρει την απόφαση να υιοθετήσετε ένα αιλουροειδές, θα πρέπει να αλλάξετε λίγο τις συνήθειές σας και να του δώσετε τη θέση που του αξίζει στη ζωή σας.

Εκ τούτου, αφήστε τον να κοιμηθεί δίπλα σας ώρα για έναν υπνάκο ή να τον κάνει να συμμετέχει στη ζωή του σπιτιού επιτρέποντάς του να σας παρακολουθεί να τρώτε ή να σας ακολουθεί. Θυμηθείτε, οι γάτες λατρεύουν να τις φλερτάρουν!

4. Μάθετε να το χαϊδεύετε

Σε αντίθεση με ό,τι νομίζουμε, το να χαϊδεύεις μια γάτα είναι τέχνη. Πράγματι, όχι μόνο πρέπει να το χαϊδεύετε πάντα προς την κατεύθυνση των μαλλιώναλλά επιπλέον είναι απαραίτητο να εντοπίσετε τα σημεία του σώματος που του αρέσει να τον αγγίζουν και αυτά που δεν πρέπει καν να το σκέφτεται.

Συνήθως, Οι γάτες λατρεύουν να τις χαϊδεύουν ή να τις ξύνουν στο κεφάλι (μάγουλα, λαιμός, πηγούνι και ανάμεσα στα δύο αυτιά) και πλευρές.

γκρίζα γάτα ξαπλωμένη αγκαλιά
Πιστώσεις: iStock

5. Παίξτε μαζί του

Για να ενθαρρύνετε τη γάτα σας να γίνει πιο στοργική μαζί σας, η καλύτερη λύση είναι να δαμάστε το μέσα από το παιχνίδι. Πράγματι, τα παιχνίδια είναι εξαιρετικά σημαντικά για τα αιλουροειδή αφού αντικαθιστούν τα κυνηγετικά πάρτι τους και ως εκ τούτου τα τονώνουν.

6. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ βία

Μια γάτα δεν θα καταλάβει αν τη χτυπήσεις, ή ακόμα και απλά την επιπλήξεις αφού κάνει κάτι ανόητο. Αντιθέτως, θα νομίζει ότι είσαι κακός άνθρωπος που του εύχεται μόνο κακό. Αν, λοιπόν, η γούνα σας καταστρέψει τις κουρτίνες σας ή χτυπήσει πάνω από ένα υπερβολικά ακριβό βάζο, καταπιείτε τον θυμό σας!

Θα σας αρέσει επίσης:

10 περίεργες συμπεριφορές γάτας που εξηγούνται επιτέλους

15 σημάδια που αποδεικνύουν ότι η γάτα σας είναι ευτυχισμένη

10 σημάδια που αποδεικνύουν ότι η γάτα σας σας αγαπά

Πώς να προωθήσετε την ευημερία της γάτας σας;

Το πλεονέκτημα των κροκέτες χωρίς κόκκους