πρέπει να χωρίσετε τα μπολ φαγητού και νερού;

Εάν έχετε μόλις υιοθετήσει μια γάτα, μπορεί να έχετε αναρωτηθεί αν τα μπολ με φαγητό και νερό του αιλουροειδούς σας πρέπει να είναι μακριά το ένα από το άλλο. Πράγματι, γνωρίζετε ήδη ότι τα μπολ του πρέπει να τοποθετούνται μακριά από το κουτί απορριμμάτων του. Εδώ είναι η απάντηση!

Ναι, χωρίστε τα!

Στη φύση, οι γάτες δεν αναμιγνύουν νερό και φαγητό. Αυτό σημαίνει ότι το μέρος όπου φέρνουν το φρεσκοκυνηγητό θήραμά τους για φαγητό είναι πάντα μακριά από το σημείο που ξεδιψούν. Είναι ακριβώς το ίδιο με το πού ανακουφίζονται.

Ο λόγος ? Αν η τροφή τους έρχονταν σε επαφή με νερό, θα μπορούσε να τη μολύνει. Και θα μπορούσαν να αρρωστήσουν ή ακόμα και να πεθάνουν. Πράγματι, τα βακτήρια τείνουν να αναπτύσσονται χάρη στην υγρασία. Επομένως είναι ένστικτο επιβίωσης γάτες που τους προστάζουν να είναι φυσικά επιφυλακτικοί με τις πηγές νερού, οι οποίες επιπλέον είναι στάσιμες.

Επιπλέον, αν το νερό έπαιρνε τη γεύση του φαγητού, υπερβολικά ανεπτυγμένη όσφρηση των φίλων μας των αιλουροειδών θα ήταν αναστατωμένοι.

κουβέντα
Credits : Iuliia Alekseeva / iStock

Επομένως, στο σπίτι, προτιμήστε ξεχωριστά μπολ με νερό και φαγητό της γάτας σου. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να τα τοποθετήσετε ούτε σε ξεχωριστά δωμάτια! Το μόνο που χρειάζεται είναι να απέχουν τουλάχιστον λίγα μέτρα μεταξύ τους και κυρίως να είναι εύκολη πρόσβαση. Ειδικά αν η γάτα σας δεν είναι πολύ πότης…

Γιατί η γάτα μου δεν θέλει να πιει;

Η γειτνίαση με μπολ με φαγητό και νερό μπορεί να είναι ένας λόγος που μια γάτα αποφεύγει να πίνει. Ωστόσο, εάν τα έχετε χωρίσει και η γάτα σας συνεχίζει να κάνει απεργία δίψας, σίγουρα θα υπάρχει άλλη εξήγηση.

Το αιλουροειδές σας μπορεί να προτιμήσει ποτό από άλλο δοχείο (όπως μια γλάστρα για παράδειγμα) ή απευθείας από την πηγή.

Πράγματι, πολλά αιλουροειδή προτιμούν να πίνουν νερό που προέρχεται απευθείας από τη βρύση ή νερό από μια βρύση γιατί ανανεώνεται συνεχώς. Είναι επομένως αναγκαστικά πιο φρέσκο ​​και καθαρό από αυτό στο μπολ τους. Ειδικά αφού, όπως είδαμε παραπάνω, λιμνάζοντα νερά μην εμπνέετε εμπιστοσύνη στους φίλους της γάτας μας.

Σε κάθε περίπτωση, βεβαιωθείτε ότι η γάτα σας έχει διαφορετικές πηγές νερού στη διάθεσή του. Εάν ζείτε σε ένα σπίτι με πολλούς ορόφους, πρέπει να εγκατασταθεί μια πηγή νερού σε κάθε επίπεδο.

Καταλαβαίνουν οι γάτες τι σημαίνει «όχι»;

5 παραδείγματα για πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε για την ευημερία της γάτας σας