Πρέπει να κοιτάξετε τη γάτα σας στα μάτια;

Σας έχει κοιτάξει ποτέ η γάτα σας στα μάτια και δεν ξέρατε τι να κάνετε; Πράγματι όλοι έχουμε ακούσει ότι δεν πρέπει ποτέ να κοιτάζετε αυτό το ζώο με επιμονή. Παρ ‘όλα αυτά, το βλέμμα του είναι αναπόσπαστο μέρος του επικοινωνιακού του συστήματος. Επομένως, είναι σημαντικό να το λάβετε υπόψη. Ορίστε λοιπόν μερικές πληροφορίες για να μάθετε τι θέλει να σας πει η γάτα σας όταν σας παρατηρεί.

Προσοχή στα μάτια που κοιτάζουν

Οι γάτες έχουν πολύ περίπλοκους τρόπους επικοινωνίας. Μπορούν, για παράδειγμα, να νιαουρίσουν, αλλά και να μας κοιτάξουν για να το κάνουν Στείλτε μας μήνυμα. Στη συνέχεια, θα έχει την τάση να ερμηνεύει τη στάση μας στην άκρη της οπτικής γωνίας της γάτας του. Προσέξτε λοιπόν πώς βλέπετε το κατοικίδιό σας. Πράγματι, θα δει αμέσως αν προσπαθείς να τον εξουσιάσεις, να είσαι επιθετικός απέναντί ​​του ή ακόμα και αν απειλείς. Επομένως, συνιστάται να μην ποτέ λάθος κοιτάζοντας μια γάτα, γιατί συλλαμβάνει απευθείας αρνητικά κύματα. Επιπλέον, αυτό δεν ξεχνά τα μηνύματα που θα μπορούσατε περνούν με κακό βλέμμα.

μαύρα γάτα πράσινα μάτια
Συντελεστές: PureJulia/Unsplash

Ωστόσο, αν το δεις με ενδιαφέρον και κατανόηση, το αποτέλεσμα θα είναι διαφορετικό. Πράγματι, ο ίδιος θα το νιώσει και θα μπορέσει να σας στείλει ένα μήνυμα κατάλληλα. Είναι πολύ σημαντικό ότι η γάτα σας να έχεις πίστη στον εαυτό σου και σε αυτό που εκπέμπεις. Χάρη σε αυτό, θα είναι πιο εύκολο γι ‘αυτόν να έρθει σε εσάς και να επικοινωνήσει αυτό που νιώθει εάν αντιλαμβάνεται καλοσύνη εκ μέρους σου. Είναι προφανές ότι δεν θα υπάρξει αυτή η σύνδεση αν δεν σε βλέπει πρόθυμο και ανταποκρινόμενο.

Τα διαφορετικά μηνύματα

Η γάτα μπορεί να μας στείλει πολλά σήματα κοιτάζοντας στα μάτια μας τα οποία έχουν σκοπό να μας μεταδώσουν πληροφορίες μάλλον θετικές, αλλά και αρνητικές. Ωστόσο, δεν πρέπει να λάβουμε υπόψη το απλό γεγονός ότι μας κοιτάζει στα μάτια για να πει στον εαυτό του ότι περιμένει αυτό ή εκείνο. Είναι λίγο πιο σύνθετο, γιατί πρέπει να λάβεις υπόψη σου τη συνολική του κατάσταση και την προσωπικότητά του. Το μαλλί μας μπορεί έτσι να μας το πει πεινάει, διψάει, θέλει προσοχή ή απλώς μας αγαπά. Ωστόσο, ένα επίμονο βλέμμα μπορεί επίσης να σημαίνει ότι η γάτα κάπου πονάει, ότι νιώθει ότι απειλείται ή ότι δεν είναι πολύ καλά.

Credits: Pexels

Το καθήκον μας φροντίδας

Είναι λοιπόν σημαντικό να εξετάσουμε το ζώο στο σύνολό του για να ακούσουμε τα μηνύματα που θέλει να μας μεταδώσει. Ως εκ τούτου, είναι καθήκον μας να είμαστε προσέχοντας την υγεία τους και καταγράψτε αυτές τις στιγμές συναγερμού όταν συμβαίνουν.

Θα το έχετε καταλάβει: αυτό δεν απαγορεύεται να κοιτάς τη γάτα σου στα μάτια. Το κύριο πράγμα είναι να είσαι καλοπροαίρετος και μη επίμονος ή απειλητικό. Η ευεξία των μαλλιών μας έχει προτεραιότητα στην καθημερινότητά μας, γι’ αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να την προσέχουμε. Επομένως, μη διστάσετε να επικοινωνήστε με έναν κτηνίατρο με την παραμικρή αλλαγή συμπεριφοράς του κατοικίδιου ζώου σας.

Επιλέξτε μια δίαιτα προσαρμοσμένη στην ηλικία της γάτας σας

8 συμβουλές για να το κρατήσετε μακριά από τις καλλιέργειές σας