Ποια είναι τα οφέλη των εντομοκροκέτες;

Ενώ η τροφή με βάση τα έντομα για σκύλους έχει γίνει συνηθισμένη, οι ιδιοκτήτες γατών εξακολουθούν να αγωνίζονται να κάνουν τη μετάβαση από τις κροκέτες των εντόμων. Και για καλό λόγο: η γάτα θεωρείται μια μινιατούρα εκδοχή των αιλουροειδών ξαδερφών της που κατοικούν στις σαβάνες ή ακόμα και στις βουνοκορφές και που είναι αποκλειστικά σαρκοφάγα. Συχνά το ξεχνάμε, αλλά η Kitty είναι ένα μεγάλο αρπακτικό – ανάμεσα στα 100 πιο επιθετικά στον κόσμο – και θεωρείται υπεύθυνη για την πιθανή εξαφάνιση 33 ειδών (ερπετών, πτηνών ή ακόμα και μικρών θηλαστικών) που περιλαμβάνονται πλέον στην παγκόσμια κόκκινη λίστα. Ζώα υπό εξαφάνιση. Εν ολίγοις, είναι περίπλοκο να αποδεχτείς ότι το γατάκι μπορεί να τρέφεται αποκλειστικά με έντομα ή ακόμα και να του αρέσει σε σημείο να γλείφει τις μπριζόλες του.

Απαραίτητη επιλογή για δυσανεκτικές ή αλλεργικές γάτες

Δεν είναι εύκολο να εντοπίσετε τα σημάδια μιας τροφικής αλλεργίας ή δυσανεξίας στις γάτες. Τα πιο εμφανή συμπτώματα μιας δυσανεξίας είναι οι πεπτικές διαταραχές, και γενικά αυτές προκαλούνται από παράγωγα λακτόζης, τα οποία είναι μάλλον ελάχιστα ανεκτά από τις γάτες.

Οι τροφικές αλλεργίες, από την άλλη πλευρά, μπορούν να προκαλέσουν μεγάλο αριθμό περισσότερο ή λιγότερο εμφανών συμπτωμάτων όπως:

  • δερματικά προβλήματα: κνησμός, ερυθρότητα, ψώρα ή τριχόπτωση,
  • εξωτερική ωτίτιδα,
  • πεπτικές διαταραχές: διάρροια, έμετος ή σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου,
  • αλλαγές στη συμπεριφορά ή τις συνήθειες,
  • αναπνευστικές και νευρολογικές διαταραχές.

Σύμφωνα με το site Vetostore, η γάτα μπορεί επίσης να παρουσιάσει αλλεργική αντίδραση σε ορισμένα είδη πρωτεΐνης (μοσχάρι, κοτόπουλο, ψάρι, γαλακτοκομικά προϊόντα, δημητριακά). Σε αυτή την περίπτωση, αυτές οι πρωτεΐνες πρέπει να αποκλείονται από τη διατροφή τους μία προς μία, για 12 ημέρες κάθε φορά, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιο είδος πρωτεΐνης είναι η αιτία της αλλεργίας.

Αυτός είναι ο λόγος που ορισμένοι παραγωγοί έχουν στραφεί σε μια πηγή πρωτεΐνης που δεν προκαλεί αλλεργίες: τα έντομα.

Οφέλη μιας δίαιτας με βάση τα έντομα για γάτες

ο κροκέτα εντόμων για γάτες έχουν υψηλή βιολογική αξία, με άλλα λόγια, περιέχουν πολλή πρωτεΐνη – απαραίτητη για την ευημερία της γάτας σας – αλλά είναι υπερπεπτή πρωτεΐνη, η οποία δεν προκαλεί πεπτικές διαταραχές και εγγυάται εξαιρετική διατροφική συμβολή σε αυτό η γάτα σας είναι υγιής. Γενικά, οι κροκέτες με βάση τα έντομα περιέχουν επίσης πηγές ωμέγα-3 και περιέχουν λίγα ή καθόλου δημητριακά, που είναι ένα άλλο πιθανό αλλεργιογόνο.

Ευεξία και οικολογία στο ίδιο μπολ

Οι ιδιοκτήτες γατών που στρέφονται σε κροκέτες με βάση τα έντομα συχνά παρακινούνται από την ευημερία του ζώου, το οποίο δείχνει σημάδια τροφικής αλλεργίας ή δυσανεξίας. Ωστόσο, υπάρχει ένας άλλος εξαιρετικός λόγος για να επιλέξετε αυτό το είδος τροφής για τα μαλλιά σας: ο χαμηλός περιβαλλοντικός αντίκτυπος της παραγωγής εντόμων για χρήση σε τρόφιμα.

Σε σύγκριση με την παραδοσιακή εκτροφή βοοειδών, για παράδειγμα, η εκτροφή εντόμων απαιτεί λιγότερο νερό, λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια, λιγότερη τροφή, λιγότερο χώρο και παράγει λιγότερα απόβλητα.

Ως εκ τούτου, αφήνουμε τον εαυτό μας να δελεαστεί από κροκέτες με βάση τα έντομα για να εγγυηθεί την υγεία της γάτας μας στην αρχή, αλλά το οικολογικό κίνητρο συχνά ενισχύει αυτήν την επιλογή.

Οι γάτες είναι γνωστό ότι είναι επιλεκτικές όταν πρόκειται για κροκέτα, τους αρέσει και μετά αλλάζουν γνώμη δύο εβδομάδες αργότερα ή θέλουν μόνο μια πολύ συγκεκριμένη μάρκα διαφορετικά είναι μια σαφής άρνηση, χωρίς έφεση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οποιαδήποτε αλλαγή στη διατροφή πρέπει να γίνεται απαλά, μέχρι να βρείτε τον σωστό συνδυασμό γεύσεων και θρεπτικών συστατικών.

Πρέπει να μαλώσετε τη γάτα σας όταν κάνει κάτι ηλίθιο;

Περπατώντας τη γάτα σας με λουρί: ποιον εξοπλισμό να επιλέξετε;