Περπατώντας τη γάτα σας με λουρί: ποιον εξοπλισμό να επιλέξετε;

Μετά από προσεκτική σκέψη, αποφασίσατε τελικά να κάνετε τη βουτιά και να προσφέρετε υπαίθριες βόλτες στη γάτα σας. Αλλά για αυτό, πρέπει να εξοπλιστείς. Εδώ είναι η λίστα με τα πράγματα που πρέπει να αγοράσετε!

1. Ένα λουρί

Αυτή είναι η βάση. Πράγματι, στο Ma vie de chat είμαστε απολύτως αντίθετοι στη χρήση κολάρου (αυτό ισχύει και για τα σκυλιά παρεμπιπτόντως). Ο λόγος ? Πρώτα απ ‘όλα, το να φοράμε ένα κολάρο κάθε μέρα μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο για τους φίλους της γάτας μας. Και για καλό λόγο, απουσία σου θα μπορούσαν να στραγγαλιστούν ή να κολλήσετε κάπου κολλώντας σε ένα κλαδί δέντρου, πόμολο πόρτας ή άλλο αντικείμενο. Και πιστέψτε μας, συμβαίνει πολύ πιο συχνά από όσο φαντάζεστε!

Όσον αφορά το περπάτημα με λουρί, θα ήταν η χρήση γιακά αντί για λουρί ρισκάρετε να πληγώσετε τη γάτα σας. Πράγματι, αν ποτέ τον τρόμαζε ένας θόρυβος ή ένα άτομο, θα μπορούσε να προσπαθήσει να το σκάσει τραβώντας με όλη του τη δύναμη το λουρί του. Και όσο να σου πω ότι αν είναι εφοδιασμένος με γιακά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πνιγεί. Αντίθετα, μια ζώνη κατανέμει τη δύναμη έλξης σε ολόκληρο το σώμα, περιορίζοντας έτσι τους τραυματισμούς.

γάτα που περπατά σε ένα λουρί
Credits: iStock/senata

Για την επιλογή της ζώνης, προφανώς προτείνουμε α ισχυρή, ρυθμιζόμενη και ασφαλής ζώνη. Θα ήταν ακόμα πιο καθησυχαστικό αν η γάτα σας δεν είχε καμία πιθανότητα να δραπετεύσει, σωστά; Και, φυσικά, πρέπει να είναι και η ζώνη αναπνεύσιμο και άνετο. Πράγματι, εάν η γάτα σας δεν αισθάνεται άνετα με αυτό, υπάρχουν λίγες πιθανότητες να το δεχτεί. Στην πραγματικότητα, το σακάκι λουριού μπορεί να είναι μια σοφή επιλογή για την περιβάλλουσα πλευρά του.

Καλό να ξέρω : η γάτα σας μπορεί να μην συνηθίσει ποτέ να φοράει λουρί, ειδικά αν είναι ενήλικη γάτα. Για το λόγο αυτό, σας συνιστούμε να μην αγοράσετε τον υπόλοιπο εξοπλισμό μέχρι να βεβαιωθείτε ότι η γάτα σας συμφωνεί να συνεχίσει να μαθαίνει πώς να περπατά με λουρί.

2. Λουρί

Μόλις η γάτα σας εξοικειωθεί με το λουρί, ήρθε η ώρα να πάρετε ένα λουρί. Και πάλι, πρέπει να το επιλέξετε προσεκτικά, καθώς είναι υψίστης σημασίας στη διαδικασία αποδοχής της γάτας σας στις υπαίθριες βόλτες.

Πρώτα και κύρια, πρέπει να υπάρχει ένα λουρί γάτας στερεός. Δεν πρέπει να σπάσει με το παραμικρό λάθος! Και πάνω από όλα πρέπει να είναι μικρός. Αυτό μπορεί να αποτελεί έκπληξη επειδή πολλοί ιδιοκτήτες γατών βλέπουν την έξοδο σε εξωτερικούς χώρους ως έναν τρόπο για να δώσουν στη γάτα τους μέγιστη ελευθερία. Ναι αλλά όχι.

γάτα που περπατά σε ένα λουρί
Credits: iStock / iagodina

Στην πραγματικότητα, η επιλογή ενός μακρύ λουρί θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη για τα μαλλιά σας. Γιατί ? Απλά επειδήέξω ο κίνδυνος είναι παντού. Φανταστείτε ένα αυτοκίνητο ή έναν σκύλο που πέφτει γύρω από μια στροφή του δρόμου. Η γάτα σας όχι μόνο θα μπορούσε να τραυματιστεί, ή ακόμα χειρότερα, αλλά θα μπορούσε επίσης να τρομάξει και να κρυφτεί σε ένα απρόσιτο μέρος. Στην κορυφή ενός δέντρου για παράδειγμα. Σε αυτή την περίπτωση, καλή τύχη να το αποκτήσετε.

Αν έχει κοντό λουρί, από την άλλη, θα πρέπει να μείνει κοντά σου. Αυτό θα σας δώσει χρόνο να πάρε τον στην αγκαλιά σου για να τον φέρει σε ασφάλεια.

Σημειώστε ότι εάν είστε ήδη εξοικειωμένοι με το ανασυρόμενα λουριά (ονομάζονται επίσης ανασυρόμενα λουριά), αυτό μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για τις βόλτες της γάτας σας. Προσοχή όμως, η χρήση αυτού του τύπου λουριού απαιτεί μια συγκεκριμένη επιδεξιότητα για να αποφύγετε να βλάψετε τον εαυτό σας και το ζώο!

3. Λιχουδιές

Είναι απαραίτητα για να καθησυχάσετε τη γάτα σας, ειδικά κατά τις πρώτες της εξόδους. Ωστόσο, προσέξτε να μην το παρακάνετε!

Ποια είναι τα οφέλη των εντομοκροκέτες;

6 συμβουλές για να εφαρμόσετε!