Περνάτε αρκετό χρόνο με τη γάτα σας;

Όταν υιοθετούμε ένα ζώο, είναι σημαντικό να το κάνουμε εν γνώσει μας. Για αυτό, είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρχουν πληροφορίες για τις τακτικές δαπάνες που αυτό δημιουργεί, αλλά και τις περιστασιακές δαπάνες. Οι γάτες μας έχουν ανάγκες τροφής, αλλά και από άποψη σωματικής υγείας. Επιπλέον, πρέπει να είστε διαθέσιμοι για να μην τους λείπει τίποτα, γιατί έχουν και συναισθηματικές και κοινωνικές ανάγκες. Λοιπόν, είστε σίγουροι ότι περνάτε αρκετό χρόνο με τη γάτα σας; Αυτές οι στιγμές είναι πράγματι πολύτιμες. Επομένως, δεν πρέπει να παραβλέπονται.

Η υιοθεσία είναι μια δέσμευση και μετά ένα καθήκον απέναντι στο αιλουροειδές μας

Όταν υιοθετείς ένα ζώο, δεν αρκεί να του προσφέρεις στέγη. Είναι απαραίτητο να δώσε του τον χρόνο του προκειμένου να αναπτύξει μια πραγματική σχέση εμπιστοσύνης μαζί του. Πρέπει φυσικά να τρέφεται σωστά, να φροντίζεται, αλλά και χαϊδεμένος. Αν και κάποιος μπορεί να σκεφτεί ότι δεν τους ενδιαφέρει πραγματικά η παρουσία μας, είναι αρκετά διαφορετικό.

χαϊδέψτε τη μακρυμάλλη γάτα
Credits: iStock/Konstantin Aksenov

Το να έχεις ένα ζώο υπό την ευθύνη σου είναι τιμητικό και φέρνει πολλά θετικά καθημερινά. Με μια γάτα, δεν θα είσαι ποτέ ξανά μόνος. Ωστόσο, πρέπει να ανταποδώσουμε αποφεύγοντας να άφησε τον. Περνώντας χρόνο με το αιλουροειδές σας, τον γνωρίζετε και βλέπετε τι του αρέσει ή τι αντιπαθεί. Και ναι, κάποιοι απολαμβάνουν την παρέα εκεί που άλλοι είναι πιο απόμακροι, αλλά όλοι θα χρειαστούν την αγάπη και την προσοχή σας για να νιώσουν πληροί.

Διαφορετικές στιγμές συνενοχής

Ο χρόνος που περνάτε με το κατοικίδιό σας μπορεί να είναι από διαφορετικοί τρόποι, για παράδειγμα παίζοντας μπάλα ή τρέχοντας το ένα μετά το άλλο, κ.λπ. Αυτά τα ερεθίσματα είναι πραγματική απόλαυση για τα αιλουροειδών μας και συμβάλλουν στη χαρά τους.

Η γάτα χρειάζεται επίσης αρκετές μικρά γεύματα την ημέρα. Έτσι, ενώ συνήθως αυτορυθμίζεται, βλέπει ποιος τα ταΐζει. Στη συνέχεια συνδέει την ευχαρίστηση του φαγητού με το άτομο που τους δίνει το φαγητό.

μπάλα γάτας
Πίστωση: nensuria/iStock

Τα χάδια με τη γάτα σας είναι επίσης προνομιακές στιγμές μοιράσματος στοργής μεταξύ σας. Έτσι, η συνενοχή αναπτύσσεται και με αυτές τις ενέργειες. Για να είμαστε πραγματικά ποιοτικοί, αυτές οι στιγμές δεν πρέπει να είναι βιαστικές. Δεν πρέπει να αγκαλιάζετε τη γάτα σας μόνο για να την αγκαλιάζετε. Πρέπει να θέλεις να περάσεις χρόνο μαζί του και επενδύσει σε αυτή τη σχέση.

Επιπλέον, το απλό γεγονός ότι βρίσκεται στο ίδιο δωμάτιο μερικές φορές θα είναι αρκετό για να δημιουργήσει μια σύνδεση. Χάρη σε αυτό, μπορεί να σας παρατηρεί και να παρακολουθεί τις ενέργειές σας. Σιγά σιγά τα βήματά σου, η φωνή σου και η παρουσία σου θα τον παρηγορήσουν.

Ώρα για την ίδια τη γάτα

Οι γάτες είναι ως επί το πλείστον ανεξάρτητες. Είναι επομένως σημαντικό να δώστε τους χρόνο για τον εαυτό τους και να μην τους ζητάτε πολύ συχνά άσκοπα. Πρέπει να σεβαστείς τις ανάγκες τους και να αποδεχτείς ότι έρχονται να σε δουν ή όχι.

Είναι επίσης σημαντικό να ληφθούν υπόψη αρκετοί παράγοντες. ο χρόνο, επένδυση και αγάπη που φέρνεις στη γάτα σου. Δεν είναι πάντα εύκολο να βρεις τον απαραίτητο χρόνο για να κάνεις ό,τι θέλεις. Τα οικόσιτα ζώα τότε μπορεί να βαρεθεί αν δεν είσαι συχνά μαζί τους. Επομένως είναι απαραίτητο να τους δοθεί χρόνος και σημασία για να μην παθαίνουν κατάθλιψη.

Η αγκαλιά γάτα διαβάζει βιβλίο
Credits: Dmytro Varavin/iStock

Από τη στιγμή που θα δώσετε μια στιγμή στη διάρκεια της ημέρας, θα σας το επιστρέψει. Επομένως, μην αισθάνεστε ένοχοι αν δεν μπορείτε να είστε πάντα εκεί όσο θέλετε. Το κύριο πράγμα είναι η θέληση και η αγάπη που του φέρνεις όταν μοιράζεσαι μια στιγμή με το κατοικίδιό σου. Εάν αισθάνεστε ότι απομακρύνεστε από τη γάτα σας, αποκαταστήσει μια σύνδεση Και πάρτεώρα να αναπνεύσετε με το αιλουροειδές σας. Να θυμάστε ότι αυτά είναι ζώα που μπορούν να μας δώσουν πολλή αγάπη και θετικά vibes και ότι μας αγαπούν όσο και εμείς τα αγαπάμε.

υποχρεωτικά βήματα

Πώς να βγάλετε μια γάτα από την κρυψώνα: όλες οι συμβουλές μας!