Να γιατί πρέπει να δώσετε στη γάτα σας μαγιά μπύρας

Η μαγιά μπύρας είναι ένα εξ ολοκλήρου φυσικό προϊόν που αναγνωρίζεται για τις πολλές θεραπευτικές της αρετές. Αποτελούμενο από αφυδατωμένα μικροσκοπικά μανιτάρια που είναι εντελώς ακίνδυνα για τη γάτα σας, συνιστάται να διατηρείτε τα ζώα (και τους ανθρώπους!) υγιή. Ανακαλύψτε τα οφέλη που μπορεί να έχει για τον αιλουροειδές φίλο σας καθώς και τη συνιστώμενη δοσολογία για αυτόν!

Τα οφέλη της μαγιάς μπύρας

Πλούσια σε βιταμίνες Β, μέταλλα και αμινοξέα, η μαγιά μπύρας ωφελεί τη γάτα σας σε πολλά επίπεδα. Αυτή:

  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημαεπιτρέποντάς του να καταπολεμά προσωρινές λοιμώξεις, όπως το κρυολόγημα για παράδειγμα.
  • Εξισορροπεί την εντερική του χλωρίδαμειώνοντας έτσι τους πόνους στο στομάχι (διάρροια, έμετο, ερεθισμό) και προάγοντας την πέψη.
  • Κάνει το παλτό του να λάμπειενώ περιορίζει την τριχόπτωση και βοηθά στην καταπολέμηση δερματικών παθήσεων.
  • Βοηθά στην καταπολέμηση της προσβολής από ψύλλους, όταν πασπαλιστεί απευθείας πάνω στο παλτό. Προσέξτε, ωστόσο, να βεβαιωθείτε ότι η γάτα δεν καταπιεί πάρα πολύ μαγιά μπύρας ταυτόχρονα. Μόλις πασπαλιστεί, αφήστε να δράσει για λίγα λεπτά και μετά βουρτσίστε το ζώο.
  • Βελτιώνει την αντίσταση των νυχιών του.
  • Βοηθά στη μείωση του στρες.
  • Κάνει το φαγητό πιο εύγευστοκαι επομένως χρησιμοποιείται τακτικά για γάτες που είναι γνωστό ότι τρώνε επιλεκτικές.
  • Καταπραΰνει τις δερματικές αλλεργίεςπηγές τρομερού κνησμού και συχνά λόγω τσιμπήματος ψύλλων ή αλλεργιογόνων υλικών (πλαστικό, τσιμέντο, νικέλιο κ.λπ.).
  • Βοηθά στην καταπολέμηση της κούρασηςδρώντας στα επινεφρίδια (στα νεφρά).

Η σωστή δοσολογία που πρέπει να ακολουθήσετε

Ακόμα κι αν δεν υπάρχει κίνδυνος υπερβολικής δόσης για τη γάτα σας με μαγιά μπύρας, εξακολουθεί να είναι συνιστάται να ακολουθείτε μια ακριβή δοσολογία. Πράγματι, μια καλή δόση βοηθά στην αποφυγή πιθανού φουσκώματος, διάρροιας ή αερίων. Εάν παρατηρήσετε ένα ή περισσότερα από αυτά τα συμπτώματα, σταματήστε να δίνετε μαγιά μπύρας στη γάτα σας.

η γάτα τρώει
Πιστώσεις: AaronAmat/iStock

Εάν επιλέξετε να δώσετε στη γάτα σας δισκία μαγιάς μπύρας, συνιστάται να του δίνετε ένα δισκίο την ημέρα για ένα μήνα σε κάθε αλλαγή εποχής. Εάν πρόκειται για μεγάλη γάτα, τύπου Maine Coon, ή για έγκυο ή θηλάζουσα γάτα, συνιστάται να διπλασιάσετε τη δόση και να μεταβείτε σε δύο ταμπλέτες ανά μέρα. Στην πραγματικότητα, η μαγιά μπύρας προάγει την παραγωγή γάλακτος. Επιπλέον, μπορείτε να το δίνετε στη γάτα σας όλο το χρόνο. Αλλά η μαγιά μπύρας γενικά λαμβάνεται με τη μορφή θεραπειών που διαρκούν αρκετές εβδομάδες.

Αν προτιμάτε να πασπαλίζετε νιφάδες μαγιάς μπύρας απευθείας στο φαγητό τουη δοσολογία δεν πρέπει να υπερβαίνει το μισό κουταλάκι του γλυκού την ημέρα.

Καλή ή κακή ιδέα;

6 λόγοι γιατί