Μόνο η γάτα σας μπορεί να ακούσει αυτόν τον ήχο: δοκιμάστε!

Ενώ κοιμάται ήσυχος, ο γάτος σας σηκώνει ξαφνικά το κεφάλι του, κοιτώντας, σαν να είχε ακούσει κάτι; Ωστόσο, όσο κι αν ακούτε, δεν ακούτε απολύτως τίποτα… Μην ανησυχείτε, το αιλουροειδές σας δεν βλέπει φαντάσματα, είναι πολύ απλά ικανό να ακούσει πράγματα που δεν μπορείτε να ακούσετε!

Μια αστεία εμπειρία

Για να σου δείξω πόσο Η ακοή των γατών είναι καλύτερη από τη δική μας, σας προσκαλούμε να λανσάρετε το παρακάτω βίντεο παρουσία της μικρής σας συντροφιάς. Ανεβάστε την ένταση και πατήστε “Αναπαραγωγή”.

Συμφωνούμε, δεν ακούτε τίποτα; Από την άλλη, έχει δείξει ξαφνικά μεγάλο ενδιαφέρον για τον υπολογιστή ή το τηλέφωνο σας; Σήκωσε τα αυτιά της κοιτάζοντας την πηγή αυτού του ήχου; Είναι φυσιολογικό, Η γάτα σας μπορεί να αντιληφθεί ήχους που δεν ακούγονται στο ανθρώπινο αυτί.

Συγκεκριμένα, μπορεί να ακούσει πολύ αδύναμους και πολύ υψηλούς ήχους από μακριά, όπως το τσιρίγμα ενός ποντικιού, για παράδειγμα. Πράγματι, οι ήχοι με την υψηλότερη ένταση που μπορούν να ακούσουν οι άνθρωποι είναι 20 kHz. Μια γάτα, από την άλλη πλευρά, μπορεί να ακούσει ήχους που κυμαίνονται έως 65 kHz. Σημαντική διαφορά!

τι να κάνω για να τον ενθαρρύνω να φάει;

Πώς να συνηθίσετε τη γάτα σας σε μια νέα γέννα: όλες οι συμβουλές μας!