Η γάτα μου λατρεύει να πηδά στην επιφάνεια εργασίας: πώς μπορώ να το σταματήσω;

Τείνει η γάτα σας να πηδάει στον πάγκο της κουζίνας όποτε του δίνεται η ευκαιρία; Όχι μόνο δεν είναι πολύ υγιεινό, αλλά μπορεί να είναι και πολύ επικίνδυνο, ειδικά αν μαγειρεύετε καλά γεύματα. Πράγματι, εκτός από το να διακινδυνεύσει να χυθεί όλο το περιεχόμενο των τηγανιών σας στο πάτωμα, μπορεί να καεί, να κοπεί ή ακόμα και να δηλητηριαστεί… Ανακαλύψτε όλες τις συμβουλές μας για να τον αποτρέψετε από το να ξαναρχίσει!

Γιατί η γάτα σας αγαπά τον πάγκο σας;

Πριν φτάσετε στην ουσία του θέματος, μπορεί να είναι ενδιαφέρον να αναρωτηθείτε γιατί αρέσει στη γάτα σας να πηδά τόσο πολύ στην επιφάνεια εργασίας ή στον πάγκο της κουζίνας. Διάφοροι λόγοι μπορούν να εξηγήσουν μια τέτοια συμπεριφορά:

  • Αυτός είναι περίεργος και θέλει να δει τι κάνεις.
  • Αυτός είναι έλκονται από μυρωδιές που βγαίνουν από αυτό.
  • Η γάτα σας τα λατρεύει υψηλές θέσεις.
  • Αυτός έχει Πείνα και ξέρει ότι υπάρχουν πάντα ψίχουλα ή υπολείμματα τριγύρω.
  • Αναζητά την παρέα σας ή τη δική σας προσοχή.
  • Η γάτα σου θέλει για να πιω νερό βρύσης.
  • Θέλει να προσέχει παράθυρο.
γάτα κουζίνας
Πιστώσεις: iStock / petrenkod

5 συμβουλές για να αποτρέψετε τη γάτα σας να πηδήξει στον πάγκο

Για να αποφύγετε οποιοδήποτε επεισόδιο και να διατηρήσετε την επιφάνεια εργασίας σας εντελώς καθαρή, θα πρέπει να καταφύγετε σε μερικά κόλπα για να αποτρέψετε τη γούνινη μπάλα σας από το να πηδήξει ξανά πάνω της. Φυσικά, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει ποτέ φαγητό τριγύρω. Ο στόχος ? Αποφύγετε να το ελκύσετε. Και να είστε προσεκτικοί, δεν έχει νόημα να μαλώνετε, να τιμωρείτε ή να χτυπάτε τη γάτα σας, απλώς θα την ενοχλούσε ή και θα την τραυματίσει!

1. Μια βρύση

Εάν η γάτα σας έλκεται κυρίως από το νεροχύτη, και συγκεκριμένα το βρύση κουζίνα, ίσως είναι χρήσιμο να επενδύσετε σε ψυγείο νερού. Πράγματι, πολλά αιλουροειδή προτιμούν πιείτε το νερό που έρχεται κατευθείαν από τη βρύση.

Ο λόγος ? Το τελευταίο είναι πάντα σε κίνηση, και επομένως πιο καθαρό και φρέσκο παρά το στάσιμο νερό στο μπολ τους. Ωστόσο, το ίδιο αποτέλεσμα μπορεί να ληφθεί με μια βρύση.

2. Ένα δέντρο γάτας

Αν αυτό που ευχαριστεί τη γάτα σας είναι να τοποθετηθεί υψηλές θέσεις για να μπορέσετε να παρακολουθήσετε ολόκληρο το περιβάλλον του, συμπεριλαμβανομένου του εξωτερικού, η λύση βρίσκεται στην εγκατάσταση ενός δέντρου γάτας.

Ωστόσο, φροντίστε να βάλτε το στην κουζίνα για να ενθαρρύνετε τη γάτα σας να το χρησιμοποιεί αντί να πηδά στον πάγκο.

3. Ταΐστρα πουλιών

Εάν η γάτα σας λατρεύει να βλέπει πουλιά από το παράθυρο και δεν έχετε χώρο για ένα δέντρο γάτας στην κουζίνα σας, μπορείτε να κρεμάσετε ένα τροφοδότη πουλιών κοντά σε άλλο παράθυρο του σπιτιού. Έτσι, η τομγάτα σας θα μπορεί να τα παρατηρήσει χωρίς να διακινδυνεύσει να πατήσει ένα κοφτερό μαχαίρι…

4. Εσείς χαρτί αλουμινίου

Οι γάτες μισώ το συναίσθημα και τον θόρυβο αλουμινόχαρτο, ειδικά όταν περπατούν πάνω του. Εκ τούτου, καλύψτε την επιφάνεια εργασίας σας για να κάνεις τη γάτα σου να θέλει να έρθει να πάρει έναν υπνάκο εκεί.

Σημειώστε ότι αυτό λειτουργεί επίσης με ταινία διπλής όψης !

5. Τσιγκένια κουτάκια

Για να αποθαρρύνετε τη γάτα σας να βγει στην επιφάνεια εργασίας, τοποθετήστε μερικά τσίγκινα δοχεία γεμάτα με μικρά βότσαλα ή νομίσματα. Τοποθετήστε τα όλα κατά μήκος του πάγκου, στην άκρη, έτσι ώστε η γάτα σας να πρέπει να τα πετάξει αν προσπαθήσει να πηδήξει. Ο θόρυβος θα τον τρομάξει τότε.

πώς να τους κάνουμε να ζήσουν μαζί με ασφάλεια;

Ποια είναι η ιδανική αναλογία πρωτεΐνης στην τροφή για γάτες;