Επιλέξτε μια δίαιτα προσαρμοσμένη στην ηλικία της γάτας σας

Η ηλικία είναι ένας ουσιαστικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή τροφής για τη γάτα σας. Πράγματι, κάθε είδος τροφής συντίθεται διαφορετικά προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της γάτας σε κάθε στάδιο της ζωής της. Επιλέγοντας να προσφέρετε στο κατοικίδιό σας μια υγιεινή και προσαρμοσμένη διατροφή, του προσφέρετε την ευκαιρία να ζήσει περισσότερο και με καλύτερη υγεία.

Τροφή για γατάκια

γατάκι που τρώει το πατέ του
© Nils-Jacobi – iStock

Από ένα μήνα ζωής, ένα γατάκι μπορεί να αρχίσει να τρέφεται με κάτι άλλο εκτός από γάλα. Τότε θα είναι γύρω στους τρεις μήνες που θα απογαλακτιστεί τελείως. Η διατροφή του γατάκι δεν είναι μόνο πιο πλούσια σε ενέργεια, αλλά και σε μέταλλα και βιταμίνες από αυτή μιας ενήλικης γάτας, για τον απλό λόγο ότι είναι σε πλήρη ανάπτυξη. Το ιδανικό είναι να τον κάνετε να γευτεί τον πουρέ, αλλά και τις κροκέτες. Πράγματι, εάν το γατάκι σας συνηθίσει τα πάντα, θα είναι λιγότερο δύσκολο να τροποποιήσετε τη διατροφή του εάν χρειαστεί αργότερα. Για να το κάνετε αυτό, επιλέξτε μια ποιοτική δίαιτα αφιερωμένη στα γατάκια.

Τροφή για ενήλικες γάτες

γάτα μπροστά στο μπολ της
© Kerkez – iStock

Μόλις η γάτα σας ενηλικιωθεί, δηλαδή από ένα έτος, η διατροφή του θα μπορέσει να εξελιχθεί. Η επιλογή που θα κάνετε στο επίπεδο του πουρέ ή γατοτροφή θα είναι ουσιαστικό. Για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε μια ποιοτική δίαιτα, θα πρέπει να ελέγξετε αρκετά σημεία: το πρώτο είναι ότι το το κρέας πρέπει να αναγράφεται πρώτα στη λίστα των συστατικών. Στη συνέχεια, ελέγξτε ότι η παρουσία «ζωικών υποπροϊόντων» και «φυτικών υποπροϊόντων» δεν είναι πολύ υψηλή. Τελικά, αποφύγετε τροφές που περιέχουν ζάχαρητεχνητά αρώματα ή ενισχυτικά γεύσης.

Τροφή για ηλικιωμένους για γάτες

υπέρβαρη ηλικιωμένη γάτα
© aetb – iStock

Ακριβώς όπως οι άνθρωποι, δεν γερνούν όλες οι γάτες με τον ίδιο τρόπο. Ακόμα κι αν η γάτα σας δεν δείχνει πραγματικά σημάδια γήρανσης, θεωρήστε τον μεγαλύτερο από 10 ετών. Για την ηλικιωμένη γάτα, προτιμάτε πάντα την ποιοτική τροφή. Η υγρή τροφή είναι γενικά πιο δημοφιλής στις μεγαλύτερες γάτες επειδή μυρίζει καλύτερα και τρώγεται πιο εύκολα. Ωστόσο, εάν το ζώο σας δεν υποφέρει από οδοντικό πρόβλημα, μπορείτε να επιλέξετε κροκέτα.

Τέλος, μην ξεχνάτε ότι πέρα ​​από το θέμα της ηλικίας, πρέπει να ληφθούν υπόψη και άλλες έννοιες έτσι ώστε το ζώο σας να επωφελείται από τα καλύτερα θρεπτικά συστατικά. Μια έγκυος γυναίκα δεν θα τρέφεται με τον ίδιο τρόπο όπως μια στειρωμένη αρσενική γάτα για παράδειγμα.

6 συμβουλές για να εφαρμόσετε!

Πρέπει να κοιτάξετε τη γάτα σας στα μάτια;