Επικοινωνήστε με τη γάτα σας με βελτιωμένη επικοινωνία

Όταν έχουμε μια γάτα, μας διδάσκουν συχνά να κατανοούμε τα σήματα που μας στέλνει για να ικανοποιήσουμε τις επιθυμίες της ή να της βοηθήσουμε. Αλλά έχετε προσπαθήσει ποτέ να επικοινωνήσετε με τη γάτα σας; Μάλλον το κάνει νιαουρίζοντας όταν πεινάει, για παράδειγμα. Εσείς ο ίδιος έχετε ήδη μιλήσει στη γάτα σας, αλλά χωρίς πολλές πεποιθήσεις. Κι όμως, θα ήταν δυνατή η επικοινωνία με τα μικρά μας αιλουροειδών χάρη στα συναισθήματά μας. Πράγματι, πιθανότατα παρατηρήσατε ότι η γάτα αντιδρά διαφορετικά όταν αλλάζει η ψυχική μας κατάσταση. Όταν είμαστε λυπημένοι, η γάτα μερικές φορές πλησιάζει για να γουργουρίσει και τώρα ξέρουμε ότι το γουργούρισμα είναι καλό για εμάς, το σώμα και το μυαλό μας. Ανακαλύψτε τώρα την εμπλουτισμένη επικοινωνία για να ανταλλάξετε επιτέλους με τη γάτα σας!

Τι είναι η Πλούσια Επικοινωνία;

Αν και οι γάτες μπορούν να καταλάβουν ορισμένες λέξεις μέσω της επανάληψης (όπως «πείνας;») και παίρνοντας το τον ίδιο τονισμό, μπαίνουν στο παιχνίδι άλλοι παράγοντες για να γίνουν κατανοητοί. Έτσι, τα συναισθήματα που απελευθερώνουμε και οι χειρονομίες που χρησιμοποιούμε σημαίνουν πολλά και μεταδίδουν ορισμένα πράγματα στους φίλους της γάτας μας.

Η γάτα είναι πολύ λογικός, το ένστικτό του του δίνει αισθήσεις που δεν έχουμε. Για παράδειγμα, αν φοβόμαστε ή αν είμαστε χαρούμενοι, μπορεί να το νιώσει εύκολα. Στην πραγματικότητα, η γάτα έχει τη δύναμη να αισθάνεται τις ορμόνες που απελευθερώνουμε σύμφωνα με την ψυχική μας κατάσταση. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό όταν επικοινωνούμε με το ζώο να έχουμε επίγνωση της συναισθηματικής του κατάστασης και να προσαρμόζουμε τον σκοπό της επικοινωνίας σε αυτή την κατάσταση.

νιαουρίζει η γάτα
Συντελεστές: Kim Davies/Unsplash

Από πού να αρχίσω ?

Δεδομένου ότι οι γάτες δεν καταλαβαίνουν πότε τους απευθύνονται, είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε άλλα μέσα επικοινωνίας, μερικές φορές μη λεκτικά. Πράγματι, αν επιπλήξεις τη γάτα σου, αλλά στην πραγματικότητα η βλακεία που έχει κάνει είναι ξεκαρδιστική, η γάτα τη νιώθει και μάλλον θα ξανακάνει την ίδια βλακεία γιατί τώρα ξέρει ότι σε κάνει να γελάς.

Μη λαμβάνοντας υπόψη η γάτα σας προτιμά να είστε χαρούμενοι Πόσο λυπηρό, οπότε υπάρχει κάθε πιθανότητα να ξαναρχίσει. Επομένως, είναι απαραίτητο να σκεφτείτε προσεκτικά τη στάση που θα υιοθετήσετε ανάλογα με τις περιστάσεις. Να είστε πεπεισμένοι και πειστικοί στα λόγια σας.

Επιπλέον, χάρη στην εμπλουτισμένη επικοινωνία, μπορείτε να φέρετε υποστήριξη στη γάτα σας όταν δεν είναι καλά. Μιλώντας μαζί του με πολύ πειστικό τρόπο και παρέχοντας κάθε δυνατή υποστήριξη μπορεί να τον βοηθήσει να ξεπεράσει στιγμές αδυναμίας όταν είναι άρρωστος ή ακόμα και αν είναι λυπημένος.

Θα σας αρέσει επίσης:

Δείτε πώς μπορείτε να αποκρυπτογραφήσετε τη γλώσσα της γάτας σας

Η γάτα νιαουρίζει: μάθε τι σημαίνουν!

Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ λόγος που νιαουρίζουν οι γάτες

Τι είναι η θεραπεία με γάτες;

Καλή ή κακή ιδέα;