Είναι όλες οι εξόδους με τη γάτα σας ωφέλιμες;

Τα αιλουροειδή μας μπορεί μερικές φορές να έχουν την ίδια συμπεριφορά με ένα σκυλί. Πράγματι κάποιοι μας ακολουθούν απολύτως παντού! Μερικές φορές είναι ακόμη και δύσκολο να τα αφήσετε μόνα τους για λίγες στιγμές χωρίς να νιαουρίσουν ή να δείξουν την ανησυχία τους. Ωστόσο, είναι καλή ιδέα να βγαίνεις πολύ με τη γάτα σου σε διάφορα μέρη;

Συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσετε

Όταν υιοθετείς ένα γατάκι, είναι αρκετά εύκολο να το εξοικειώσεις με πολλά πράγματα. Πράγματι, θα βρίσκεται ακόμα στη φάση ανάπτυξης και ανακάλυψης. Έτσι, αν θέλετε περπάτα τον με λουρίείναι καλύτερα να να το συνηθίσει όταν είναι μικρό. Ωστόσο, αυτό δεν είναι αδύνατο με μια ενήλικη γάτα. Το κύριο πράγμα είναι να πάντα προχωρήστε σταδιακά.

ο εξορμήσεις Η ησυχία είναι απαραίτητη για τη γάτα και πρέπει να είναι μια στιγμή εμπιστοσύνης και κοινής χρήσης μαζί σας. Επίσης, είναι σημαντικό να μην τον πηγαίνετε σε μέρη όπου δεν θα ένιωθε ασφαλής. Αν είναι αγχώδης φύση, καλύτερα να το κάνει τακτικές σύντομες βόλτες και αποφύγετε να το μπερδεύετε πολύ.

Σε διακοπές

Αν θέλετε να πάτε στο διακοπές με τη γάτα σας, είναι δυνατόν ! Πράγματι, πολλά κάμπινγκ, ξενώνες ή ενοικιαζόμενα δωμάτια δέχονται κατοικίδια. Ωστόσο, είναι πιθανό να σας ζητηθούν δικαιολογητικά σχετικά με τα διάφορα εμβόλια που πραγματοποιήθηκαν. Γι’ αυτό φροντίστε να ελέγξετε πολύ εκ των προτέρων ότι οι θεραπείες του είναι ενημερωμένες την ώρα της αναχώρησης και ότι δεν λείπει τίποτα από τον σύντροφό σου.

γάτα που περπατά σε ένα λουρί
Credits: iStock/iagodina

Επιπλέον, όταν φτάσετε, είναι καλύτερα μην το παρακάνετε. Πράγματι, επειδή η γάτα είναι πολύ εδαφική, θα χρειαστεί χρόνο για να εγκλιματιστεί σε αυτό το νέο μέρος. Σε αντίθεση με τον σκύλο, θα παραμείνει καχύποπτος και συχνά θα προτιμά να κρύβεται για να αναλύσει το περιβάλλον του. Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε φυσικές φερομόνες διατίθεται σε κτηνιατρικές κλινικές για τη μείωση του κινδύνου στρες. Επιπλέον, είναι προτιμότερο να μην αλλάζετε πολύ συχνά περιβάλλον κατά τη διάρκεια της διαμονής σας. Πράγματι, μπορεί να μην αισθάνεται άνετα με όλες αυτές τις αλλαγές.

Ωστόσο, εάν ταξιδεύετε με τροχόσπιτο ή αυτοκινούμενο, η γάτα σας θα είναι ήδη συνηθισμένοι σε αυτό το κατάλυμα. Έτσι, θα έχει εγκαινιάσει τη γωνιά του και θα έχει αφήσει τις μυρωδιές του σε αυτόν τον χώρο. Σε διαφορετική περίπτωση, αυτή η κατάσταση θα είναι επίσης πιο ανακουφιστική και λιγότερο ενοχλητικό για το κατοικίδιο ζώο σας.

Στην καθημερινότητά του

Γενικά, μπορείτε να περπατήσετε το αιλουροειδές σας χωρίς πρόβλημα αν του αρέσει. Φυσικά, αν δεν του αρέσει αυτό, δεν πρέπει μην το αναγκάσεις ποτέ. Εκτός από τους περιπάτους στη φύση, ίσως αναρωτιέστε αν είναι δυνατόν να παίρνετε παντού μαζί σας την γατούλα σας.

Αν και κάποιοι έχουν συνηθίσει να ακολουθούν τους αφέντες τους στην ύπαιθρο, πρέπει να είσαι πιο προσεκτικός στην πόλη. Στην πραγματικότητα, η αναταραχή μπορεί γρήγορα να γίνει επικίνδυνη και ανησυχείτε κατά τις εξόδους με τη γάτα σας. Επιπλέον, δεν πρέπει να θεωρείται σκύλος, γιατί δεν έχει τις ίδιες ανάγκες. Καλύτερα λοιπόν να μην τον παίρνετε και να μην αλλάζετε συνεχώς περιβάλλον.

Πιστώσεις: iStock

Αποφύγετε τις αγχωτικές εξόδους

Τα μαλλιά μας πρέπει αναγνωρίζουν την επικράτειά τους να νιώθεις καλά. Έτσι, κάνοντας πάρα πολλές διαφορετικές εξόδους, η γάτα μπορεί επίσης να αισθάνεται άβολα και να μην είναι χαρούμενη. Για την καλή του υγεία και για να διασφαλιστεί ότι διατηρεί τη διάθεση του, είναι επομένως καλύτερο αποφύγετε τα περιττά ταξίδια.

Εάν έχετε ένα γεύμα με φίλους, δεν είναι απαραίτητο να πάρετε τη γάτα σας εκεί. Πράγματι, μη γνωρίζοντας απαραίτητα καλά το μέρος, δεν θα περάσει καλά το βράδυ, αν και είναι μαζί σου. Επιπλέον, αν υπάρχουν άλλα ζώα, μπορεί να θέλει να κρυφτεί και να νιώθεις εκτός τόπου.

Επίσης, εάν η γάτα σας προσαρμόζεται πολύ εύκολα σε διαφορετικά περιβάλλοντα, μπορείτε να πειραματιστείτε περιστασιακά. Ωστόσο, είναι επιτακτική ανάγκη να παρατηρήστε και ακούστε αν δεν αισθάνεται καλά. Ποτέ μην πιέζετε το κατοικίδιό σας να πάει σε μέρη που φοβάται και που μπορεί να του προκαλέσουν άγχος.

Πόσο καιρό μπορεί να επιβιώσει μια γάτα χωρίς να φάει ή να πιει;

Η γάτα μου νιαουρίζει και ξύνει την πόρτα μου τη νύχτα: πώς μπορώ να το σταματήσω;