είναι δυνατόν αυτό με τη γάτα μου;

Όσο περνούν τα χρόνια, τόσο περισσότερο η κοινωνία μας λαμβάνει πραγματικά υπόψη της τα ζώα μας. Ωστόσο, αν και αυτός ο προβληματισμός προχωρά, εξακολουθεί να είναι αρκετά αργός. Ευτυχώς, για τους ανθρώπους που νοιάζονται για τα αιλουροειδή τους, υπάρχουν διάφορες μέθοδοι διαθέσιμες σήμερα για να εγγυηθούν την ευημερία τους. Αν δεν το έχετε ακούσει ακόμα, η επικοινωνία με τα ζώα αναπτύσσεται όλο και περισσότερο και είναι δυνατή με τη φίλη μας τη γάτα. Ακολουθούν ορισμένες πληροφορίες πριν το εξετάσετε (ή όχι) με το μαλλί σας.

Επικοινωνία με ζώα: τι είναι;

Η επικοινωνία των ζώων είναι ένας σιωπηλός διάλογος μεταξύ ανθρώπου και ζώου. Αυτή η συζήτηση μπορεί να εξηγηθεί με μια μετάδοση ιδεών με κύματα ή τηλεπαθητικά. Όλες οι αισθήσεις καλούνται να μεταφέρουν πιο εύκολα ορισμένα μηνύματα (μυρωδιές, ήχους, αισθήσεις, εικόνες κ.λπ.). Αυτή η ανταλλαγή βασίζεται στο διαλογισμό, διαίσθηση και σεβασμό.

Στόχος είναι να έρθουμε σε επαφή με τους μικρούς μας συντρόφους για να τους κατανοήσουμε, να τους κάνουμε ερωτήσεις και να τους συνοδεύσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Αυτή η αλληλεπίδραση μπορεί να πραγματοποιηθεί με ζωντανά και νεκρά ζώα. Η επικοινωνία μπορεί επίσης να εξεταστεί εάν χαθεί μια γάτα, προκειμένου να μεγιστοποιηθούν οι πιθανότητες να τη βρει.

Γάτα χάδι
Πιστώσεις: cyano66/iStock

Πορεία συνεδρίας και λόγοι

Μπορεί να γίνει μια συνεδρία με τη γάτα σας πρόσωπο με πρόσωπο και εξ αποστάσεως (Στη συνέχεια θα χρειαστεί να δοθεί μια φωτογραφία που θα επιτρέπει την οπτικοποίηση του συγκεκριμένου ζώου). Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι προετοιμάστε τις ερωτήσεις σας εκ των προτέρων προκειμένου να τα μεταδώσει στο άτομο που κάνει την επικοινωνία. Στη συνέχεια, θα έρθει σε επαφή με τη γάτα σας, θα την ρωτήσει και θα σημειώσει τις διαφορετικές απαντήσεις που ελήφθησαν. Εάν είναι συνεργάσιμη, η ανταλλαγή θα δώσει σημασία αναλυτική αναφορά.

Υπάρχουν διαφορετικές ενότητες και ο αριθμός των ερωτήσεων μπορεί να διαφέρει. Επιπλέον, το αντικείμενο της παρέμβασης είναι συγκεκριμένο για κάθε άτομο (αν υπάρχει συγκεκριμένο). Στόχος είναι η κατανόηση και μερικές φορές ακόμη και να βοηθήσει το ζώο. Ακολουθεί μια μη εξαντλητική λίστα με τους λόγους για τους οποίους ζητάτε επικοινωνία για τη γάτα σας:

  • Βεβαιωθείτε ότι όλα είναι καλά, ακούστε και ακούστε πιθανές συμβουλές
  • Κάντε ερωτήσεις μετά από συμπεριφορά που δεν του μοιάζει (ακαθαρσία, επιθετικότητα, άγχος, φόβος κ.λπ.)
  • Ενημερώστε τον για μια αλλαγή (μετακόμιση, νέο μέλος της οικογένειας κ.λπ.)
  • Γνωρίστε το παρελθόν της γάτας σας αν την υιοθετήσατε
  • Να ξέρεις αν πονάει κάπουγιατί και τι πρέπει να κάνετε για να το ανακουφίσετε (χωρίς να παραμερίσετε την κτηνιατρική φροντίδα)
  • Μάθετε εάν ένα άρρωστο ή ετοιμοθάνατο ζώο έχει ένα μήνυμα για τον ιδιοκτήτη του
  • Βεβαιωθείτε ότι τα νεκρά ζώα μας είναι ήσυχοι και ακούνε τα μηνύματά τους
γάτα τζίντζερ ξαπλωμένη έξω
Συντελεστές: Ludemeula Fernandes/Unsplash

Προσοχή

Αν και αυτός ο διάλογος είναι ένα σημαντικό εργαλείο για τη διασφάλιση της ευημερίας του ζώου σας, αυτό σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά τις κτηνιατρικές συμβουλές. Επιπλέον, αυτή η πρακτική δεν πηγάζει από μια ακριβή επιστήμη, επομένως πρέπει να μπορείτε να την πάρετε με λίγο αλάτι. Πράγματι, ορισμένα αποτελέσματα μπορεί να αποδειχθούν απολύτως ειλικρινείς και άλλοι λιγότερο ακριβείς.

Έτσι, τα ζώα μπορούν να μας μεταδώσουν μεγάλο αριθμό μηνυμάτων. Το παν είναι να πετύχεις να τα ερμηνεύσει και να τα κατανοήσει. Τελικά, ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστέψει σε αυτές τις επικοινωνίες ή όχι, αλλά είναι πιθανό ο πιο απρόθυμος να εκπλαγεί και ο πιο πολύς!

Καλή ή κακή ιδέα;

Πρέπει να μαλώσετε τη γάτα σας όταν κάνει κάτι ηλίθιο;