Δείτε πώς μπορείτε να βελτιώσετε την πέψη της γάτας σας!

Η γάτα σας τείνει να έχει δύσκολη πέψη; Εάν αυτό δεν είναι πρόβλημα υγείας, δείτε μερικές συμβουλές για να βελτιώσετε την υγεία του πεπτικού σας συστήματος!

1. Δώστε της προβιοτικά

Στο πεπτικό σύστημα της γάτας σας, όπως και στο δικό σας, υπάρχουν καλά και κακά βακτήρια. Η ισορροπία πρέπει να είναι τέλεια για να πάει καλά η πέψη. Από την άλλη, αν τα κακά βακτήρια υπερισχύουν των καλών, εδώ εμφανίζονται πεπτικές διαταραχές, όπως διάρροια, δυσκοιλιότητα ή έμετος για παράδειγμα.

Για να το διορθώσετε αυτό, είναι δυνατό, αφού συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας, να δώσετε στη γάτα σας προβιοτικά. Αυτό θα επιτρέψειεισάγουν καλά βακτήρια στην εντερική του χλωρίδα για να εξισορροπήσει τα πάντα.

2. Πλένετε καλά τα μπολ σας μετά από κάθε γεύμα

Ίσως έχετε τη συνήθεια να ξεπλένετε το μπολ με το φαγητό της γάτας σας με νερό μετά από κάθε γεύμα. Μεγάλο λάθος! Πράγματι, δεν αρκεί να το ξεπλύνετε, είναι επίσης απαραίτητο πλύνετε το με ζεστό νερό και σαπούνι.

Ο λόγος ? Τα βακτήρια μπορούν να συσσωρευτούν στο μπολ της γάτας σας. Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να βλάψει την πέψη του και, γενικότερα, την υγεία του!

3. Προσέξτε τη διατροφή σας

Μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή είναι απαραίτητη για την καλή πέψη της γάτας σας. Το τελευταίο έχει χρειάζεται κυρίως πρωτεΐνες και λίπος που περιέχονται στο κρέας και το ψάρι. Στην πραγματικότητα, μια γάτα δεν μπορεί ποτέ να είναι χορτοφάγος. Από την άλλη πλευρά, είναι πολύ πιθανό να προσθέσετε μαγειρεμένα λαχανικά στη διατροφή σας για να αυξήσετε την πρόσληψη φυτικών ινών και έτσι να προωθήσετε την πέψη.

η γάτα τρώει
Credits : Sergey Pakulin/iStock

Σημειώστε ότι μια δίαιτα με λίγα δημητριακά προτείνεται για τους φίλους της γάτας μας. Και για καλό λόγο, τα δημητριακά είναι κυρίως υδατάνθρακες. Ωστόσο, η περίσσεια υδατανθράκων μπορεί να έχει επιβλαβείς επιπτώσεις στην υγεία τους.

4. Ενθαρρύνετε την να πιει

Εάν η γάτα σας δεν είναι πολύ πότης και τρέφεται σχεδόν αποκλειστικά με κροκέτα, αυτό μπορεί να εξηγήσει τα προβλήματα πέψης της. Στην πραγματικότητα, το νερό βοηθά στην απομάκρυνση των ξηρών τροφών.

Για να ενθαρρύνετε τη γάτα σας να πίνει, υπάρχουν αρκετές λύσεις στη διάθεσή σας. Μπορείτε να επενδύσετε σε α συντριβάνιταΐστε το τακτικά με υγρό φαγητό (πιτάκια), πολλαπλασιάστε τα σημεία γλυκού νερού ή ρίξτε μερικές σταγόνες από χυμό τόνου στο μπολ του νερού του.

5. Να μην του δίνεις γάλα

Υπάρχει μια τάση να πιστεύουμε, λανθασμένα, ότι το γάλα είναι μια ευεργετική τροφή για τις γάτες. Μάλλον! Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες γάτες είναι δυσανεξία στη λακτόζη. Κάποιοι είναι ακόμη και αλλεργικοί σε αυτό!

Μάλιστα, συνιστάται ανεπιφύλακτα να μην δίνετε γαλακτοκομικά προϊόντα στη γάτα σας, είτε είναι γάλα, είτε τυρί είτε ακόμα και γιαούρτι. Ή εξαιρετικά και σε πολύ μικρές ποσότητες. Σε κάθε περίπτωση, με το παραμικρό σημάδι πεπτικό πρόβλημαδεν χρειάζεται να το δώσεις άλλο.

6. Προσφέρετε του catnip

Οι γάτες αντιμετωπίζουν ένα σημαντικό πρόβλημα: τις τριχόμπαλες. Τα τελευταία σχηματίζονται στο στομάχι τους μετά την τουαλέτα τους. Πράγματι, όταν γλείφουν τη γούνα τους, οι γάτες καταπίνουν νεκρά μαλλιά που καταλήγουν να συσσωρεύονται και στη συνέχεια σχηματίζουν αυτές τις περίφημες μπάλες μαλλιών. Ωστόσο, μπορούν να βλάψουν την πέψη, ιδίως επειδή εμποδίζουν την πεπτική οδό.

Για να αποφύγετε την εμφάνιση αυτών των τριχόμπαλων, το καθημερινό βούρτσισμα της γάτας σας είναι απαραίτητο. Αλλά μερικές φορές αυτό δεν είναι αρκετό. Σε αυτή την περίπτωση, συνιστάται να αφήσετε στη διάθεση του γατόγατου σας το catnip για να μπορέσει να καθαρίσει τον εαυτό του.

5 λόγοι γιατί

Καλή ή κακή ιδέα;