Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να πλένετε τα μπολ της γάτας σας κάθε μέρα

Είναι μια συνήθεια που πήρατε από την πρώτη μέρα με τη γάτα σας: πολύ σπάνια της πλένετε τα μπολ με νερό και φαγητό. Τις περισσότερες φορές, όταν υπάρχουν υπολείμματα φαγητού κολλημένα στον πάτο του δοχείου, απλά το ξεπλένετε με κρύο νερό ενώ λέτε στον εαυτό σας ότι είναι υπεραρκετό. Λοιπόν, να γνωρίζετε ότι με αυτόν τον τρόπο εκθέτετε τη γάτα σας σε περισσότερο ή λιγότερο σοβαρά προβλήματα υγείας.

Οι γάτες είναι προσεγμένα φρικιά

Εάν η γάτα σας αρνείται να φάει ή να πιει από τα μπολ της, μπορεί απλώς να οφείλεται στο ότι δεν είναι δεν είναι αρκετά καθαρό. Ακριβώς όπως θα αρνιόταν να αφοδεύσει σε ένα κακοκαθαρισμένο κουτί απορριμμάτων. Πράγματι, η γάτα είναι αληθινή τακτοποιημένο φρικιό. Μισεί να έρχεται σε επαφή, άμεσα ή έμμεσα, με οτιδήποτε βρώμικο. Δεν είναι άδικο που περιποιείται τον εαυτό του κάθε μέρα και μάλιστα αρκετές φορές την ημέρα!

Και τότε, να είστε ειλικρινείς, θα το θέλατε τρώτε από το ίδιο πιάτο κάθε μέρα και να πιεις από το ίδιο ποτήρι; Και αυτό για αρκετές εβδομάδες; Ακόμα κι αν δεν το νιώθετε και τα μπολ της γάτας σας φαίνονται «καθαρά», να ξέρετε ότι έχει πιο ανεπτυγμένη την όσφρηση από το δικό σου. Με την παραμικρή ύποπτη μυρωδιά, δεν διστάζει να αγνοήσει το γεύμα του.

chat digestion
Πιστώσεις: Seronsniy / iStock

Και έχει δίκιο… Πράγματι, αυτό που μυρίζει δεν είναι μόνο τα αόρατα υπολείμματα φαγητού που μουχλιάζουν, αλλά είναι και τα πολλά βακτήρια που αναπτύσσονται. Γιατί αν δεν καθαρίζετε τα μπολ της γάτας σας κάθε μέρα με ζεστό νερό και απολυμαντικό δεν είναι επικίνδυνο για αυτόν, τα βακτήρια θα έχουν μια μέρα στον αγρό και πολλαπλασιάζω.

Ωστόσο, αν το αιλουροειδές σας αναγκαζόταν να φάει ή να πιει από αυτά τα μπολ, θα μπορούσε να αρρωστήσει. Στην πραγματικότητα, ορισμένα βακτήρια μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για εκείνον. Αλλά και για σένα! Τα βακτήρια μεταδίδονται με απλή επαφή, μην ξεχνάτε ότι…

Απαγορέψτε τα πλαστικά μπολ

Τα πλαστικά μπολ είναι πολύ κοινά μεταξύ των ιδιοκτητών γατών. Και για καλό λόγο, είναι φθηνά, δυνατά και ελαφριά. Κι όμως είναι αληθινά φωλιές βακτηρίωνακριβώς όπως το κεραμικά μπολ. Πράγματι, τα βακτήρια έρχονται για να μείνουν μέσα το μικρότερο σερί και στη συνέχεια είναι δύσκολο να αφαιρεθούν, ακόμη και μετά τον καθαρισμό. Επιπλέον, δεν είναι ασυνήθιστο οι γάτες να είναι αλλεργικός στο πλαστικό !

Έτσι, είναι καλύτερα να ευνοείτε τη γάτα σας μπολ από ανοξείδωτο χάλυβαγνωστοί για τους αντιμικροβιακές ιδιότητες. Επιπλέον, φροντίζετε πάντα το μπολ ή το μπολ να είναι αρκετά μεγάλο ώστε η γάτα σας να μην το έχει μουστάκια που αγγίζουν τις άκρες, το μισεί!

Οι εξαιρετικά εύκολες ιδέες μας για σπιτικές συνταγές!

Καλή ή κακή ιδέα;