Αρέσει στις γάτες η θάλασσα;

Οι γάτες είναι μεγάλοι τυχοδιώκτες στην καρδιά! Αν και ορισμένοι απολαμβάνουν ιδιαίτερα τους υπνάκους στον καναπέ ή στον ήλιο, πολλοί προτιμούν να γλεντούν στη φύση. Είτε ζείτε στην πόλη είτε στην εξοχή, τα τοπία δεν είναι ποτέ τα ίδια! Ωστόσο, ορισμένα φυσικά περιβάλλοντα μπορεί να είναι πιο εντυπωσιακά για τα αγαπημένα μας αιλουροειδή. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν οι γάτες αγαπούν τη θάλασσα ή τον ωκεανό; Για εμάς, μερικές φορές είναι ένα πραγματικό μέρος για να χαλαρώσετε, αλλά τι πιστεύουν;

Ένας χώρος ελευθερίας

Εάν ζείτε κοντά σε μια ακτή, τότε ο θαλάσσιος χώρος είναι μέρος του την καθημερινή ζωή του αιλουροειδούς σας. Πράγματι, αν έχει συνηθίσει να βγαίνει από το σπίτι και να τριγυρνάει, μπορεί εύκολα να μυρίσει τον αέρα της θάλασσας και να δει αυτή την εντυπωσιακή υδάτινη έκταση. Παρεμπιπτόντως, αν η μικρή σας συντροφιά βγαίνει συχνά έξω, φροντίστε να το κάνετε ταυτοποιήστε τον ώστε να βρεθεί αν ποτέ χαθεί.

Επομένως, δεν είναι αδύνατο να συναντήσετε γάτες στις ακτές μας όταν πρόκειται το περιβάλλον τους! Έτσι, αν και δεν κάνουν μπάνιο εκεί (ή πολύ σπάνια), δεν μπορούμε να πούμε ότι αυτό το μέρος δεν τους ευχαριστεί με την πρώτη ματιά.

παραλία με υπνάκο γάτας
Credits: Olha/iStock

Προϋποθέσεις σεβασμού

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι γάτες μπορούν να περιφέρονται φυσικά στην ακτή της θάλασσας χωρίς φόβο. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούνται για εκείνους που είναι ελεύθεροι, αλλά και για τις γάτες με λουρί. Στην πραγματικότητα, είναι ζώα. μάλλον διακριτικός και επιφυλακτικός. Εάν επιλέξετε να περπατήσετε το αιλουροειδές σας μαζί σας, φροντίστε να σκεφτείτε ορισμένα σημεία.

Πρώτα, βεβαιωθείτε ότι η τρίχα σας ανέχεται καλά τη ζώνη και το λουρί . Στη συνέχεια, είναι σημαντικό να μην το κάνει όχι πολύ ζεστό όταν βγαίνεις και ότι δεν υπάρχει όχι πολύς κόσμοςπού θέλετε να πάτε (αποφύγετε τουριστικές περιοχές και ώρες μεταξύ 11 π.μ. και 4 μ.μ.). Πράγματι, επειδή η παραλία είναι εκτεθειμένος χώρος, είναι απαραίτητο πάνω από όλα να εξασφαλίσει την ευημερία του συντρόφου του. Επιπλέον, μερικές παραλίες τα ζώα δεν επιτρέπονταιπρέπει επομένως βεβαιωθείτε ότι είστε νόμιμοι στη μικρή του βόλτα.

γάτα ξαπλωμένη παραλία
Συντελεστές: Irina Kononova/iStock

Σημαντικοί κανόνες

Όπως θα καταλάβετε, Μερικές γάτες είναι φυσικά συνηθισμένες σε αυτό το όμορφο περιβάλλον . Εξαιτίας αυτού, σε μερικές γάτες αρέσει πολύ η θάλασσα και ο ωκεανός! Αν πάρεις τον σύντροφό σου, μην το αναγκάσεις ποτέ να βγει αν ανησυχεί. προτιμήστε λοιπόν ειρήνη και ηρεμίανα το περπατήσετε (όχι υπερπλήρη παραλία κ.λπ.). Επίσης, παρόλο που μερικές γάτες αγαπούν το νερό, μην ενθαρρύνετε ποτέ τις δικές σας να κάνουν μπάνιο ή να κάνουν κάτι που δεν θέλουν (εκτός από την αναπόφευκτη ιατρική φροντίδα)! Πράγματι, το πολύ αλμυρό νερό της θάλασσας είναι επικίνδυνο για αυτόν αν δεν το κάνετε μην ξεπλένετε απευθείας με καθαρό νερό. Επιπλέον, να φέρετε πάντα τα απαραίτητα για να μην του λείψει τίποτα. Εκ τούτου, μεγάλοκουτί πρώτων βοηθειών , νερό και ομπρέλαείναι απαραίτητα ακόμα κι αν ο ήλιος δεν λάμπει!

Καλή ή κακή ιδέα;

Καταλαβαίνουν οι γάτες τι σημαίνει «όχι»;